callometa 0 Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Witam. Poszukuje najodpowiedniejszego dysku SSD w tej cenie, niestety nie wiem jaka pojemność byłaby najlepsza, więc liczę na każde propozycje Mój zestaw: Intel Core i5 4460 3,2GHz GIGABYTE GA-B85M-D3H Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL9 Unbuffered NON-ECC 1.5V Thermaltake Smart SE Modular 530W Asus Radeon R9 270X, 2GB DDR5 (256 Bit) Seagate ST3250310AS 250 GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 1TB HL-DT-ST DVD-RAM GH22LS30 I mam jeszcze pytanie, jeżeli chciałbym zainstalować na nim nowy system, czy te dwa dyski będą miały dalej zapisane dane i podzielone partycje, czy muszę je przeformatować? Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 MX200 będzie najrozsądniejszym wyborem. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 (edytowane) I mam jeszcze pytanie, jeżeli chciałbym zainstalować na nim nowy system, czy te dwa dyski będą miały dalej zapisane dane i podzielone partycje, czy muszę je przeformatować? Z starymi dyskami nic robić nie musisz. System będzie na SSD i tylko na nim będzie trzeba jak coś tworzyć partycja. Co do opłacalności to jest promocja na MX200 chodzą od 339zł za 250GB ( sam chyba właśnie kupię ) I pod względem cena/pojemność/wydajność nie ma nic lepszego Jakbyś chciał oszczędzić to plextor m6s 128GB za 275zł ( niestety 2 razy mniej miejsca i wolniejszy, ale za 70zł więcej masz już MX200 więc mało opłacalny ) Edytowane 1 Stycznia 2016 przez kokosnh 1 Cytuj Link to post Share on other sites
callometa 0 Napisano 1 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 (edytowane) Dzięki za polecenie, postaram się dozbierać tą kwotę, ale czekam też na inne propozycje o ile takowe są Czy ktoś z was zamawiał kiedykolwiek z tej strony https://www.zadowolenie.pl/? Bo tutaj jest za 339 i akurat bym się załapał do tego darmowa dostawa. Edytowane 1 Stycznia 2016 przez callometa Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Ja praktycznie zawsze zamawiam z odbiorem osobistym ( tylko płytę i monitor kupiłem z dostawą za pobraniem, bo niebyły dostępne ), ale w tym jeszcze nic nie kupiłem. ja prawdopodobnie kupię w sferis-ie 345zł, a dojazd mam 25 minut do salonu w galerii. Cytuj Link to post Share on other sites
Ardoos 56 Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Macie może jakieś info czy to tylko promocja? Czytałem w którymś temacie, że taka cena będzie tylko do 8 stycznia. Tez się zastanawiam, czy teraz go nie kupić, bo miałem dopiero gdzieś za miesiąc kupić, a jak cena skoczy do 400 to trochę szkoda Cytuj Link to post Share on other sites
callometa 0 Napisano 1 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Właśnie też jestem tego ciekawe no niestety 25 zł mi zabrakło ;p a może coś mi się uda uzbierać. Na odbiór osobisty nie mam jak sobie pozwolić bo nie mieszkam w dużym mieście xd Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Macie może jakieś info czy to tylko promocja? Czytałem w którymś temacie, że taka cena będzie tylko do 8 stycznia. Tez się zastanawiam, czy teraz go nie kupić, bo miałem dopiero gdzieś za miesiąc kupić, a jak cena skoczy do 400 to trochę szkoda Tak to ja to napisałem, sprawdziłem jeszcze 2-gi raz i tak, do 8 stycznia trwa promocja. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts