steel116 169 Napisano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Nawet na tym forum miałeś recenzje tej karty http://forum.benchmark.pl/topic/174489-test-oraz-recenzja-zotac-geforce-gtx-970-amp-omega-edition-zt-90106-10p/ Amp! Omega - to słabe chłodzenia przynajmniej w gtx 970. AMP! Omega Core Edition (extreme) - to zupełnie inne układy chłodzące. Fakt Zotac jest u nas rozpoznawany jak prezydent Chile. Tylko do znudzenia MSI, ASUS, GIGABYTE, EVGA ....... PALIT....iChilll..........>ZOTAC Sklepy szybko zwęszyły okazję aby podnieść cenę na kartę która ma 5 lat darmowej gwarancji. Pomyliło mi się. Chodziło mi o Omega Core Edition ( tą się interesuję) z 3 wentylatorami. Te ich nazwy są tak kopnięte.., tak łatwo pomylić, a sam "dopisek" core oznacza już inną kartę Jak to wygląda z tym? Ogólnie, patrząc na to z innej strony, to nie ma większego sensu brać pod uwagę czegoś z R9 390? Podoba mi się strasznie ten GTX, jedyne czego się można doczepić, to te 3,5gb ramu. Cytuj Link to post Share on other sites
TurioN 10 Napisano 2 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Albo w sumie chyba tego SSC wezme bo czytajac na roznych forach to ludzie najmniej narzekaja na piszczace cewki wlasnie w SSC, a w FTW duzo ludzi wlasnie narzeka na piszczace cewki, a z zotackiem nie wiem jak jest Cytuj Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Ludzie mało narzekają bo niewielu kupilo. Cewki to loteria. Już lepiej g1 gaming. Jest tańszy niż zotac. Cytuj Link to post Share on other sites
TheCytrus 2 Napisano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 MSI/Asus > Gigabyte (teń tańszy) > EVGA > reszta Cytuj Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 MSI/Asus > Gigabyte (teń tańszy) > EVGA > reszta Może rozwiń myśl bo nic do tematu nie wnosisz. Cytuj Link to post Share on other sites
TurioN 10 Napisano 2 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 (edytowane) MSI/Asus > Gigabyte (teń tańszy) > EVGA > reszta Cos mnie kusi na tą EVGA SSC Edytowane 2 Stycznia 2016 przez TurioN Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Evga chyba ma najlepszy serwis gwarancyjny, z drugiej strony 5-cio letnia gwarancja u zotaca będzie plusem przy późniejszej odsprzedaży karty Cytuj Link to post Share on other sites
wielkig 2 Napisano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Ja od siebie polecam SSC ACX 2.0, chłodzenie świetne (wentylatory aktywują się dopiero gdy karta jest obciążona), dobrze się kręci (u mnie 1500 mhz weszło bez problemu i pójdzie wyżej), cewki nie piszczą i cena jest bardzo dobra (ja kupiłem za 1450 zł) Ile rpm ma karta w stresie i jaką temperaturę przy tym osiąga? Cytuj Link to post Share on other sites
Ten_Wredny 2047 Napisano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Bierz EVGA. Cytuj Link to post Share on other sites
TurioN 10 Napisano 3 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Dobra biere SSC Cytuj Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 To jest ta słynna evga która nie ma wszystkich heatpipe na rdzeniu? Coś takiego ?http://www.guru3d.com/news-story/evga-geforce-gtx-970-acx-has-misaligned-gpu-vs-heatpipes.html Cytuj Link to post Share on other sites
gustine 1003 Napisano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 To jest ta słynna evga która nie ma wszystkich heatpipe na rdzeniu? Coś takiego ?http://www.guru3d.com/news-story/evga-geforce-gtx-970-acx-has-misaligned-gpu-vs-heatpipes.html Tak, dlatego trzeba brać wersję http://www.evga.com/Products/Product.aspx?pn=04G-P4-3975-KRo numerze producenta P/N: 04G-P4-3975-KR to jest wersja poprawiona. Cytuj Link to post Share on other sites
michalwi 92 Napisano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Dobry wybor sam mam EVG-e SSC ACX 2.0 i jest super Cytuj Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 @up Masz ta wersje na 2 heatpipe? Cytuj Link to post Share on other sites
TurioN 10 Napisano 3 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 SSC sa tylko poprawione, a on ma wlasnie ssc.SC jest sfakana Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts