xKajzer 5 Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 (edytowane) Witam, dostałem telefon Xperia J. Mam na nim andka 4.1.2 i zrobionego roota. Mam zamiar wlepić kartę pamięci 32gb, dodać trochę ramu i zmienić ją na wewnętrzną (części która zostanie) Chcę dać jakiegoś custom roma, na którym telefon by fajnie działał i był ładny - zastanawiam się nad AOKP http://forum.xda-developers.com/xperia-j-e/orig-development/aokp-xperia-j-tipo-miro-t2145146 Ale szukałbym czegoś co było by w języku polskim I tak. Mam kilka pytań: -Czy będzie sklep google play -Czy będą gry google play (funkcja) -I czy to wszystko pójdzie naraz? Na papierach chcę mieć: 1gb ram dodatkowe (z karty) Resztę dać na wewnętrzną pamięć i tą nakładkę Czy to wszystko pójdzie? Edytowane 27 Grudnia 2015 przez xKajzer Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Jeżeli to telefon z Orange, to jest szansa, że nie będziesz w stanie odblokować booloadera, więc nie wgrasz żadnego custom romu który bazuje na innym kernelu niż oficjalny. Jeżeli jednak możesz odblokować, to nie będzie problemu i wszystko powinno śmigać.Pamiętaj, żeby mieć sklep play musisz wgrać Gapps, tak jak jest w poradniku. Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Mam na nim andka 4.1.2 i zrobionego roota że nie będziesz w stanie odblokować booloadera sęk w tym, ze root jest, a więc i bootloader odblokowany. Nie obejdzie się bez ClockworkMod Recovery. Custom ROM mają tą wadę, ze nie wszystkie opcje działają np. USB/WiFi tetheringi na nowo trzeba wgrywać właśbie Gapps (google play etc.) Cytuj Link to post Share on other sites
xKajzer 5 Napisano 27 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Telefon nie jest z orange A jeszcze jedno takie pytanie, czy można mieć na dwóch kartach sim ten sam numer i konto? play najlepiej ClockworkMod Recovery Do czego to będzie potrzebne? Już wiem http://forum.xda-developers.com/xperia-j-e/general/cwm-cwm-jelly-bean-11-2-0-31-11-2-0-21-t2333078 to będzie git? Dobra, chyba rozumiem. Istaluję CWM Istaluję AOKP Instaluję GAPPS http://www.techgeekal.com/2013/02/12/aokp-jb-for-xperia-tipo-miro-tipo-dual-and-xperia-j/ Wytłumaczy mi ktoś i przetłumaczy punkty od 3 do 10? Cytuj Link to post Share on other sites
przemusss1990r 233 Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Chyba ze rom jest od aromy, wtedy powinien miec wgrane gappsy i przy okazji mozliwosc wybrania aplikacji ktore chcesz by zostaly zainstalowane. Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 By wejść do Recovery p i wgrać cokolwiek musisz w trakcie włączania telefony przytrzymać kombinację przycisków - najczęściej jest to POWER ON/OFF + Głośność +/-. Jak już to uruchomisz możesz/musisz wyczyścić pamięć telefonu i aplikacji WIPE DATA and Dalvik Cache (zalecane wykonanie wcześniej kopii zapasowej). Po Recovery poruszasz się Głośność +/- i zatwierdzasz POWER ON/OFF.1. Wrzucasz na kartę AOKP i CWM. 2. Wchodzisz do Recovery 3. Robisz backup danych, aplikacji (kopia sms i ew. kontaktów zapisanych w telefonie przed cała operacją) 4. Robisz Wipe Data and Dalvik Cache 5. Instalujesz Recovery (uruchamiasz telefon ponownie w trybie Recovery) 6. Wgrywasz AOKP 7. Można ponowić Wipe i Dalvik 8. Uruchamiasz telefon ponownie - tym razem w zwykły sposób 9. Jeśli wszystko jest OK cieszysz się nowym ROM'em i dogrywasz Gapps Cytuj Link to post Share on other sites
przemusss1990r 233 Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 A nie lepiej sciagnac apke Rebooter? Klikasz i jestes w recovery Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts