Rotgar 2 Napisano 25 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2015 Witam. Planuję w najbliższym czasie zakupić jakiegoś dobrego smartfona. Przeznaczenie to wszystkiego właściwie, głównie internet. Cena 2000 +/-200zł powiedzmy. Chciałbym aby zmieściło się w niej też jakieś dobre etui.Zastanawiam się nad SG6, ale nie jestem do końca pewny. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 25 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2015 S6 to bardzo dobry wybór. To najlepszy flagowiec tej generacjiRozważ jeszcze LG G4. Porównywalny do S6. Ekran 5,5 cala do internetu może być lepszy Jeśli chciałbyś trochę zaoszczędzić to zobacz jeszcze Honora 7. Bardzo płynny i szybki. Do internetu też się sprawdzi.bjest też świetnie wykonany i ogólnie nadaje się do wszystkiego oprócz zaawansowanych gier a kosztuje na aplegro około 1300zł. Cytuj Link to post Share on other sites
Rotgar 2 Napisano 26 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 A co sadzisz o galaxy note 4? Cytuj Link to post Share on other sites
KamWi 8 Napisano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Wg. opinii innych użytkowników ciężko się go używa, jest po prostu zbyt duży. Weź s6/g4. Temat był poruszany dziesiątki razy i wielokrotnie było mówione że to obecnie najlepsze smartfony. Tu już zależy od Ciebie co wybierzesz. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Niby ekran tylko o 0,2 większy od G4 ale rozmiar samego urządzenia jest znacznie większy. Jedż najlepiej do sklepu i pomacaj wszystkie którymi Jesteś zainteresowany Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Rozmiar,ale też i waga Note 4 sprawia,że średnio się go używa.Musiałbyś go wziąć do ręki i zobaczyć czy Ci podpasuje jego rozmiar i waga. Cytuj Link to post Share on other sites
Rotgar 2 Napisano 26 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Ok czyli jedyny zarzut to rozmiar. A jak wygląda wydajnościowo względem SG6? Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Względem Exynosa z S6 to praktycznie wszystkie odstają. Niektóre egzemplarze się przegrzewają i są to w większości modele ze Snapdragonem 805 Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 (edytowane) Note 4 jest jednym z najlepszych smartfonów na rynku obok S6. Na plus na pewno należy tu zaliczyć (przynajmniej wg mnie) ściągalna klapkę i możliwość rozbudowy pamięci (a to już duży plus), no i cenę względem S6. Telefon w dłoni do obsługi jedną ręką średnio się sprawdza, ale ma funkcję zmniejszania ekranu (i ogólnie więcej trybów ustawień wyświetlacza i "dotykowości" - w nowszych wersjach TW Samsung uprościł opcje, co może byś wadą lub zaleta, jak na to spojrzeć z konkretnego punktu widzenia). Plusem są tu na pewno wyświetlacz i rysik - tylko zależy co komu potrzebne, bo z drugiej strony S6 posiada świetną moc do gier itp. i fenomenalny aparat, jeden z najlepszych na rynku, w wielu momentach wręcz najlepszy względem konkurencji. Jest też dużo poręczniejszy, ładniejszy, posiada lepszy czytnik linii pap. i z tego co pamiętam chyba lepszą łączność LTE, chociaż za to ręki nie dam uciąć ;P Ja mam zamiar nabyć Note 4, chociaż w sumie miewam jeszcze chwile zawahania, czy nie lepszy byłby S6. Edytowane 27 Grudnia 2015 przez MoonWalk Cytuj Link to post Share on other sites
Rotgar 2 Napisano 27 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Mam to samo w tym momencie, ale właśnie wymienna bateria i rozbudowa pamięci oraz ten duży ekran przemawiają za note 4 Wydajność to taki drobiazg według mnie bo i tak flagowce więc pociągną wszystko. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts