Skocz do zawartości

Recommended Posts

Oczywiście poprzedni Grid bardziej zachwycał. Model prowadzenia pojazdu był moim zdaniem o wiele lepszy. Nie mniej jednak GRID 2 może uprzyjemnić wolny czas i jedyne czego mi brakuję do tej gry do pada od xboxa ;) Myślę, że moja kierownica nie będzie dobrym rozwiązaniem do tego tytułu, a pad który posiadam nie ma analogowych trigerrów o ile tak to się zwie ;)

Tak się napaliłem na tą grę, ale jak się dowiedziałem o braku widoku z kabiny, ręce mi opadły, szczena rozwarła się niemiłosiernie i rozległ się tylko krzyk rozpaczy heheeh. Dziękuję nie kupię tego dla kamery z maski, a wszyscy co twierdza iż jest to najbardziej realistyczna kamera niech mi powiedzą czy w ich aucie  znajduje się szyba  ?? Ano właśnie jest szyba, która się brudzi itp i słupki boczne które zasłaniają widoczność tez zapewne każdy ma :P :P. 

Ja próbowałem na medium i kierownicy, jak już steam pozwoli na granie, mam nadzieję że będzie to piątek od rana to chyba wybiorę tryb najtrudniejszy i oczywiście też kierownica, bardzo przyjemnie się steruje samochodem.
Niestety póki co czekam, pobieranie wstępne zaliczone, steam blokuje jeszcze grę.

jedyne czego mi brakuję do tej gry do pada od xboxa ;) Myślę, że moja kierownica nie będzie dobrym rozwiązaniem do tego tytułu, a pad który posiadam nie ma analogowych trigerrów o ile tak to się zwie ;)

Dlaczego nie jak masz kierownicę to jak najbardziej,lepiej się steruje.

Widoku z zza kółka nie ma i nie będzie na 99% :), na jakim poziomie trudności gracie, klawiatura czy kiera?? ja cisnę na very hard karierę na klawce niestety bo kiery nie mam hehe.

To powodzenia z klawiaturą na takim stopniu :) tu nie ominie cię kilka jak nie więcej powtórek jednej trasy.

Już nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem ( brak jednej kamery) jak by była,dałbym ocene 10. gra jest bardzo dobra,super optymalizacja a jazda z machy na kierow. da się przyzwyczaić i szybko ogarnąć styl jazdy :)

Jak mnie coś wyjątkowo wkurza to zmniejszam poziom trudności :P hehe ale ogólnie da radę na tym very hard też pograć kilka wyścigów mam wygranych :). Całe życie na strzałkach to ograny hehe daje sobie rade sporo też grałem w 1ke. :D

@Iwses
Rzeczywiście może przetestuję. Akurat miałem ochotę rozpocząć w końcu giercowanie w F1 2012 :) Taka mała refleksja związana z GRID 2. Im w dalszym etapie gry się znajduję tym mocniej gra mnie zasysa. Jest naprawdę dobrze i szczerze polecam :)
PS. Oczywiście spadków poniżej 60 kl nie zauważyłem (I5 2500 K stock, Radeon 7850@1100/1450, maxed out, 4xmsaa)

W tej grze są zablokowane dwie opcje tylko dla kart graficznych intela macie jakieś zdjęcia albo filmik jak to wygląda?

Advanced Blending i Smoke shadows czemu to nie działa na geforce i jak to ma działać na intelu skoro on na low detalach sobie nie radzi, ale chciałbym zobaczyć co to daje, może efekty cząsteczkowe rzucają cienie a powierzchnia ulicy nie jest płaska tylko ma bump mapping lub coś w tym stylu tylko intelowskie, tyle moge wywnioskować z nazw tych detali.

Może ktoś coś wie na temat tych ustawień?

Strasznie płaska jest ta gra, ulica to płaska tekstura a fuj tak w cale asfalt nie wygląda.

Edytowane przez Skitles

Wystarczy na asfalt nałożyć bump mapping, paralax mapping, displacement mapping, pom, nie wiem zwykłe cieniowanie pixeli jak w  starszych grach gdzie textura ma cieniowanie pod różnymi kątami i wydaje się chropowata.

Byle co aby nie płaską texturę :P

A co z tymi efektami tylko dla intela dowiem się czegoś czy nie dowiem?

Blending nakładanie textury jedną na drugą może na intelu już nie ma płaskiej ulicy???????

Edytowane przez Skitles

Świetna gra prowadzenie równie przyjemne jak w 1ce dużo driftow na początku gry z tego co widzę ale tyłek ucieka miodnie i przyjemnie zabawa z opanowaniem poślizgu daje dużo frajdy bynajmniej mi, co raz bardziej podoba mi się ta gra i powoli zaczynam zapominać o braku "tej" kamery :).

No nie :D bez jaj, bardzo fajnie się prowadzi podobnie jak w 1ce tyle że nie ma tej kamery ze środka gdyby była odczucia były by bardzo podobne, nad fizyką jazdy podobno mocno pracowali :P mi się na prawdę bardzo podoba, nie do końca rozumiem twoje niezadowolenie.