lukasz445 1 Napisano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 Witam,podlączylem tv Philips LCD 332PFL7962D pod pc kablem hdmi karta to radeon 6870 ,potem z zintegrowanej karty dzwiekowej kablem z jednej strony mini jack z drogiej 2x wtyk RCA do wejscia w tv i zero dzwieku niewiem jak to poustawiac by byl dzwiek w glosnikach w tv ,dzieki za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 Prawdopodobnie musisz poszukać rozwiązania w ustawieniach dźwiękowych na komputerze.. Cytuj Link to post Share on other sites
lukasz445 1 Napisano 13 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Pewnie masz racje kolego Jarrino ale kompletnie niewiem gdzie i jak zmienic te ustawienia ,moze ktos pomoze Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Nie obraź się na mnie,ale jeśli Twoja wiedza na ten temat jest jak piszesz wyżej,to ja się nie podejmuje przeprowadzenia tej operacji przez internet. Trzeba tu pewnie przeprowadzić kilka zabiegów (aktywacji lub zatrzymania,autput czy imput itp...).Mimo to ,moja wiedza jest zbyt mała,aby tym kierować.U siebie miałem to samo i znalazłem rozwiązanie metodą prób i błędów. Może jednak ktoś potrafi ci wytłumaczyć... Cytuj Link to post Share on other sites
katystopej 838 Napisano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Te złącza RCA pod które podpiąłeś to tylko wejścia audio/video do aparatu i kamery , nic więcej, samego dźwięku z kompa na nich nie przepuścisz np. filmu, tv jest tak stary że nie ma żadnego wyj/wej optycznego, dźwięk puścisz tylko po hdmi z karty dźwiękowej. Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 (edytowane) Jeśli podłączasz tv do karty graficznej kablem hdmi, to nie musisz podłączać osobno dźwięku, bo może on być wysyłany poprzez kartę graficzną właśnie owym kablem. O ile masz zainstalowane poprawnie pełne sterowniki. Wystarczy prawym myszy kliknąć na ikonkę głośnika w windowsie i wybrać "urządzenia do odtwarzania". Następnie wybierasz tam odpowiednie wyjście (może być nazwa tv + AMD High Definition Audio Device) i klikasz ustaw domyślne. Gotowe. Jak nie jesteś pewny co wybrać, to klikaj po kolei prawym myszy i następnie "testuj" aż usłyszysz dźwięk z tv. Edytowane 13 Grudnia 2015 przez MasterBarti Cytuj Link to post Share on other sites
lukasz445 1 Napisano 13 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Wielkie dzięki kolego MasterBarti dziala wszystko idealnie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts