Skocz do zawartości

tv pod pc brak dzwieku

Recommended Posts

Witam,podlączylem tv  Philips LCD 332PFL7962D pod pc kablem hdmi karta to radeon 6870 ,potem z zintegrowanej karty dzwiekowej kablem z jednej strony mini jack z drogiej 2x wtyk RCA do wejscia w tv i zero dzwieku niewiem jak to poustawiac by byl dzwiek w glosnikach w tv ,dzieki za pomoc 

Nie obraź się na mnie,ale jeśli Twoja wiedza na ten temat jest jak piszesz wyżej,to ja się nie podejmuje przeprowadzenia tej operacji przez internet. Trzeba tu pewnie przeprowadzić kilka zabiegów (aktywacji lub zatrzymania,autput czy imput itp...).Mimo to ,moja wiedza jest zbyt mała,aby tym kierować.U siebie miałem to samo i znalazłem rozwiązanie metodą prób i błędów. Może jednak ktoś potrafi ci wytłumaczyć...

Te złącza RCA pod które podpiąłeś to tylko wejścia audio/video do aparatu i kamery , nic więcej, samego dźwięku z kompa na nich nie przepuścisz np. filmu, tv jest tak stary że nie ma żadnego wyj/wej optycznego, dźwięk puścisz tylko po hdmi z karty dźwiękowej.

Jeśli podłączasz tv do karty graficznej kablem hdmi, to nie musisz podłączać osobno dźwięku, bo może on być wysyłany poprzez kartę graficzną właśnie owym kablem. O ile masz zainstalowane poprawnie pełne sterowniki.

Wystarczy prawym myszy kliknąć na ikonkę głośnika w windowsie i wybrać "urządzenia do odtwarzania". Następnie wybierasz tam odpowiednie wyjście (może być nazwa tv + AMD High Definition Audio Device) i klikasz ustaw domyślne. Gotowe.

Jak nie jesteś pewny co wybrać, to klikaj po kolei prawym myszy i następnie "testuj" aż usłyszysz dźwięk z tv.

Edytowane przez MasterBarti