Sebool_uk 0 Napisano 29 Maja 2009 Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Witam dzisiaj postanowilem nieco wyzej podkrecic swojego procka udalo mi sie o 104MHz zawsze cos testowalem 22 minuty orthosem (0 bledow chodzil stabilnie przy napieciu 1.344 V), ale pozniej jak znajde wiecej czasu przestestuje dluzej i postaram sie podsniesc jeszcze wyzej FPS-y. Zamieszam screena http://benchit.pl/oc_scores/43.jpg zeby nie bylo Cytuj Link to post Share on other sites
Dragon 5 Napisano 29 Maja 2009 Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 W sumie dla benchit nie musisz tak długo orthosem go męczyć, wystarczy ze zapuscisz go na 2 min i im wystarczy do potwierdzenia realności wyniku chyba ze chcesz dla siebie przetestować Cytuj Link to post Share on other sites
Sebool_uk 0 Napisano 29 Maja 2009 Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 W sumie dla benchit nie musisz tak długo orthosem go męczyć, wystarczy ze zapuscisz go na 2 min i im wystarczy do potwierdzenia realności wyniku chyba ze chcesz dla siebie przetestować No w sumie to dzieki za info bo myslalem ze trzeba go pomeczyc dluzej , ale sprobuje go podkrecic tak do 3.5MHz moze sie uda zobaczymy czy mi na to pozwoli tylko nie wiem jak z tymi napieciami ma byc... :| jakiej granicy nie mozna przekraczac w core 2 duo? Cytuj Link to post Share on other sites
Dragon 5 Napisano 29 Maja 2009 Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 W sumie dla benchit nie musisz tak długo orthosem go męczyć, wystarczy ze zapuscisz go na 2 min i im wystarczy do potwierdzenia realności wyniku chyba ze chcesz dla siebie przetestować No w sumie to dzieki za info bo myslalem ze trzeba go pomeczyc dluzej , ale sprobuje go podkrecic tak do 3.5MHz moze sie uda zobaczymy czy mi na to pozwoli tylko nie wiem jak z tymi napieciami ma byc... :| jakiej granicy nie mozna przekraczac w core 2 duo? Wiem że wolfdale (45nm) może mieć bezpieczne maxymalne napięcie 1,45V, co do 65nm to o ile się nie mylę to 1,65V ale to także tylko do testów wykorzystują a nie przy ciągłej pracy. @@@edit a co to? dlaczego nie można zamieścić wyniku podkręcania z Pentiuma III na slot 1 bodajże?! Cytuj Link to post Share on other sites
jaq88 0 Napisano 30 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 @junior, jakbys wrzucil jakis dowod na to Twoje oc to bysmy mieli 17k punktów więcej Dasz radę to ponowić? btw, ruszyły rankingi w syntetykach Cytuj Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 jak ostatnio pisałem starałem się żeby kolaga do mnie przyszeł w ten week ale nie miał czasu no i postaram się dopiero w następny weekend ... Cytuj Link to post Share on other sites
Dragon 5 Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Co do syntetyków, dostaje się jakieś punkty drużynowe przy zamieszczeniu wyniku czy to po prostu taki pic na wodę? PS. Benchmark.pl powinien w rankingach wziąć przykład z benchit.pl i zamieścić ranking OC - takie jest moje zdanie. Cytuj Link to post Share on other sites
jaq88 0 Napisano 30 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 w każdym rankingu dostaje sie punkty w ten sam sposob tylko że wszystko zalezy od ilosci konkurentow - im wiecej zawodnikow tym wiecej punktow dostaje sie za wysokie miejsca. Jak w rankingu beda uczestniczyly 3 osoby, to za 1 miejsce dostaniesz gora 18 punktow http://benchit.pl/forum,263,Zasady+licz ... nktow.html swoją drogą matijas oszalal z tym wklejaniem wynikow dobrze jest Cytuj Link to post Share on other sites
Dragon 5 Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 w każdym rankingu dostaje sie punkty w ten sam sposob tylko że wszystko zalezy od ilosci konkurentow - im wiecej zawodnikow tym wiecej punktow dostaje sie za wysokie miejsca. Jak w rankingu beda uczestniczyly 3 osoby, to za 1 miejsce dostaniesz gora 18 punktow http://benchit.pl/forum,263,Zasady+licz ... nktow.html swoją drogą matijas oszalal z tym wklejaniem wynikow dobrze jest Myślałem że to się tyczy tylko do OC Ale dalej jestem zawiedziony że nie można wkleić wyniku Pentiuma III Cytuj Link to post Share on other sites
matijas 7 Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 ... swoją drogą matijas oszalal z tym wklejaniem wynikow dobrze jest :mrgreen: akurat staram się puścić swojego cpu powyżej 9x400 ale się buntuje nawet 9x410 nie idzie, to sprawdzam stabilność na czym się da i przy okazji daję tam. a co, przyjemne z pożytecznym o choinka, nawet nie wiedziałem ze zmiana z 5-5-5-15 na 5-5-5-12 poprawi mi 32M w pi o 57sek. sie nawet człeczek czegoś nowego dowie:) Cytuj Link to post Share on other sites
Dragon 5 Napisano 31 Maja 2009 Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Co się stało z punktami??!! Sie pochrzaniło wszystko! Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 31 Maja 2009 Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Co się stało z punktami??!! Sie pochrzaniło wszystko!Beta i to wszystko. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Dodałem swój wynik, sukcesywnie dodaje też kolejne benchmarki. Jak długo trzeba czekać na zatwierdzenie wyników przez moderatora? Cytuj Link to post Share on other sites
matijas 7 Napisano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Dodałem swój wynik, sukcesywnie dodaje też kolejne benchmarki. Jak długo trzeba czekać na zatwierdzenie wyników przez moderatora? http://benchit.pl/forum,274,Overclockin ... ++FAQ.html punkt 6. czasem dłużej ale patrz punkt 12;) Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Czytałem FAQ, ale chciałem wiedzieć ile Wy czekaliście na zatwierdzenie, żeby nie było Half Points Unstable. Cytuj Link to post Share on other sites
matijas 7 Napisano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 w sumie to nie wiem. elite i HPU pojawiło się niedawno i wskoczyłem z "automatu". na forum "stealz" odpisuje nawet po północy to do rankingu pewno jeszcze się dziś dobierze. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Troszkę wspomogłem team Cytuj Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 ja powiem że zasiliłem nasz team ale teraz już mi na pewno nie usuną wyników Cytuj Link to post Share on other sites
Qpers 8 Napisano 10 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Ja niedługo dodam swój wynik ale widzę, że wymagają kilkuminutowego testu stabilności, więc postaram się wycisnąć stabilny maks przy relatywnie niskich temperaturach. Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 11 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Dziś robiłem testy "sandra" i w podglądzie Hardware > Processors pokazało sie 204W zżerane przez proca http://ptymew.bay.livefilestore.com/y1pmjmJ91WfeAuWtj0dZ36XaA82WlwcyQOjI-C8DdpyjIRzN3nJ0Q3tATxcX_6o918aTwGH5CqBz3B_Pe52cy1sEcTTHchNKsTD/hipnotyzowac.gif to bardzo możliwe ale pozostaje pytanie na ile to są dokładne dane ?!... CPU było taktowane na 4.1GHz, będe sie starał zbadać sprawe z wyższym zegarem i ciekawe jak taki apetyt proca przekłada sie na problemy z większym taktowaniem (obciążenie sekcji zasilania). P.S. Przepraszam wszystkich za burdel w "Sandra 2009 Memory" ale kręciłem sukcesywnie zmieniając taktyke CPU/RAM edit : Nie będe zakładał nowego tematu na takie duperszmity więc pisze tu : Oddam za darmo te dwie rzeczy http://www.gigabyte.pl/products/mb/spec ... o_pro.html http://www.shopping.com/xPO-Kingston-51 ... -SO133-512 Mobo ma sześć ścieżek do krosowania (uszkodziłem podczas demontażu coolera) ale jest w bardzo dobrym stanie. Na życzenie moge dać foty, odbiór tylko W-wa Cytuj Link to post Share on other sites
Qpers 8 Napisano 14 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Właśnie zaakceptowali uwiarygodnienie mojego taktowania i punkty, które uzyskałem podskoczyły dwukrotnie! Zachęcam wszystkich do tego samego - wrzućcie ten test z Orthosa i wskoczymy na pierwsze miejsce w rankingu drużynowym! Dodajcie też jakieś testy, choćby głupiego SuperPI - pokażmy im, kto rządzi w OC http://benchit.pl/overclocking/procesory/druzynowy Cytuj Link to post Share on other sites
Sebool_uk 0 Napisano 14 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Właśnie zaakceptowali uwiarygodnienie mojego taktowania i punkty, które uzyskałem podskoczyły dwukrotnie! Zachęcam wszystkich do tego samego - wrzućcie ten test z Orthosa i wskoczymy na pierwsze miejsce w rankingu drużynowym! Dodajcie też jakieś testy, choćby głupiego SuperPI - pokażmy im, kto rządzi w OC Jak bede mial kompa na chodzie to zasile nasz team postaram sie wycisnac z niego ostatnie soki Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Oddam za darmo (...) http://www.shopping.com/xPO-Kingston-51 ... -SO133-512 (...) Na życzenie moge dać foty, odbiór tylko W-wa Mam jeszcze kompa z SDRAM'em, mógłbym wziąć (opłaciłbym koszt przesyłki) Cytuj Link to post Share on other sites
Lukman 0 Napisano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 no to jeszcze ja dorzucę troszkę punkcików ;] niewiele ale zawsze coś ;] Słaby wynik ale co zrobić ;] Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 @Lukman Musisz poprawić orhos !!! wymagane 10min. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts