winiardesign 0 Napisano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 WitamTak jak w temacie, podczas normalnego użytkowania komputera po jakimś czasie np: 30 min, 2h, 3h komputer nagle zawiesza się i nie da się nic zrobić. Z głośników słychać tylko ciągły pisk. Pozostaje jedynie twardy reset. Dodam że zanim zaczęłem mieć takie objawy, prędzej pojawił się inny. Podczas przeglądania neta i np: po 2h na fb chciałem uruchomić PHOTOSHOPA lub VisualStudio to komp łapał zawieche i koniec. Te dwie aplikacje mam postawione na drugim dysku HDD, a system stoi na SSD.(konfigruacja jest niżej). Zrobiłem MemTest - brak błędów HdTune przeskanowałem dysk i też nic. Jedno co zauważyłem to zawsze dzieje się to gdy mam włączonego youtuba i słucham muzyki na firfoxie. Nie wiem jak na innych przeglądarkach, ale mam zamiar to sprawdzić. Ktoś wie jak to rozwiązać bo w internecie jest pełno podobnych problemów ale żaden mi nie pomógł, a nie chce przeinstalowywać systemu.Konfiguracja:128 GB SSD INTENSO1000 GB HDD WDC WD10EZEX-00BN5A0i7 4790KMSI GAMING 3 Z972X8GB 1600MHz DDR3 G.SKILL RIPJAWSX CL9Corsair CS550MGrafiki brak korzystam za tej z procka.Mogę też powiedzieć, że jak składałem komputer s styczniu tego roku to też były problemy z instalacją 7 i 8. Czasem komp po prostu się resetował, ale potem zaczęło wszystko działać. Nie wiem czy to nie jest wina zasilacza lu przeglądarki. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Zobacz jakie są częste błędy krytyczne w podglądzie zdarzeń.... Cytuj Link to post Share on other sites
winiardesign 0 Napisano 11 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Zobacz jakie są częste błędy krytyczne w podglądzie zdarzeń.... Sprawdziłem nie mam żadnych krytycznnych błędów. Jedyne co to powtarza się Sesja „ReadyBoot” została zatrzymana z powodu następującego błędu: 0xC0000188, wyczytałem jednak że usługa ReadyBoot optymalizuję uruchamianie systemu i nie ma wpływu na poprawne działanie. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Aktualizowałeś bios,chipset i inne związane bezpośrednio z płytą główną? Cytuj Link to post Share on other sites
winiardesign 0 Napisano 11 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Aktualizowałeś bios,chipset i inne związane bezpośrednio z płytą główną? Aktualizawałem wszystko chyba co się da tydzień temu bo miałem problem z postawieniem Windows Server R2 2012 na drugim dysku HDD. Od strony systemu też przeskanowany pod względem wirusów oraz dysk pod kątem błędów. Może to akceleracja w Firefoxie albo zasilacz, ale nie mam narazie drugiego. Czytałem gdzieś na forum że inne osobu po zakupie tego modelu miały z nim problem. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Daj znać, jak uda ci się sprawdzić na innym zasilaczu... Cytuj Link to post Share on other sites
winiardesign 0 Napisano 11 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Daj znać, jak uda ci się sprawdzić na innym zasilaczu... Ok napisze jak tylko dorwe jakiś zasilacz. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts