Skocz do zawartości

Freezy komputer zawiesza się i nie reauje na nic

Recommended Posts

Witam

Tak jak w temacie, podczas normalnego użytkowania komputera po jakimś czasie np: 30 min, 2h, 3h komputer nagle zawiesza się i nie da się nic zrobić. Z głośników słychać tylko ciągły pisk. Pozostaje jedynie twardy reset. Dodam że zanim zaczęłem mieć takie objawy, prędzej pojawił się inny. Podczas przeglądania neta i np: po 2h na fb chciałem uruchomić PHOTOSHOPA lub VisualStudio to komp łapał zawieche i koniec. Te dwie aplikacje mam postawione na drugim dysku HDD, a system stoi na SSD.(konfigruacja jest niżej). Zrobiłem MemTest - brak błędów HdTune przeskanowałem dysk i też nic. Jedno co zauważyłem to zawsze dzieje się to gdy mam włączonego youtuba i słucham muzyki na firfoxie. Nie wiem jak na innych przeglądarkach, ale mam zamiar to sprawdzić. Ktoś wie jak to rozwiązać bo w internecie jest pełno podobnych problemów ale żaden mi nie pomógł, a nie chce przeinstalowywać systemu.

Konfiguracja:

128 GB SSD INTENSO
1000 GB HDD WDC WD10EZEX-00BN5A0
i7 4790K
MSI GAMING 3 Z97
2X8GB 1600MHz DDR3 G.SKILL RIPJAWSX CL9
Corsair CS550M
Grafiki brak korzystam za tej z procka.

Mogę też powiedzieć, że jak składałem komputer s styczniu tego roku to też były problemy z instalacją 7 i 8. Czasem komp po prostu się resetował, ale potem zaczęło wszystko działać. Nie wiem czy to nie jest wina zasilacza lu przeglądarki.

Zobacz jakie są częste błędy krytyczne w podglądzie zdarzeń....

Sprawdziłem nie mam żadnych krytycznnych błędów. Jedyne co to powtarza się Sesja „ReadyBoot” została zatrzymana z powodu następującego błędu: 0xC0000188, wyczytałem jednak że usługa ReadyBoot  optymalizuję uruchamianie systemu i nie ma wpływu na poprawne działanie.

Aktualizowałeś bios,chipset i inne związane bezpośrednio z płytą główną?

Aktualizawałem wszystko chyba co się da tydzień temu bo miałem problem z postawieniem Windows Server R2 2012 na drugim dysku HDD. Od strony systemu też przeskanowany pod względem wirusów oraz dysk pod kątem błędów. Może to akceleracja w Firefoxie albo zasilacz, ale nie mam narazie drugiego. Czytałem gdzieś na forum że inne osobu po zakupie tego modelu miały z nim problem.