gestalo 0 Napisano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Witam, nie wiedziałem gdzie umieścić temat wiec z góry przepraszam. Mam problem z internetem ale pokolei. Z moim bratem zmienialiśmy dostawce z Orange na ISTS i dostaliśmy światłowody szybkość 80/40. Wszystko pięknie bardzo fajnie ale zaczęły się problemy TYLKO na moim laptopie z internetem. Otóż, gdy gram w Counter Strike czy siedze na team speaku 3, nie mam zielonego pojęcia, zrywa mi łącze na jedną sekunde i wraca, najdziwniejsze jest to że jak wywala mi internet na tą sekunde to albo na Teamspeaku albo w Counter Strike, nie zdarzyło się nigdy że oba programy równocześnie. Równiez dziwne jest to że moj brat który jest połączony Wi Fi a ja kablem lan(Wi fi też próbowałem i to samo) nie ma takich problemów a gramy razem w tym samym czasie, siedzimy razem na TS3 i mnie wywala a jego nie. Bardzo bym prosił o pomoc gdyż nie mam zielonego pojęcia o co chodzi, czy jest możliwość że w laptopie można gdzieś przestawić przepustowość na szybszą lepsza? Wczesniej miałem Internet z Orange 20/1 i nigdy coś takiego nie miało miejsca, jeżeli już coś sie działo z internetem to dostawaliśmy oboje jakieś kicki itp. Zauważyłem że jak jestem sam w domu i nikt nie używa internetu czy to mama czy dziewczyna brata to nic mi sie nie dzieje. Podsumowując: Gramy w jedną gre, siedzimy na tym samym komunikatorze, te same łącze(tyle że ja na kablu a brat na wifi), a mi w losowych momentach wywala albo TS3 albo Cs'a na jedną sekunde. Ja gram i siedze na laptopie mój brat ma komputer. Czy jest możliwość że mój lapek nie wyrabia na tak szybki internet? a może coś wystarczy przestawić z przepustowością w ustawieniach i bedzie wszystko grało? Prosze o pomoc, z góry dziękuje i przepraszam za moją składnie i tak chaotyczny post ale nie chciałem pominąć żadnego szczegółu. Aaa i router od ISTS to ZTE F660(też go raz wymieniali ale dalej to samo) wiec wina prawdopodobnie leży w ustawieniach mojego lapka albo czymś innym? Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts