Remus 60 Napisano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Witam,Uprzejmie proszę o pomoc w doborze i wycenie procesora.KomputerRam 8 GB DDR 3Płyta MSI Z87 G43 GamingZasilacz SilentiumPC Vero L1 500W v2Grafika Gigabyte Nvidia GTX 670Procek Intel Pentium G 3258Chłodzenie Spartan HE 924 V2Ponieważ dotychczas grałem tylko na starym monitorze w rozdzielczość 1280x1024 i prawie wszystkie tytuły śmigają na max/high detal ( intel 2x 4,1 GHz). ale postanowiłem zmienić monitor na taki w wyższej rozdzielczości i potrzebuję czegoś żeby co odpali mi gry typy - far cry 4 , Wiedźmin, Dragon Age , Mortal Kombat czy gry z serii batmana albo need for speedy w rozdziałce 1920x1080 stosownie do wydajności grafiki. Nie potrzebuje mega wydajności, grafika też nie jest najwyższych lotów dlatego myślałem o jakimś dobrym i3. Procesor ma jeszcze około 20 miesięcy gwarancji chciałbym go zamienić. Ważnym parametrem jest chłodzenie - jest ono względnie ciche, buda jest dobrze wentylowana ( przy 4,1 GHz procek nie złapał w occt 60 stopni) i jeżeli będę miał do wyboru niewiele mniej wydajny procesor ale mniej grzejący się to taki bym wybrał. Bardzo uprzejmie proszę o dobór stosownego procesora oraz wycenę g3258 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts