ProRafi 0 Napisano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Chciałbym wymienić procesor w Laptopie Dell Inspiron 3542, posiadam procesor intel pentium i chciałbym wymienić na i3 czy była by taka możliwość i jaka to była by cenna procesora i czy wymiana jest trudna ? Cytuj Link to post Share on other sites
_Skipper_ 919 Napisano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Nie można wymienić. Cytuj Link to post Share on other sites
luk4so 47 Napisano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 (edytowane) Być może da się go zamienić na coś mocniejszego, jednak jest to ..... BARDZO PROBLEMATYCZNE i jeżeli piszesz tutaj post to wiesz by już to sobie odpuścić.Ciekawostka, Model Twojego lapka wychodził w wersjach z prockami i3, i5 jak i i7.Tak więc jedyne co Ciebie ogranicza to sprawdzić czy Twoja płyta główna (MOBO) i BIOS obsłużą i3 (zakładam, że jest to procesor przeznaczony do laptopa). Jeżeli na to pytanie masz odpowiedź TAK. To następnie czy DELL pozwolił na jego wymianę, czyli technika wymiany. W necie przewinęło mi się kilka poradników. Prywatnie nigdy tego nie robiłem i wychodzę z założenia, że nie ma to sensu. Lepiej sprzedać starego jako dawcę i kupić coś noweog. Edytowane 6 Grudnia 2015 przez luk4so Cytuj Link to post Share on other sites
_Skipper_ 919 Napisano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Jeżeli jest wlutowany w płytę główną, to jak chcesz go wymienić? Wiesz ile kosztuje taka usługa? Cytuj Link to post Share on other sites
Kac2per1 649 Napisano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Nawet jeżeli się da, to jest to tak bardzo nie opłacalne,że ... głowa może spuchnąć od liczby. Nieco ,,prześmiewczo" ale prawda (to samo koledzy wyżej mówią). Cytuj Link to post Share on other sites
_Skipper_ 919 Napisano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Jeżeli nie byłby lutowany, to można podyskutować, a tak... Cytuj Link to post Share on other sites
luk4so 47 Napisano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 (edytowane) Jeżeli nie byłby lutowany, to można podyskutować, a tak... Jeżeli jest wlutowany w płytę główną, to jak chcesz go wymienić? Wiesz ile kosztuje taka usługa? Wszystko opisałem w poście wyżej. "To następnie czy DELL pozwolił na jego wymianę, czyli technika wymiany" Ponieważ nie miałem styczności z DELLem i nie miałem pewności czy procek nie jest przylutowany. Jeżeli ręczysz głową to spoko. @Autorze Jeżeli lubisz pomajsterkować to można by się pobawić Edytowane 6 Grudnia 2015 przez luk4so Cytuj Link to post Share on other sites
_Skipper_ 919 Napisano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Edytowałeś post. Jak odpisywałem, to była jego krótsza wersja. Cytuj Link to post Share on other sites
Prosaid 5 Napisano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Wymiana procesora jest w większosci przypadków nie mozliwa a nawet jak jest to droga. Cytuj Link to post Share on other sites
_Skipper_ 919 Napisano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Jeżeli procesor nie jest wlutowany, ta wcale nie drogo. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts