Skocz do zawartości

Zasilacz do 450 zł

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez Pulsman,

Recommended Posts

Witam wszystkich, potrzebuję nowego zasilacza:

1. Budżet: max 450zł
  2. Procesor: i5 4670k
  3. Karta Graficzna: EVGA GTX 980 K|NGP|N
  4. Czy podkręcasz (CPU i GPU): Tak - proc na 4,2Ghz; grafa musi najpierw dojechać :)
  5. Czy planujesz multi-GPU (SLI bądź CrossFire): Nie
  6. Specjalne wymagania (okablowanie modularne, cisza, specyficzny rozmiar itp): Chętnie cichy i modularny, byle pasował do obudowy Corsair 230T
  7. Własna propozycja: EVGA SuperNOVA G2 80 Plus Gold 550 Watt

Jakieś inne propozycje ?

hmm Zacznijmy może od tego że evega g2 nie będzie cicha załączy się wentylator jak kolega odpali np: grę  i w tedy będzie się bujał 
do nie całych 30dBA a to już nie jest cicho po co też taki mocny zasilacz jak tu nie ma być multi-gpu wnioskując z pierwszego postu :)  Brałbym coś z 600/650W   corsair rm650 / Fractal fractal r3 600w korsarz jeden z najcichszych na rynku.  

A ten be quiet! ?

Ogólnie rzecz biorąc lepiej wziąć 600/650 niż 550?

EDIT:

Może dodam coś wiecej: chciałbym, żeby był cichszy niż mój obecny (OCZ StealthXtream 600W), możliwie najmniej awaryjny oraz aby choć część kabli była modularna.

Edytowane przez Pulsman

A ten be quiet! ?

BeQuiet, choć jest bardzo popularny w naszym kraju i rzeczywiście ma przyzwoitą jakość, to za granicą nie cieszy się jakimś szczególnym uznaniem. Ta firma sama nie produkuje zasilaczy, a topowe modele zleca właśnie(Seasonic) U nich się płaci za logo jak to jeden człowieczek powiedział , ale nie zgodzę się z tym do końca. Akurat z zasilaczami tak jest są lepsze cenowo. Brałbym korsarza albo fractala. lub leadex. w tedy będzie duża różnica względem głośności.  Bierz już mocniejszy nie będzie chodził ciągle na 80/90%.

Może dodam coś wiecej: chciałbym, żeby był cichszy niż mój obecny (OCZ StealthXtream 600W)

Stary piernik miałem takie dwa jeden umarł drugi sprzedałem głośne są IDLLE prawie 40dBA.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...