CiosZaCiosem 0 Napisano 28 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 (edytowane) Tak jak w temacie, dzisiaj złożyłem kompa i gdy chce go odpalić włącza się, wszystkie wiatraczki zaczynają się kręcić, na płycie zaczyna świecić jakaś lampeczka, jest takie pyk( to chyba dźwięk wyłączenia tej diody) i komputer się resetuje. Trwa to około 2-5 sekund. i tak ciągle jak taka pętla ... na monitorze nic start>4 sekundy>reset(pyk)>start ... i tak dalejPS. Teraz włączam płytę za pomocą przyciska POWER własnie z płyty, kable wszystkie odpiąłem jest tylko chyba zasilanie. Dodam że nawet bez pamięci dzieje się to samoPS.2. Jutro nagram filmik, ale już dzisiaj może zarzucić pomysły. PS.3. Moje przypuszczenie to piny mój komputer:i7 5775ccorssair rm 650z97x-ud5h dark rock 3 16gb g.skill ares 2400 cl11mx200seagate 1tb fractal r5 Edytowane 28 Listopada 2015 przez CiosZaCiosem Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 28 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 No to sprawdź pod lupą te piny.... Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12591 Napisano 28 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 To nie koniecznie piny. Obstawiałbym nieaktualną wersję biosu. Broadwelle sa obsługiwane dopiero od biosu F10. Cytuj Link to post Share on other sites
CiosZaCiosem 0 Napisano 28 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 @drVanSteiner czyli aktualizacja biosu płyty, ale jak skoro komp się w ogóle nie uruchamia Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12591 Napisano 28 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 (edytowane) 2 sposoby: 1. płyta leci na gwarancję - ale to trwa. 2. szukasz kogoś, kto ma haswella, montujesz, odpalasz i aktualizujesz bios. Ew. szukasz lokalnego serwisu, który może to zrobić na miejscu, ale to kosztuje (około 50,- zalezy od serwisu) Gdzie (jaki sklep) i kiedy kupowałeś? Edytowane 28 Listopada 2015 przez drVanSteiner Cytuj Link to post Share on other sites
CiosZaCiosem 0 Napisano 28 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Mieszkam w Niemczech, kupowałem na ebayu, ale to jest sklep internetowy i ma punkty odbioru... To trochę słabo Jeszcze jutro sprawdzę te piny i zresetuję BIOS i zobaczę Do tego wrzucę ten filmik, dodam że nawet bez RAMów jest to samo. Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12591 Napisano 28 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Pomijając piny (bo może nie są uszkodzone) jest jeszcze możliwość, że płyta jest uszkodzona. Cytuj Link to post Share on other sites
CiosZaCiosem 0 Napisano 29 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 Jutro wrzucę filmik, posprawdzam te piny,kable itd. i dam znać Oto te filmiki: https://www.youtube.com/watch?v=EfEPuxjtrwU https://www.youtube.com/watch?v=4N0rL71quak Cytuj Link to post Share on other sites
rolandwally83 347 Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 Film ma być publiczny nie prywatny Cytuj Link to post Share on other sites
CiosZaCiosem 0 Napisano 29 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 fakt Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 29 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 Proponowałem abyś dokładnie obejrzał pod lupką jakąś piny bo to nie jest jakaś ogromna praca czy wysiłek.Jeśli to wykluczysz to polecam rozłożenie komputera (dokładnie) i złożenie jeszcze raz. Spotkałem tu już kilka przypadków,w których to pomogło.... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts