sajmonxpompa 1 Napisano 27 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Witam od pewnego czasu podczas gry tylko i wyłącznie w cs:go komputer wywala mi blue screena https://images.tapatalk-cdn.com/15/11/27/a8612797f69831aae6878d0ee9c567f5.jpg Blue screen występuje jakieś 3albo 4 razy w tygodniu. Temperatury w normie.Karta graficzna jest lekko podkrecona ale po godzinnym wypalaniu w furmarku i graniu w wiedźmina na ultra nic się nie działo temperatury nie przekraczały 72 stopni. Na procesorze nie więcej niż 55 stopni. Mój sprzęt : I5 4690k Gigabyte z87x-oc Grandis na procku Thermaltake smart se 530w Gtx 970 od msi Western Digital caviar blue Kingston hyperx savage 2400MHz cl11 System Windows 10pro Proszę o pomoc jest to strasznie denerwujące. Z góry dziękuję. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 27 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Zajrzyj do podglądu zdarzeń i sprawdź powtarzające się błędy krytyczne. Aktualizowałeś bios(uefi) pod win10 (32 lub 64) ? Mam chyba taką płytę i pewne nieoczekiwane problemy, zniknęły po wydaniu przez Gigabyte odpowiednich aktualizacji..... Cytuj Link to post Share on other sites
sajmonxpompa 1 Napisano 27 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Okej zaraz sprawdzę Przejrzałem wszystkie błędy krytyczne i są to błedy "System został uruchomiony ponownie bez uprzedniego czystego zamknięcia. Możliwe przyczyny błędu :system przestał odpowiadać lub uległ awarii albo nastąpiła nieoczekiwana utrata zasilania " Jest to spowodowane wyłączeniem komputera przyciskiem ponieważ nic innego nie reagowało.Zaraz spróbuję zaktualizować ten bios Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 27 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Nie wgrywaj biosu beta,jeśli jest.Wgraj ostatni przed beta i inne sterowniki pod system.Korzystasz z APP Center? Cytuj Link to post Share on other sites
sajmonxpompa 1 Napisano 27 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Tak korzystam właśnie też zobaczyłem że mam wersję beta może to jest przyczyną blue screenów Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts