boxbox 0 Napisano 22 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Witam, pytanko jak w temacie. Do tego jak podpiąć głośniki Microlab FC330? Przejściówka z jack na optyk załatwi sprawę? Mogę mieć podpięte słuchawki + głośniki w tym samym momencie? W dodatku brak front panelu mnie trochę martwi - za każdym razem odsuwać komputer żeby podpiąć mikrofon, słuchawki, głośniki? Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 22 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Dla FC330 nie ma sensu zmieniać karty. Coś takiego jak przejściówka jack-optyk nie istnieje bo musiałaby mieć konwerter AC i nadajnik. Chyba, że przez jacka masz podany sygnał SPDIF to tylko nadajnik. No ale te rozważania i tak są bez sensu - FC330 ma tylko wejście analogowe. Cytuj Link to post Share on other sites
boxbox 0 Napisano 22 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Nie dla FC zmieniam kartę lecz dla słuchawek. Aktualnie HD668b z czasem K612 PRO od AKG. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 22 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 według mnie warto sprzęt audio rozwijać od podstaw np. SC8000. SC808 ,to już wysoka klasa dźwięku. Cytuj Link to post Share on other sites
boxbox 0 Napisano 22 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Wydaje mi się (może źle myślę), że SC808 to już dla mnie ostatni próg. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 22 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 kiedyś uważałam kupno karty powyżej 250zł za mało sensowne.Wystarczyło czasu i apetyt rósł w miarę jedzenia, także różnie się torem toczy. Z pewnością warto posłuchać czegoś lepszego i ocenić, czy warto dalej pchać się w tę chorobę Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 22 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 (edytowane) Czy warto trudno powiedzieć Ja miałem już różne sprzęty. Zaczynałem od Audigy 2 ZS, potem pierwsze małe DACi wielkości pendrive'a UAE23/Stoner Acoustics + wzmacniacz Objective O2. W międzyczasie parę sprzętów DAC/AMP w cenach 250-300-500zł SMSL M2, Audioengine D1, Musiland 02. Następnie pierwszy nieco lepszy DAC Micromega MyDAC. W końcu trafił się zbalansowany Audio-gd 17.2 + ZENek UNO z K612Pro grało to rewelacyjnie, ale reszta moich słuchawek już takiej synergii nie łapała. Potem zamiana na Audio-gd 11.32, mocny i ciekawy klocek, ale kupiłem AIMa SC808 i po testach zostałem przy tej karcie, resztę sprzedałem. Potem jeszcze na szybko X-Fi Titanium na krótkie testy i drugi AIM, czyli SC8000, którego mam do dzisiaj i sprzedawać się nie opłaca. Obecnie słucham z Aune X1S, ale jutrzejszego dnia trafi do mnie Cayin HA-3, to chyba ostatni krok, jaki jest dla mnie jeszcze w miarę racjonalny. Pytanie tylko, jak to zagra Nigdy się nie przekonasz czy warto jeśli nie posłuchasz. Na razie z tych wszystkich sprzętów jakie miałem i mam, to opłacalnością wygrywa SC808 oraz SC8000. Edytowane 22 Listopada 2015 przez FeX Cytuj Link to post Share on other sites
boxbox 0 Napisano 23 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Jeszcze chciałem spytać o połączenie: Reloop SHP-1 + AIM SC8000, warto? Dobrze to się zgra? Chodzi mi głównie o CSGO - pozycjonowanie, scena. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 23 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 (edytowane) Dla mnie to połączenie było całkiem przyjemne, a AIM SC8000 czy SC808 dodawał im nieco energii, tym słuchawkom się to przydaje. Tylko trzeba pamiętać, że te słuchawki nie mają ani mocnego basu, ani zarysowanej góry, ani nie są specjalnie funowe. Mogą wydawać się nudne, bo mają dość równe pasmo. W każdym razie mimo wszystko to trzymanie w ryzach charakterystyki brzmieniowej dobrze sprawdza się w grach, bo sporo detali wychwytują. Edytowane 23 Listopada 2015 przez FeX Cytuj Link to post Share on other sites
boxbox 0 Napisano 23 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 (edytowane) I o taką opinię mi chodziło. Więc warto wymienić Superlux HD 668b + Xonar DG na te Reloopy + SC8000? Edytowane 23 Listopada 2015 przez boxbox Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 23 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 (edytowane) HM5/Reelop SHP-1 to słuchawki, których nie polecam za często, bo są bardzo nietypowe, można je polubić albo po prostu żałować zakupu. Warto je wcześniej przesłuchać. Edytowane 23 Listopada 2015 przez FeX Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts