CraftSkill 6 Napisano 15 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Witam od pewnego czasu zastanawiam się czy to mozliwe... W programie AIDA 64 , w zakładce czujnik temperatura procesora w spoczynku wynosi 26'c http://imagizer.imageshack.us/a/img905/3440/yRsFHw.png A w programie Hwmonitor aż 66'c który program mówi prawde. http://imageshack.com/a/img911/3715/kGW5dw.png A i jeszcze cos zauważyłem że w Hwmonitor TEMPIN0 i TEMPIN1 mają takie same temperatury co w aida64 procesor i płyta główna Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechpiwo 4895 Napisano 15 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 pierwszy na 100% złe pokazuje nie realne 10c hw też złe skazuje nie podaje wszystkich rdzeni Cytuj Link to post Share on other sites
PLSBX 319 Napisano 15 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Temperatura rdzeni w procesorach AMD lubi się tak okazywać. To jest normalne, patrz na temperaturę całości. Cytuj Link to post Share on other sites
CraftSkill 6 Napisano 15 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Czyli któremu programowi ufać? Temperatura w stresie AIDA64 http://imageshack.com/a/img910/5968/FrF5h6.png Temperatura w stresie Hwmonitor http://imageshack.com/a/img905/356/rZhGB8.png Nie rozumiem dlaczego są takie rozbierznosci Cytuj Link to post Share on other sites
PLSBX 319 Napisano 15 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Hwmonitor lepiej pokazuje temperatury, patrz na package. Masz chłodzenie boxowe? Cytuj Link to post Share on other sites
CraftSkill 6 Napisano 15 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 (edytowane) Spartan Pro He624. A pozatym jak dotykam radiatora to nie czuć tej 77'c... edit: HE924* Edytowane 15 Listopada 2015 przez CraftSkill Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 15 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Użyj HWiNFO i porównaj... Cytuj Link to post Share on other sites
CraftSkill 6 Napisano 15 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 To tak.. HWmonitor package: 77 w spoczynku MWiNFO: Package: 77 w spoczynku AIDA64: 32'c w spoczynku gdy dotykam stopy radiatora to tylko troszke ciepły jest a gdy robie pomiar laserowy temperatury to mniejwięcej zgadza się z AIDA64 Cytuj Link to post Share on other sites
RaaKoo 74 Napisano 16 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 Spartan he 924 to dobra konstrukcja , do apu idealnie się nadaje ( nie mówie o extremalnym oc). a jakiej pasty używasz? Cytuj Link to post Share on other sites
CraftSkill 6 Napisano 17 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 @RaaKoo moja pasta to Thermal Grease 2 AAB Coling wymieniana co 1 miesiąc bo szybko wysycha. Hmm a nie wiesz kolego dlaczego są takie rozbierznosci w temperaturach Cytuj Link to post Share on other sites
RaaKoo 74 Napisano 17 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 (edytowane) @RaaKoo moja pasta to Thermal Grease 2 AAB Coling wymieniana co 1 miesiąc bo szybko wysycha. Hmm a nie wiesz kolego dlaczego są takie rozbierznosci w temperaturach Ogólnie pasta kiepska , zmień na MX-2 lub MX-4 temp procka na pewno spadnie. Jeśli chodzi o odczyty , to z AMD różnie bywa , miałem APU 5600K, FX 6300,Athlony x4,Phenomy... według mnie nie jest to temp procka tylko ewentualnie sekcji zasilania. Zmień pastę, zobaczysz zmianę temp CPU , ogólnie tym odczytem bym się nie przejmował jeśli jest to sekcja. Temp mogą się tak wachać bo z tego co widzę nie masz chłodzonej sekcji zasilania na płycie. Edytowane 17 Listopada 2015 przez RaaKoo Cytuj Link to post Share on other sites
CraftSkill 6 Napisano 17 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 No sekcjii nie mam chłodzonej są tylko małe radiatorki. Smiem twierdzić ze temperatura nie zmaleje bo na boxie miałem takie same temperatury co na Spartanie ale nie czuc tej niby 80'c na rdzeniu bo gdy sie dotyka stopy to jest mała temperatura i odczyt laserowy termometrem też pokazuje male temperatury Cytuj Link to post Share on other sites
RaaKoo 74 Napisano 17 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 (edytowane) No sekcjii nie mam chłodzonej są tylko małe radiatorki. Smiem twierdzić ze temperatura nie zmaleje bo na boxie miałem takie same temperatury co na Spartanie ale nie czuc tej niby 80'c na rdzeniu bo gdy sie dotyka stopy to jest mała temperatura i odczyt laserowy termometrem też pokazuje male temperatury Nie czujesz temp na chłodzeniu bo to nie to się grzeje tylko sekcja, ogólnie takie tamp. to nie problem bo na FX grzeją się do ponad 80 C i więcej. Są jednak radiatorki które można wkleić na sekcje, ale myślę że jęśli nie podkręcasz i jest to apu to nie ma sęsu. Edytowane 17 Listopada 2015 przez RaaKoo Cytuj Link to post Share on other sites
CraftSkill 6 Napisano 18 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Niee no podkręcał nie będe bo duzo mi to nie da. A tak btw to troche strach jak mi takie temperatury pokazuje... Faktycznie sekcjaa jest gorąca Cytuj Link to post Share on other sites
RaaKoo 74 Napisano 18 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Niee no podkręcał nie będe bo duzo mi to nie da. A tak btw to troche strach jak mi takie temperatury pokazuje... Faktycznie sekcjaa jest gorąca Podkręcanie daje baardzo dużo w przypadku AMD ale trzeba się do tego przygotować :-) chłodzenie masz dobre, zostaje kwestia sekcji ale na nie wielkie oc możesz sobie spokojnie pozwolić do 4-4,2Ghz . Kupując procka z K grzechem jest nie podkręcić ;-) i jeśli nie masz zew. karty podkręć igpu Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts