Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam od pewnego czasu zastanawiam się czy to mozliwe...

W programie AIDA 64 , w zakładce czujnik temperatura procesora w spoczynku wynosi 26'c

http://imagizer.imageshack.us/a/img905/3440/yRsFHw.png

A w programie Hwmonitor aż 66'c który program mówi prawde.

http://imageshack.com/a/img911/3715/kGW5dw.png

A i jeszcze cos zauważyłem że w Hwmonitor TEMPIN0 i TEMPIN1 mają takie same temperatury co w aida64 procesor i płyta główna

@RaaKoo moja pasta to Thermal Grease 2 AAB Coling wymieniana co 1 miesiąc bo szybko wysycha. Hmm a nie wiesz kolego dlaczego są takie rozbierznosci w temperaturach

Ogólnie pasta kiepska , zmień na MX-2 lub MX-4 temp procka na pewno spadnie.

Jeśli chodzi o odczyty , to z AMD różnie bywa , miałem APU 5600K, FX 6300,Athlony x4,Phenomy... według mnie nie jest to temp procka tylko ewentualnie sekcji zasilania.

Zmień pastę, zobaczysz zmianę temp CPU , ogólnie tym odczytem bym się nie przejmował jeśli jest to sekcja.

Temp mogą się tak wachać bo z tego co widzę nie masz chłodzonej sekcji zasilania na płycie.

Edytowane przez RaaKoo

No sekcjii nie mam chłodzonej są tylko małe radiatorki. Smiem twierdzić ze temperatura nie zmaleje bo na boxie miałem takie same temperatury co na  Spartanie ale nie czuc tej niby 80'c na rdzeniu bo gdy sie dotyka stopy to jest mała temperatura i odczyt laserowy termometrem też pokazuje male temperatury

No sekcjii nie mam chłodzonej są tylko małe radiatorki. Smiem twierdzić ze temperatura nie zmaleje bo na boxie miałem takie same temperatury co na  Spartanie ale nie czuc tej niby 80'c na rdzeniu bo gdy sie dotyka stopy to jest mała temperatura i odczyt laserowy termometrem też pokazuje male temperatury

Nie czujesz temp na chłodzeniu bo to nie to się grzeje tylko sekcja, ogólnie takie tamp. to nie problem bo na FX grzeją się do ponad 80 C i więcej.

Są jednak radiatorki które można wkleić na sekcje, ale myślę że jęśli nie podkręcasz i jest to apu to nie ma sęsu.

Edytowane przez RaaKoo

Niee no podkręcał nie będe bo duzo mi to nie da. A tak btw to troche strach jak mi takie temperatury pokazuje... Faktycznie sekcjaa jest gorąca

Podkręcanie daje baardzo dużo w przypadku AMD ale trzeba się do tego przygotować :-) chłodzenie masz dobre, zostaje kwestia sekcji ale na nie wielkie oc możesz sobie spokojnie  pozwolić  do 4-4,2Ghz .

Kupując procka z K grzechem jest nie podkręcić ;-) i jeśli nie masz zew. karty podkręć igpu