MineLife 1 Napisano 13 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Witam, od pewnego czasu mam pewien problem z pamięcią RAM. Dokładnie zaczęło się to dziać kiedy zaktualizowałem do Wina 10 z Wina 7. Od samego początku po uruchomieniu komputera zużycie RAMu wynosi ok. 95% (7,6GB/8GB) Przy tym trzeba dodać że w menadżer pokazuje że zużywane jest 350MB RAMu , więc nie wiem gdzie zużywana jest cała reszta. Niestety tego skutkiem jest bardzo powolna praca komputera ;/ Czy da się jakoś rozwiązać ten problem bez konieczności wracania do Wina 7 ? Specyfikacja komputera: Intel Core i5 4690K Crucial DDR3 8GB 1600MHz Ballistix Tactical CL8 MSI GeForce GTX770 MSI Z97-G43 GAMING Intel Z97 - Płyta główna Windows 10 64bit Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 13 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Czy wszystkie sterowniki (bios czy uefi i inne do płyty) aktualizowałeś pod dziesiątkę? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MineLife 1 Napisano 13 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Raczej nie, zaraz zerknę do tego. Tylko nie wiem czy to to bo problem nie wsytępuje zawsze, czasami po odpaleniu komputera jest wszystko ładnie. Cytuj Link to post Share on other sites
michal07901 32 Napisano 13 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Oczyść komputer PPM na dysk C/ właściwości/ oczyszczane dysku i jak sie zeskanuje to daj na dole Oczyść pliki systemowe. I wtedy pozaznaczaj wszystko i daj oczyść. Zaktualizuj cały system. Cytuj Link to post Share on other sites
MineLife 1 Napisano 13 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Taki program pobrałem. Niby ma aktualizować stery od BIOSu itp. Może to załatwi sprawę. Zaraz przeczyszcze jesczze wszystko, ale nawet poruszanie sie po pulpicie troche trwa Problem rozwiązany, aktualizacja BIOSu załatwiła sprawę. Dziekuję za szybką pomoc Życzę miłej nocy Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
rolandwally83 347 Napisano 14 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Wyłącz update restart kompa i sprawdz czy jest normalnie jak tak to windows zasysa aktualizacje mi zapchało tak 12 GB ram Cytuj Link to post Share on other sites
Lewykk 747 Napisano 14 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 A, miałem to samo po wybudzeniu. Jest myk, bo trzeba zrobić jedną zmianę w rejestrze. Proszę: 1. Odpal regedit 2.Idź do HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management 3.Wyszukaj ClearPageFileAtShutDown i zmień wartość na 1 4. Restart PC U mnie zadziałało Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts