Darius_2508 3 Napisano 6 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Witam Chcialbym dobrze zabezpieczyc swój komputer. Jako że nie jest to demon prędkości szukam czegos co nie obciąża pracy systemu oraz internetu. Duzo dobrego słyszałem o Comodo. Widzę że dostępne są wersje: internet security, firewall i antivirus. Która wersja bedzie optymalna? która jest najbardziej rozbudowana i zapewnia najlepszą ochrone? Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Tankersss 398 Napisano 6 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 1. Firewall w routerze 2. Najlepiej Firewall sprzętowy dodatkowo 3. Korzystaj z Internetu z głową, bo bez tego i najlepszy pakiet ochrony tobie nie pomoże 4. Internet Security według mnie, chociaż av+fw brzmi rozsądniej, jednak już długo nie korzystałem z Comodo i nie powiem na 100% który. Cytuj Link to post Share on other sites
Darius_2508 3 Napisano 6 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Podobno Comodo jest trudny w obsludze, trzeba go konfigurowac i dlatego nie jest polecany użytkownikom mniej zaawansowanym. Czy to prawda? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 6 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 ESET NOD32 antywirus- płatny,korzystam już czwarty rok i jestem bardzo zadowolony.Łatwy w obsłudze i naprawdę nie obciąża systemu... Cytuj Link to post Share on other sites
Darius_2508 3 Napisano 6 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Jaka jest opłata za licencję nod'a 32 ? Co powiecie na Panda 2016 ? Cytuj Link to post Share on other sites
Tankersss 398 Napisano 6 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Panda to totalne dno, ledwo 60% skuteczności i jak pamiętam wymaga ciągłego podpięcia pod internet. Albo Comodo, BitDefender lub Eset Nod :7 Cytuj Link to post Share on other sites
tuner-car 1 Napisano 12 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Porady są normalne, ale co o malware? http://macsecurity.net/view/108/ Zawsze myślałem, MacOS był chroniony, ale ten mit spadł na mnie, gdy system zaczął wysyłanie do mnie wiadomości, mówiąc, że nie są chronione pliki na moim komputerze! To był bardzo arogancki. Cytuj Link to post Share on other sites
adamkowalik 0 Napisano 20 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 w pracy i u siebei mam gdate, działą sobie w tle łatwa w obsłudze, działa na kompie na skrzynkach, szybko wyszukuje wszystkie wirusy. Jak dla mnie dobry antywir. Dużym plusem też jest to ze zadne dodatkowe okienka nie wyskakują non stop. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts