Sirnor 1 Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Witam, Poszukuję dobrych słuchawek do słuchania różnego rodzaju muzyki (głownie pop, r&b, rock, rap) Również muszą się sprawdzić w grach, głownie w cs:go. Nigdy nie korzystałem z prawdziwych, porządnych słuchawek i z racji tego nie mam specjalnych wymogów, gdyż nie posiadam zbytnio doświadczenia. Obecnie używam Steelseries syberia v2. Karta dźwiękowa- Realtek HD audio, którą też wypadałoby wymienić. Chciałbym również wymienić głośniki, gdyż mam jakieś stare z przed kilku lat creativy. Nie muszą być z najlepszej półki, tylko żeby dobrze się słuchało muzyki. Pokój mam niewielkich wymiarów- 5mx10m. Głośniki tak do kilkuset złotych. Proszę o pomoc, jakieś sugestie Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 jakiego typu konstrukcji słuchawki ? czy bez różnicy.Kartę przydałoby polecić , bo nie wiadomo jaką masz integrę. Cytuj Link to post Share on other sites
Sirnor 1 Napisano 5 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Pół otwarte wydają się być w porządku, aczkolwiek mogą być też innej konstrukcji, jeśli bedą to dobre słuchawki. A w jaki sposób mogę sprawdzić jaką mam integrę? Niezbyt się na tym znam. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 6 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 5x10m niewielki? Co się porobiło... A ponoć Polska w ruinie! Co do słuchawek to musiałbyś się jednak osłuchać żeby ustalić jaki charakter dźwięku Ci odpowiada. Zacznij może od DT990Pro Cytuj Link to post Share on other sites
wasptak 10 Napisano 6 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 (edytowane) Niech ci tatuś kupi jakiś zespół disco polo żeby ci przygrywał zamiast tych słuchawek... ja pierd***** brak kultury. Edytowane 6 Listopada 2015 przez adivxv5 Cytuj Link to post Share on other sites
Sirnor 1 Napisano 6 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Może trochę przesadziłem z tym pokojem. Ma wymiary bardziej 4x8 i jest zagracony, przez co wydaje się być małym. A Pan wyżej może się puknąć w łeb. To, że mnie stać na dobre słuchawki znaczy, ze jestem rozpuszczonym gówniarzem bez poszanowania do pieniądza? Pomyśl zanim coś napiszesz, bo ręce opadają... Na sprzęt sam zarobiłem, co nie jest z resztą Twoją sprawą. Przyszedłem tu po poradę dotycząca zakupu sprzętu, a nie dyskutować na temat wielkości mojego pokoju czy pojemności portfela. Wracając do tematu myślałem nad tymi DT990PRO, ale chciałbym wysłuchać jeszcze inne propozycje wraz z argumentacją. Dzięki za odpowiedzi Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 6 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 4x8m to nie jest już mały pokój. Jeśli budżetu wystarczy na Microlaby Solo6c to są warte rozważenia. Cytuj Link to post Share on other sites
katystopej 838 Napisano 6 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 4x8m to nie jest już mały pokój. Jeśli budżetu wystarczy na Microlaby Solo6c to są warte rozważenia.7c do takiego metrażu. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 6 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 7c do takiego metrażu. Też dobrze, tylko koszt większy. Cytuj Link to post Share on other sites
Sirnor 1 Napisano 6 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 A więc jestem za kupnem DT990Pro oraz microlabów Solo7c. Chyba, ze macie jakieś inne propozycje? I proszę o argumentacje, gdyż nie znam się na tym sprzęcie i będzie to pomocne przy wyborze. Odnośnie karty dźwiękowej, jaką polecacie i czy w ogóle warto wymienić? Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 6 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Jak jest budżet to AIM SC808 jak nie ma budżetu a jest PCI to AIM SC8000. Fex jak się włączy to odniesie sie do połączenia tych beyerów z AIM-em bo ma to obckane. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 6 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 (edytowane) Dzięki cooger, hehehe. Obydwie karty wspomniane przez coogera pociągną te słuchawki, tj. DT990Pro, mają spory gain. Jakościowo, jak i cenowo różnice są dostrzegalne pomiędzy kartami, SC808 dodatkowo umożliwia wymianę op-ampów, przez co można dopasować sobie brzmienie, no i gra po prostu lepiej. Jednak różnica w cenie 140zł vs 440zł daje do myślenia DT990Pro to bardzo wygodne słuchawki z przyjemnymi welurowymi padami, grają rozrywkowo, mają podbity bas, ale dobry bas góra detaliczna i szczegółowa. Grają lepiej, jak się wygniotą nieco pady, bo ucho jest wtedy bliżej przetwornika i średnica tak nie ucieka, a przekaz jest równiejszy. Edytowane 6 Listopada 2015 przez FeX Cytuj Link to post Share on other sites
Sirnor 1 Napisano 6 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 (edytowane) Szkoda mi wydawać tyle na kartę. Może bym kupił tą tańszą, ale czy przy niej będę mógł w pełni wykorzystać potencjał słuchawek? Ew. Jakaś inna karta tak do 300zł. Podoba mi się określenie "granie rozrywkowe", czyli bedą dobre do słuchania muzyki. Jak się sprawdzają w kwestii gier, np. Cs:go? Chodzi o to, czy dobrze oddadzą pozycje graczy, skąd nadchodzą. Ten aspekt jest dla mnie rownież ważny. Edytowane 6 Listopada 2015 przez Sirnor Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 6 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 z tańszych rozwiązań AIM SC8000 oraz AudioTrak Prodigy Cube ale tu może ciężko napędzić DT990.Warto jednak pomyśleć nad droższą opcją między innymi dlatego, iż będziesz mieć lepiej rozbudowaną przestrzenność oraz tym samym pozycjonowanie. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 6 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 AIM SC8000 spokojnie napędza DT990Pro i tutaj nie powinno być problemów. W grach też się będą te słuchawki bardzo dobrze sprawdzać, miałem je ponad pół roku i dobrze je wspominam Cytuj Link to post Share on other sites
Sirnor 1 Napisano 30 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Witam ponownie. W końcu zdecydowałem się na zakup słuchawek DT 990 PRO i karty AIM SC8000, lecz mam problem z kartą. Okazało się, że mam tylko jedno wejście na płycie głównej, na której jest już podpięta karta graficzna. Mogę ją jeszcze zwrócić, tylko na jaką kartę mogę ją zamienić tak do 400zł? Czy może lepiej będzie wymienić płytę główną? Jeszcze mam pytanie odnośnie słuchania muzyki. Czy wykorzystam w pełni potencjał słuchawek słuchając muzyki na Iphone 6s, Macbook Pro? Dzięki za odp. Proszę o szybka pomoc, gdyż w poniedziałek wyjeżdżam i nie wiem czy zwrócić tą kartę dzwiękowa. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Karta jest na złącze PCI, jaką masz płytę główną? Cytuj Link to post Share on other sites
kosq83 189 Napisano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Jak by kolega się wybierał na odsłuchy DT990 to od razu sobie może poprosić DT880, co bardziej podejdzie. ... Aha to już DT990 są w domu? E to dobrze będzie. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Mogę ją jeszcze zwrócić, tylko na jaką kartę mogę ją zamienić tak do 400zł? jaki to sklep ? Tak aby można było zobaczyć ofertę. Cytuj Link to post Share on other sites
Sirnor 1 Napisano 31 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Kartę kupowałem poprzez Allegro z tej aukcji: http://allegro.pl/aim-sc8000-karta-dzwiekowa-pci-akm-ak4396-hit-i5891643767.html Płyta głowna: H81M-S1 Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 myślę ,że śmiało możesz brać. https://www.audeos.pl/pl/p/FiiO-E10k-Olympus-2-DAC-AMP-USB/465 Cytuj Link to post Share on other sites
Sirnor 1 Napisano 1 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Z opisu tego wzmacniacza: "Odpowiednia impedancja słuchawek: 16 ~ 150 Ohm". DT990PRO maja 250 Ohm- czy to w niczym sie przeszkadza? Oprócz stacjonarnego komputera wzmacniacz nada sie rownież do MacBooka? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 1 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 nie będzie tu żadnego problemu, aczkolwiek teoretycznie im większa impedancja tym większe zapotrzebowanie na napięcie.Jednak FiiO ogarnie te słuchawki ,co prawda lepiej zagrają na dedykowanym wzmacniaczu. Cytuj Link to post Share on other sites
Sirnor 1 Napisano 10 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Będzie to znacząca różnica? Jeżeli tak to wolałbym się zaopatrzyć w wzmacniacz dedykowany tym słuchawkom, lecz niech to będzie cena do maksymalnie 500zł, gdyż po prostu szkoda mi wydawać drugie tyle na wzmacniacz, co dałem na słuchawki. Nie jestem jakimś wymagającym dźwiękowcem, po prostu skoro kupiłem te słuchawki to chcę wykorzystać ich potencjał w całości, a jeśli przy tej cenie nie da się tego osiągnąć to przynajmniej w znaczącym stopniu. Nie wiem już czy czekać na lepsze propozycje czy rzeczywiście FiiO mi w zupełności wystarczy, jak myślicie? Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie adivxv 2880 Napisano 11 Lutego 2016 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Będzie to znacząca różnica? tak byłaby ale już na takim zdecydowanie droższym wzmacniaczem.FiiO według mnie wystarczy ,500zł to jeszcze trochę za mało aby coś odczuwalnie lepszego kupić od FiiO. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts