ckaka 1 Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 (edytowane) Siema! Jestem posiadaczem superlux hd 681 i mam wątpliwość co do tego czy słuchawki nie mają jakiejś wady fabrycznej czytałem dużo na ten temat ale w sumie nic nie rozjaśniło mi go na tyle by rozwiać moje wątpliwości. Problem jest taki: na tsie, i przy niektórych utworach słychać w prawej słuchawce niskie szumy, głównie przy niskich dzwiękach, np jak ktoś ma niski głos, czy jakieś dziwne buczenie w w 1:05 np. I tu się rodzi pytanie czy to wina słuchawek czy mojego kompa ? jego karty graficznej mam laptopa samsung np550-p7c s02 Ktoś coś? nie chcę odsyłać słuchawek jak się okaże że są dobre edit: to samo jest przy niskich jak i wysokich dzwiękach, nie tylko niskich ;d Edytowane 5 Listopada 2015 przez ckaka Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Podlacz słuchawki np. Do smartfona i zobacz, czy sie dalej pojawiają dziwne dźwięki. Cytuj Link to post Share on other sites
ckaka 1 Napisano 5 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 (edytowane) no właśnie problem pojawia się tylko na moim laptopie, i to nie cały czas, tylko czasami, nie wiem czy jest to spowodowane, może zepsute gniazdo słuchawkowe, albo sama karta dzwiękowa do d. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym fantem zrobić? edit: w sumie często jest tak ze jak podłącze jest git, i jak chwile po siedze na kompie to zaczyna buczeć/charczeć w prawej słuchawce ;d na gorszej jakości słuchawkach nie ma tego problem (tj, jakieś budżetowe z media za 40 zł smigają jak tralala) Edytowane 5 Listopada 2015 przez ckaka Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 5 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Superluxy to są słuchawki studyjne, które dość dobrze przenoszą wszelkie zakłócenia w tym przypadku od karty dźwiękowej, być może wynikacie z kolejno innych elementów w laptopie. Ciężko stwierdzić jaka jest dokładnie przyczyna.Jednym z rozwiązań, to kupno nowego układu ale, koszt 100-140zł i więcej. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
1234567890 287 Napisano 7 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Mi ta piosenka działa dobrze na hd668b . 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ckaka 1 Napisano 8 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 czyli raczej wina układu, myślicie że jakaś zewnętrzna karta dzwiękowa tutaj coś pomoże? jakiś xonar może? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 8 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 ile masz do wydania ? Cytuj Link to post Share on other sites
ckaka 1 Napisano 8 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 nie mam w sumie limitu, ale im mniej tym lepiej ;d jeszcze przetestuję te słuchawki na jakimś solidniejszym zestawie, bo na telefonie (s4) jest podobnie więc może to jednak nie laptopa wina Cytuj Link to post Share on other sites
1234567890 287 Napisano 9 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 czyli raczej wina układu, myślicie że jakaś zewnętrzna karta dzwiękowa tutaj coś pomoże? jakiś xonar może? AIM SC8000 149 zł. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6360 Napisano 9 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 To jest najlepsze, co można kupić poniżej 150zł czyli SC8000 Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 10 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Czytacie czasami to co napiszecie? AIM SC8000 149 zł. I chyba wrzuci do blendera żeby potem magicznie posypać laptopa samsung np550-p7c s02 3 Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 10 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 nie mam w sumie limitu, ale im mniej tym lepiej ;d jeszcze przetestuję te słuchawki na jakimś solidniejszym zestawie, bo na telefonie (s4) jest podobnie więc może to jednak nie laptopa wina jako DACa warto polecić FiiO Olympus 2 .Z zewnętrznych kart dźwiękowych Xonar U7. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts