Skocz do zawartości

Recommended Posts

Siema! Jestem posiadaczem superlux hd 681 i mam wątpliwość co do tego czy słuchawki nie mają jakiejś wady fabrycznej :D czytałem dużo na ten temat ale w sumie nic nie rozjaśniło mi go na tyle by rozwiać moje wątpliwości. Problem jest taki: na tsie, i przy niektórych utworach słychać w prawej słuchawce niskie szumy, głównie przy niskich dzwiękach, np jak ktoś ma niski głos, czy jakieś dziwne buczenie w

w 1:05 np. I tu się rodzi pytanie czy to wina słuchawek czy mojego kompa ? jego karty graficznej mam laptopa samsung np550-p7c s02 :) Ktoś coś? nie chcę odsyłać słuchawek jak się okaże że są dobre :)

edit: to samo jest przy niskich jak i wysokich dzwiękach, nie tylko niskich ;d

Edytowane przez ckaka

no właśnie problem pojawia się tylko na moim laptopie, i to nie cały czas, tylko czasami, nie wiem czy jest to spowodowane, może zepsute gniazdo słuchawkowe, albo sama karta dzwiękowa do d. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym fantem zrobić?

edit: w sumie często jest tak ze jak podłącze jest git, i jak chwile po siedze na kompie to zaczyna buczeć/charczeć w prawej słuchawce ;d na gorszej jakości słuchawkach nie ma tego problem (tj, jakieś budżetowe z media za 40 zł smigają jak tralala)

Edytowane przez ckaka

Superluxy to są słuchawki studyjne, które dość dobrze przenoszą wszelkie zakłócenia w tym przypadku od karty dźwiękowej, być może wynikacie z kolejno innych elementów w laptopie. Ciężko stwierdzić jaka jest dokładnie przyczyna.Jednym z rozwiązań, to kupno nowego układu ale, koszt 100-140zł i więcej.

• Popieram 1

nie mam w sumie limitu, ale im mniej tym lepiej ;d jeszcze przetestuję te słuchawki na jakimś solidniejszym zestawie, bo na telefonie (s4) jest podobnie więc może to jednak nie laptopa wina

jako DACa warto polecić FiiO Olympus 2 .Z zewnętrznych kart dźwiękowych Xonar U7.

• Popieram 1