sgtsmigiel 3 Napisano 22 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Witam! Jak wiecie formatowanie tylko skraca nazwy plików a ja szukam programu który wyczyści mi wszystko z dysku. Dokładnie ale przynajmniej najlepiej jak potrafi Cytuj Link to post Share on other sites
Lightning 61 Napisano 22 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Tak trudno nacisnąć Prawy przycisk myszy na danej partycji -> Formatuj -> Rozpocznij? (możesz odznaczyć szybkie formatowanie). Cytuj Link to post Share on other sites
sgtsmigiel 3 Napisano 22 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Ale mi chodzi o wyczyszczenie dogłebne a nie format. Po formacie jst wiele plików które zaśmiecają kompa. Nawet po formacie znalazłem np: savy do GTA SA Cytuj Link to post Share on other sites
Lightning 61 Napisano 22 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 No jeśli koniecznie chcesz usunąć jakiś plik (sprzedajesz dysk, jest na nim coś prywatnego) to odznacz "szybkie formatowanie", poczekaj do końca, następnie "zaśmieć" trochę ten dysk (by nadpisały to co tam jest zapisane - po usunięciu/formacie pliki nadal pozostają na dysku do czasu nadpisania). No i na koniec usuń te pliki (jak to zrobisz będzie dobrze). Cytuj Link to post Share on other sites
sgtsmigiel 3 Napisano 22 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 A macie jakiś program bo słyszałem że jest jakiś erazer czy coś takiego. I dysk czysty jak ze sklepu. Cytuj Link to post Share on other sites
teuton 6 Napisano 22 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Do wyboru do koloru: http://www.cdrinfo.pl/downloads/dyski-twarde-%28hdd%29-kasowanie-danych Cytuj Link to post Share on other sites
Lightning 61 Napisano 22 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Koniecznie musi być program? Paragon Hard Disk Manager, Partition Magic lub Partition Expert. Żadnym programem nie wyczyścisz do zera dysku twardego (niestety). Cytuj Link to post Share on other sites
sgtsmigiel 3 Napisano 22 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Tak to ten ERASER Wielkie Dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
teuton 6 Napisano 22 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Koniecznie musi być program? Paragon Hard Disk Manager, Partition Magic lub Partition Expert. Żadnym programem nie wyczyścisz do zera dysku twardego (niestety). No jak nie programem, to pozostaje chyba tylko impuls elektromagnetyczny. Cytuj Link to post Share on other sites
krakn 2 Napisano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Koniecznie musi być program? Paragon Hard Disk Manager, Partition Magic lub Partition Expert. Żadnym programem nie wyczyścisz do zera dysku twardego (niestety). No jak nie programem, to pozostaje chyba tylko impuls elektromagnetyczny. albo impulsywniej kinetyczny erazer jest dobry, ustawia bity na 0, były jeszcze programy z rekomendacjami różnych agencji bezpieczeństwa ale to bez sensu, po formacie i ponownym zapełnieniu i ponownym formacie po pierwotnych plikach nie ma śladu bo są ślady po ostatnich plikach, a wątpię by ktoś chciał wydawać tysiące dolarów na odzyskiwanie twoich plików )) Cytuj Link to post Share on other sites
Endrju1 4 Napisano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 wiertarka i kilka dziurek w talerzach A tak w ogóle, to jak ty formatujesz, że ci pliki zostają? jak formatujesz (choćby i trybem szybkim) to zostaje czysta partycja, na której bez specjalnego oprogramowania nie odczytasz nawet 1 pliku. Cytuj Link to post Share on other sites
Akker 13 Napisano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Wyzeruj dysk np. MHDD - wtedy już nie uratujesz tak łatwo straconych danych. http://forum.pclab.pl/topic/256595-Tuto ... yciu-MHDD/ Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 to ja się z lekka podepnę pod temat załóżmy nie mam stacji dyskietek ani cd/dvd romu jak podepnę dwa dyski (250 gb z systemem) i drugi (40 gb do wyzerowanie) to idzie to zrobić z poziomu windowsa? Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Cześć @lukyeti, po prostu musisz znaleźć program działający pod systemem Windows, np. -> http://www.dobreprogramy.pl/Odkurzacz,P ... 12322.html . Pozdrawiam, Y0ddh4 Cytuj Link to post Share on other sites
cza12ster 104 Napisano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Jeśli chcesz mieć dysk czysty jak nowy użyj Darik's Boot and Nuke http://www.dban.org/ Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts