Skocz do zawartości

Dokupienie SSD do PC'ta, montaż i przenoszenie..

Recommended Posts

Czołem, zamierzam na dniach zakupić jakiś dysk SSD do mojego zestawu komputerowego, w jaki sposób będzie przebiegać podłączenie go i jak wygląda przenoszenie Windowsa z dysku HDD na SSD? Chciałem również jakieś gry przenieść, konieczna będzie ponowna instalacja czy jak to wygląda? Co do reszty podzespołów, jest jakaś zależność czy dany dysk będzie pasował czy nie?

Podlaczenie dysku ssd, to standardowa procedura, tak samo jak ze standardowymi 3.5" dyskami. Kabel sata i zasilanie.

Jezeli chodzi o przenoszenie windowsa z dysku na dysk, to jest taka opcja, ale szczerze mowiac, czy nie lepiej jest odswiezyc system i zainstalowac nowy? stary mozesz sobie zostawic na dysku hdd, a nowe programy, ktore moga zyskac cos tam na szybkosci, to przeniesc/zainstalowac na dysku ssd.

Przenoszenie gier na dysk ssd nie ma sensu, gry zyskuja tylko podczas ekranu ladowania, a czesto nie jest to warte zachodu, dodatkowo dysk ssd ma mala pojemnosc, wiec duze gry raczej tam nie wejda (chyba, ze kupisz 256 albo 512 ale wiadomo, ze wtedy wieksze sa koszta)

Zaleznosc podzespolow, to tylko plyta glowna, ktora obsluguje SATA, najlepiej SATA 3. To chyba tyle

Przenoszenie gier na dysk ssd nie ma sensu

Owszem, ma. Sam napisałeś w temacie obok, że nie grasz w popularne i zjadające sporo miejsca tytuły, więc nie wypowiadaj się o kwestiach, o których nie masz pojęcia.

Owszem, ma. Sam napisałeś w temacie obok, że nie grasz w popularne i zjadające sporo miejsca tytuły, więc nie wypowiadaj się o kwestiach, o których nie masz pojęcia.

tak wiec prosze o jakies konkretne przyklady, aby nie wprowadzac ludzi w blad, a jezeli przykladow nie bedzie, to pozwol, ze zignoruje Twoj post i bede pisal to co wczesniej

Jeśli masz zamiar wypowiadać się o kwestiach, o których nie masz pojęcia i których nie doświadczyłeś osobiście to bardzo szybko się pożegnamy. 

Każdy, kto miał okazję porównać sobie dowolnego BF'a, Skyrim'a czy innego Wiedźmina na HDD i SSD wie, że różnica w komforcie jest kolosalna.

• Popieram 2

ja sam mam 128 gb ssd na system, 512 gb mam na ssd, UWAŻAM ŻE WARTO było wydać tą kasę na 512. Różnica w komforcie grania jest kolosalna w stosunku do hdd. Taaku dzieciaku dorośnij .............................. jak cię nie stać na porządny dysk ssd, Twoja sprawa. Ale nie wprowadzaj w błąd że nie ma różnicy. 

512 gb na instalki gier

• Popieram 1