Skocz do zawartości

Karta WIFI Bład 39 PROSZĘ POMOCY!

Recommended Posts

witam dziś wrócił mi laptop z serwisu i została wymieniona płyta głowna i dysk twardy, laptop to ASUS R510dp, nie działało wifi na laptopie ,lecz net na kablu tak , na wifi było ciągle ograniczenie ... więc wbiłem na pewną stronę i pisało abym w wierszu poleceń wpisał: 

"ipconfig /release

ipconfig /renew
ipconfig /flushdns
ipconfig /registerdns
netsh firewall reset
netsh int ip reset
netsh winsock reset
netsh interface tcp set global autotuning=disabled"

Po restarcie kompa sieci wgl. nie widać!! nie wykrywa kary wifi a w menadzeże urządzeń pisze "
System Windows nie może załadować sterownika urządzenia dla tego sprzętu. Sterownik może być uszkodzony lub nieobecny. (Kod 39)

{Załadowanie sterownika urządzenia nie jest możliwe}
Nie można załadować sterownika urządzenia %hs.
Status błędu: 0x%x"

Proszę o szybką pomoc proszę! Jak to naprawić ? I jak zrobić aby net przez wifi działał !!!?! 

Okej naprawiłem już wifi działa lecz dalej sieć jest ograniczona ... przed oddaniem sprzętu na serwis wszystko działało ok. 

Próbowałem wiele rzeczy m.in Reinstalacja Sterowników,wgrania najnowszych sterowników, wyłączenie i włączenia karty wifi,reset modemu z 10 razy,w rejestrze kasowałem wszystkie dane i z połączeniem nowym i usunięciem zapamiętanej sieci również próbowałem.

Mój system to Windows 8 dziś laptop wrócił z serwisu i jak wspomniałem była wymieniana płyta główna oraz dysk twardy, wcześniej na lapku miałem system Windows 8.1 i wszystko działało może to mieć jakiś wpływ? poniżej dam screena z CMD dotyczącego internetu.

http://oi59.tinypic.com/r01q85.jpg

Edytowane przez maciex6011