maciex6011 0 Napisano 14 Października 2015 Udostępnij Napisano 14 Października 2015 witam dziś wrócił mi laptop z serwisu i została wymieniona płyta głowna i dysk twardy, laptop to ASUS R510dp, nie działało wifi na laptopie ,lecz net na kablu tak , na wifi było ciągle ograniczenie ... więc wbiłem na pewną stronę i pisało abym w wierszu poleceń wpisał: "ipconfig /release ipconfig /renewipconfig /flushdnsipconfig /registerdnsnetsh firewall resetnetsh int ip resetnetsh winsock resetnetsh interface tcp set global autotuning=disabled"Po restarcie kompa sieci wgl. nie widać!! nie wykrywa kary wifi a w menadzeże urządzeń pisze "System Windows nie może załadować sterownika urządzenia dla tego sprzętu. Sterownik może być uszkodzony lub nieobecny. (Kod 39) {Załadowanie sterownika urządzenia nie jest możliwe} Nie można załadować sterownika urządzenia %hs. Status błędu: 0x%x"Proszę o szybką pomoc proszę! Jak to naprawić ? I jak zrobić aby net przez wifi działał !!!?! Okej naprawiłem już wifi działa lecz dalej sieć jest ograniczona ... przed oddaniem sprzętu na serwis wszystko działało ok. Cytuj Link to post Share on other sites
czesiekzdom 23 Napisano 14 Października 2015 Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Czy mógłbyś załączyć zrzut ekranu z ustawień TCP/IP karty bezprzewodowej? Którego systemu używasz? Próbowałeś usunąć zapamiętaną siec bezprzewodowa i zestawić nowe połączenie? Cytuj Link to post Share on other sites
maciex6011 0 Napisano 14 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2015 (edytowane) Próbowałem wiele rzeczy m.in Reinstalacja Sterowników,wgrania najnowszych sterowników, wyłączenie i włączenia karty wifi,reset modemu z 10 razy,w rejestrze kasowałem wszystkie dane i z połączeniem nowym i usunięciem zapamiętanej sieci również próbowałem. Mój system to Windows 8 dziś laptop wrócił z serwisu i jak wspomniałem była wymieniana płyta główna oraz dysk twardy, wcześniej na lapku miałem system Windows 8.1 i wszystko działało może to mieć jakiś wpływ? poniżej dam screena z CMD dotyczącego internetu. http://oi59.tinypic.com/r01q85.jpg Edytowane 14 Października 2015 przez maciex6011 Cytuj Link to post Share on other sites
czesiekzdom 23 Napisano 14 Października 2015 Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Tak dla pewności, kombinacji Fn+F2 (wifi on/off)? Czy używasz jakiejś dodatkowej aplikacji obsługującej kartę bezprzewodowa? Cytuj Link to post Share on other sites
maciex6011 0 Napisano 15 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Oczywiście próbowałem kombinacji fn+f2 i nic... Jeszcze nic nie instalowałem Oprócz przeglądarki i winrara wiec raczej dodatkowych aplikacji nie używam Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 15 Października 2015 Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Przepraszam,ale oddaj na serwis. Jak to jest, jedno naprawili a drugie sp...przyli. To nie jest w porządku z ich strony.... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts