Esteban13 0 Napisano 7 Października 2015 Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Hej,Przymierzam się do zakupu kompa - Levovo y 70-70 i5, gtx960, 16GB RAMJakieś opinie od użytkowników tego modelu?- Jak jest z jakością wykonanie - chodzi mi o to jak to wygląda po kilku miesiącach użytkowania?- Grał ktoś w Wiedźmina 3 - na jakich on ustawieniach pójdzie - 1920x1080, high płynnie da radę?- Czy w wymagających grach typu właśnie Wiedźmin 3 komp bardzo się grzeje i czy występuje throttling?- Jak oceniacie matrycę?dzięki http://www.nhl.pl/style_emoticons/default/smile.gif Cytuj Link to post Share on other sites
Kac2per1 649 Napisano 7 Października 2015 Udostępnij Napisano 7 Października 2015 - Czy w wymagających grach typu właśnie Wiedźmin 3 komp bardzo się grzeje i czy występuje throttling?- Jak oceniacie matrycę? http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Lenovo-Y70-70-Touch.129892.0.html - Grał ktoś w Wiedźmina 3 - na jakich on ustawieniach pójdzie - 1920x1080, high płynnie da radę? http://www.notebookcheck.pl/Testy-Wiedzmin-3.142971.0.html - Jak jest z jakością wykonanie - chodzi mi o to jak to wygląda po kilku miesiącach użytkowania? Szukaj opinii. Cytuj Link to post Share on other sites
Esteban13 0 Napisano 7 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Czytałem tą recenzję jest z 11/11/2014 i dotyczt innej karty Nowszych nie ma Poza tym chodzi mi o opinie ludzi którzy już mają taki sprzęt. Cytuj Link to post Share on other sites
Tomasz Józwik 2 Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 (edytowane) Gtx 960m i 860m (wersja maxwel) to są te same karty z innym taktowaniem mam dokładnie to samo tylko 8 gb Ram Wiesiek daje rade spokojnie w high na 40 fps z lekkimi spadkami, throlnig czy jak to się pisze nie występuje, temp pracy bo długim obciążeniu 71 stopni na karcie i procku (nie jestem pewny czy wtedy nie obniża wydajności ale spadków nie widać) GTA v lata w 90 procentach na very high. Dysk 1 Tb z 8gb sshd ssie po całości xd Dodatkowo touchpad aż dziwne ze nikt o tym nie pisał ale jest beznadziejny! Nie dość ze puka to jeszcze słabo działa, ogólnie w tej cenie lapek jak najbardziej polecam. Aha i ten i7 bez throtlestop w grach działa bez turbo z taktowaniem 2,6 GHz Z grafiki idzie wyciągnąć dodatkowo 120 MHz bez zmiany temp w msi afterburner. Jak byś chciał jeszcze coś wiedzieć to śmiało pisz, odpowiem :-P Edit, zong ja mam Y50-70, ale co do temp i sprzętu są takie same, posiadają taki sam układ chłodzenia i płyty, TOUCH pad nie wiem Edytowane 8 Października 2015 przez Tomasz Józwik Cytuj Link to post Share on other sites
_Skipper_ 919 Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Wiesiek daje rade spokojnie w high na 40 fps z lekkimi spadkami Yhym, a wszystkie testy tej karty w Wieśku 3 kłamią.. http://www.notebookcheck.pl/Ranking-kart-graficznych-w-grach.31531.0.html Wysokie + FHD = 25 kl./s. Średnie + HD = 48 kl./s. GTA V na ustawieniach bardzo wysokich w FHD? Raczej nie. Wysokie + FHD = 48 kl./s. Autor raczej nie chce grać na granicy płynności. Cytuj Link to post Share on other sites
Tomasz Józwik 2 Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 (edytowane) wiesiek 3 ustawienia hight, bez wlosow screen z gry (bez oc) To uwierz ze gta V w prawie wszytskich ustawieniach lata na very higght w fullhd screena nie chce mi sie wstawiac http://iv.pl/images/89937529373708255861.jpg Edytowane 8 Października 2015 przez Tomasz Józwik Cytuj Link to post Share on other sites
_Skipper_ 919 Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 W 30 paru kl./s... Ja tego grą nie nazwę. A minimalna ilość kl./s jest jeszcze niższa. Cytuj Link to post Share on other sites
Tomasz Józwik 2 Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 A widzisz a ja jestem stary gracz i w pełni jara mnie granie w 30 fps a nie jakies pseudo odczucia z 60 plus fps, to jest laptop za smieszne pieniadze który pozwala uruchomić cięzkie gry w bardzo dobrej grafice. Tu masz linka jak koles gra w full hd i very hight ja mam nie które bajery wylaczone, z uzycia widac ze grafa caly czas 100% obciążenie dlatego nawet po nie wielkim oc dostajemy ostrego kopa fps. Jedyna wadą tego lapka jest to ze producent blokuje turbo podczas gier... ale w tym przypadku nie przeszkadza to rozwinać skrzydel, aha i zaraz bd komentarz ze laptopa kręcę (+135 MHz na gpu)tak robie to i sie ciesze ze za darmo mam wiecej fps, temperatura tez caly czas blisko 70 stopni wiec lajtowo sobie lata Ale widze ze tutaj tez panuje moda cos nie jest jak ja chce to sie przyczepie? Cytuj Link to post Share on other sites
_Skipper_ 919 Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Ja się nie czepiam. Również miałem Lenovo Y50 (860M - 4 GB) i wiem na co stać taki sprzęt. Jeżeli komfort rozgrywki to dla Ciebie 30 kl./s.. to gratuluję. Filmik bardzo dobrze obrazuje wydajność. Najniższa ilość kl./s wynosi 28... Polecam pograć w 60. Co do podkręcania - chyba każdy to robi. Skoro można mieć wyższą wydajność... Jestem jak najbardziej za, tylko że Lenovo osiąga wysokie temperatury. Z tym wzrostem wydajności to bym nie przesadzał. Cytuj Link to post Share on other sites
Kac2per1 649 Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 w pełni jara mnie granie w 30 fps I bardzo dobrze - lepiej dla Ciebie. Dobrze się z tym czujesz - rób tak dalej. Niedobrze - zmień (coś). Jeden gra tak drugi inaczej (fps), tak samo jest z podkręcaniem i wieloma innymi rzeczami więc co co chodzi . Na filmiki na YT które niby udowadniają jak coś chodzi - radziłbym uważać. Co jeżeli te 25 fps ukrytych w rogu ekranu nas nie zadowoli ? Lipa ... Jak konfiguracja będzie się niewiele różniła nazwą a wydajnością już sporo ? Lipa ... Przymierzam się do zakupu kompa - Levovo y 70-70 i5, gtx960, 16GB RAM Jeżeli do gier to radzę zmniejszyć ilość ramu a dołożyć do i7. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
_Skipper_ 919 Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Jeden gra tak drugi inaczej (fps), tak samo jest z podkręcaniem i wieloma innymi rzeczami więc co co chodzi . O to, że jak ktoś gra w 30 kl./s, to najniższa ich wartość będzie na bardzo niskim poziomie, co uczyni rozgrywkę niekomfortową. Warto poinformować Autora tematu o tym fakcie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts