Skupniak 2 Napisano 4 Października 2015 Udostępnij Napisano 4 Października 2015 Cześć. Ostatnio znalazłem smartfon Microsoft Lumia 535. Chciałbym się was zapytać, czy będzie on lepszy od mojego starego Be United 3. Czy będzie lepiej chodził i w ogóle. Dziękuje za odpowiedzi. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 4 Października 2015 Udostępnij Napisano 4 Października 2015 Będzie lepszy. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Skupniak 2 Napisano 4 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2015 A mógłby ktoś mi podać ile wynosił test AnTuTu w Lumii 535? Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 4 Października 2015 Udostępnij Napisano 4 Października 2015 youtube nie gryzie.... Poza tym te benchmarki nie mają znaczenia. Jak masz trochę większy budżet to zobacz za lumią 640. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 4 Października 2015 Udostępnij Napisano 4 Października 2015 Dla jednych wynik w benchmarku to priorytet 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Skupniak 2 Napisano 5 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Bo trochę, znaczy bardzo się zdziwiłem, ponieważ mój Be United 3 za 200 zł ma 11025 pkt. A Lumia 535 która kosztuję 2 razy tyle ma 11609 pkt. Jak to możliwe? Przecież wszystkie, dosłownie wszystkie parametry ma lepsze od Be united 3... Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6360 Napisano 5 Października 2015 Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Chiński smartfon za 500zł wyciągnie 30k. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Skupniak 2 Napisano 5 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Czyli benchmark be united 3 to nie prawda? Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 5 Października 2015 Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Jakie to ma znaczenie? Lumia może wykręcić 10 punktów a i tak będzie chodziła lepiej niż ten united 3. Po prostu te benchmarki nie mają porównania a tym bardziej na różnych systemach. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Skupniak 2 Napisano 5 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Wiele osób się skarży na nie działający multi touch... Mówią, że po aktualizacji ten problem znika. Osobiście nie będę grał w jakieś gry na telefonie, więc to mi jest nie potrzebne.. Smartfon ma mi służyć tylko do facebooka, dzwonienia i grać w NIEWYMAGAJĄCE gry. Czy problem będzie występował również z pisaniem? Cytuj Link to post Share on other sites
jakmaj8 1 Napisano 5 Października 2015 Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Tak to prawda Lumia 535 ma problem z dotykiem nie da się prawie jej uzywac jednakże po oddaniu telefonu do serwisu bez problemu wymienia Ci dotyk i działa ciod miód sam cos o tym telefon używam 7 miesiąc 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 5 Października 2015 Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Lumia 535 w tej cenie to bardzo dobry wybór i tyle. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 5 Października 2015 Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Myślę, że tego problemu z ekranem już nie ma bo dotyczył pierwszych partii. Jak kolega wyżej zauważył ewentualny problem rozwiązuje serwis więc ok. 100-150zł więcej można dostać lumie 640. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
RobertoGo 1 Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Niezłym pomysłem mógłby się także okazać jakiś smartfonik od Manty. W sumie za 300 złotych otrzymujemy całkiem nieźle wykonany telefon. Osobiście korzystam z takiego z dwoma rdzeniami, ale ponoć są już też modele z czterema. Android 4.2 na start + 5Mpix, 1GB ramu. Wydaje się sensowną propozycją za jakby nie patrzeć, niewielkie pieniądze. http://www.manta.com.pl/pl/4-smartfony 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Skupniak 2 Napisano 8 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Tak samo jest z Goclever quantum 2 400. Niby 1gb ram, 4 rdzenie oraz 8Mpx aparat, a i tak ludzie się na niego skarżą. 1 gb ram ok, 4 rdzenie jakiegoś za przeproszeniem "gówna" a nie procesora oraz aparat, który ma robić 8Mpx a tak naprawdę robi jak na 3Mpx. Podejrzewam, że podobnie będzie z tą Mantą. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6360 Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Radzę czytać poprawnie specyfikację i modele poszczególnych procesorów. Podany Goclever to padaka, procesor jest na mikroarchitekturze Cortex-A7, wcale się nie dziwie, że to nie działa sprawnie. Nie liczą się rdzenie, taktowanie liczy się po prostu wydajność, a jak widać ludzie patrzą tylko liczbami, a wystarczyło poświęcić kilka minut na lepsze sprawdzenie specyfikacji i użytych podzespołów. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Skupniak 2 Napisano 8 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Właśnie mówię, że ta manta to szajs jak ich mało Zdecydowałem się chyba na zakup Lumii 535. Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 8 Października 2015 Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Napiszę jeszcze raz bierz lumia 535 żadne tam manty czy go Goclever bo to szajs. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Dzinna 0 Napisano 9 Października 2015 Udostępnij Napisano 9 Października 2015 hmm a co powiecie o smartfonach marki Telefunken, znalazłem dwa w podanym przedziale cenowym - Smartfon Enjoy TE1 za ok. 300 zł i Smartfon Selfie TS2 za ok. 250 zł. Mogliście nie słyszeć o Telefunken to niemiecka marka z wieloletnią tradycją, która powraca na rynek po krótkiej przerwie. Ale jeśli słyszeliście o nich, albo nawet testowaliście ich smartfony, będe bardzo wdzięczna za wszelkie opinie i recenzję Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 9 Października 2015 Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Telefunken.. Kolejny shit do marketu. Czy naprawdę myślicie, że można kupić smartfon za 150-300zł, który będzie miał dobry ekran, będzie wydajny i dobrze wykonany? Za takie pieniądze to chodzą używki lub zwykłe telefony z fizyczną klawiaturą. Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 9 Października 2015 Udostępnij Napisano 9 Października 2015 (edytowane) Wystarczy poczytać w necie o tych Telefunken jak to ludzie na nie narzekają i wystarczy przeczytać ich specyfikację którą mają bardzo słabą.W tej cenie to najlepiej telefon klasyczny. Edytowane 9 Października 2015 przez Deusjarek Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6360 Napisano 9 Października 2015 Udostępnij Napisano 9 Października 2015 W takich cenach to typowo chiński telefon da radę. Jeśli jednak ktoś myśli że Telefunken ma cokolwiek wspólnego z tymi telefonami to jest w będzie. Jak zwykle jest to żerowanie na marce, podobnie jest z Unitrą. Produkt chiński, często słabej jakości, firma bije kasę na ludzkiej głupocie oraz niedoinformowaniu. Sa telefony za takie pieniądze, które będą bardzo sprawnie działać, na dość dobrych podzespołach, ale to trzeba zaczerpnąć bezpośrednio z Chin. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts