Piotras1983bdg 0 Napisano 29 Września 2015 Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Mam następujący problem. Po kilku miesiacach nienagannej pracy , mój komputer nagle padł Po naciśnieciu guziczka power nie włączą sie bios, nie działa wyświetlacz błędów. Chłodzenie tzn wszystkie Fany włączają sie na maxa , płyta sie podświetla jednak bios nie chce sie włączyć Próbowałem trik z resetem biosu , tzn wyciągnalem bateryjke na 20 min i niestety cały czas to samo. Proszę o jakąś rade.Z góry dziękuje. Cytuj Link to post Share on other sites
Turysta 1 Napisano 30 Września 2015 Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Skoro pytasz to zakładam że gwarancji już nie masz ? Może warto wyjąć kości pamięci ram i "przedmuchać", czasem komp może fiksować od kurzu nagromadzonego wewnątrz obudowy, ewentualnie przedmuchać całą płytę. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 30 Września 2015 Udostępnij Napisano 30 Września 2015 http://forum.benchmark.pl/topic/190946-szablon-przeczytaj-zanim-za%C5%82o%C5%BCysz-temat/ Cytuj Link to post Share on other sites
Piotras1983bdg 0 Napisano 1 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2015 kolega do którego należy ten komputer powiedział mi , że wgrywał przez msi flash bios uptade nowy bios . Po sciagnieciu biosa, i ponownym uruchumieniu go komp juz sie nie włącza.Specyfikacja komputera 1.Intel i7-4790k,4x16g 1866 corsair vengance,nvidia msi gtx980 ti,corsair cx750,dysk 2tb wd black, 2.Windows 7 3.Zainstalowanie nowego biosa 4.Brak pogramu antywirusowego 5.Wyciagnałem cała płyte główna , podlączyłem sam procek,ramy,i grafe pod monitor , zmieniłem na chlodzenie boxowe ,wyczyscilem wszystkie styki 6. spiker nie daje oznak życia,wyswietlacz msi nie pokazuje nic. Nagrałem krótki filmik.https://www.youtube.com/watch?v=bJZcRKon5HQ&feature=youtu.bedo filmu zylem jednej kości ramu,starej grafiki, tylko po to zeby uruchomić bios. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts