BuryZenek 351 Napisano 22 Września 2015 Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Witam wszystkich serdecznie. budżet jakim dysponujesz - około 1 tysiąca złotych gdzie i jak zamierzasz dokonać zakupu - sklep internetowy wolisz nówkę czy może być używany - tylko nowy preferowany rozmiar wyświetlacza bez znaczenia w zasadzie preferowany system mobilny jeszcze nie wiem do czego będziesz używać urządzenia Słuchanie angielskiego najważniejsze wymagania - hmm kuzyn chciał przetwornik 24 bitowy? Cokolwiek to znaczy. Mój 38 letni kuzyn szuka telefonu do około 1 tys złotych plus minus. Telefon głównie do słuchania angielskiego, czasem internet, zdjęcia itp. Coś wspominał o przetworniku dźwięku 24 bit? Nie wiem, czy takie coś w ogóle jest. Nie wiem jaki system, ale wydaje się, że android, chyba, że windows coś ciekawego ma w tej cenie. Iphone odpada. Telefon koniecznie nowy. Na co dzień używa blackberry z10 i ten telefon ma być jako dodatkowy. Co proponujecie? Z góry dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 22 Września 2015 Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Myśle że Xperia Z1 compact będzie ok nieduży, wydajny, ma slot na kartę sd 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 22 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Dzięki, a zwykła z1? g2? coś od huawei ? Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 22 Września 2015 Udostępnij Napisano 22 Września 2015 (edytowane) I Z1c ma też dobrą baterie co będzie na plus podczas długiego słuchania Z1 już ciężko dostać nową i to koszt ok 1200 zł. Generalnie ejst dobra ale ekran niebardzo G2 nie ma slotu na kartę sd. Jak wrzuci dużo materiałów, porobi troche zdjęć to może sie skończyć raz dwa. Jedyny minus tego telefonu Huawei w tej cenie P8 lite ale ma kiepską baterie. Jest jeszcze G7 o ile sie nie pomyliłem z nazwą ale zbyt dużo o nim nie wiem Edytowane 22 Września 2015 przez dawid0032 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 22 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2015 ok dzięki, przekażę mu i zobaczymy co on na to Ta xperia z1c rzeczywiście ładna jest. Cytuj Link to post Share on other sites
Taaku 4 Napisano 22 Września 2015 Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Jestem uzytkownikiem Huaweia P8 Lite od jakiegos miesiaca, rowniez slyszalem o tym, ze ma slaba baterie, ale ja tego nie odczuwam, telefon potrafi wytrzymac z takim normalnym uzytkowaniem (czyli od czasu do czasu napisac smsa, zadzwonic, pograc troche etc, takie moje standardowe uzytkowanie) do 2-3 dni na baterii, a to wszystko dzieki temu ultra oszczedzaniu, ktore zostalo (chyba) wprowadzone do wersji androidow 5.0+, gdzie moje wczesniejsze telefony przy takim samym uzytkowaniu ledwo potrafily wytrzymac 24h. Dodatkowo testy baterii robi sie wlasnie przy uzywaniu jakis gier/dzwonieniu/filmow do upadku, najczesciej przy ciagle odpalonym wyswietlaczu, a to nie zawsze przeklada sie na rzeczywiste uzytkowanie i trzymanie baterii ; ) (takie moje zdanie ). Nie wiem niestety jak sie bedzie sprawdzal przy dlugim uzytkowaniu audio (przy ultra oszczedzaniu nie ma takiej mozliwosci). Chociaz z wlasnego doswiadczenia wiem, ze gdy leciala muzyka z telefonu przez ~~ godzine, to spadek baterii byl nieznaczny Wiem, ze za bardzo do tematu nic nie wnosze, ale chcialem podzielic sie moimi odczuciami co do Huaweia. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 22 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Dzięki za opinię Taaku Chociaż podejrzewam, że weźmie z1 c. Jest uprzedzony do takich marek jak Huawei. Cytuj Link to post Share on other sites
Taaku 4 Napisano 22 Września 2015 Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Alez prosze . Ja do niedawna bylem uzytkownikiem tylko i wylacznie samsungow, ale mowie, ze trzeba w koncu cos zmienic . Na internetach, praktycznie we wszystkich 'top 10' do 1000zl, kroluje motorola moto g 3rd gen, mysle, ze moze byc cos na rzeczy, na pewno warto rzucic okiem i na Nia 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 22 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2015 No zerknę też , dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek5035 196 Napisano 23 Września 2015 Udostępnij Napisano 23 Września 2015 a może Samsung Galaxy Alpha? też ma fajne rozmiary i ma procesor dźwiękowy Wolfson wm5110 - obsługuje dźwięk w 24 bitach i 192 kHz. Wnioskuje z tego, że kuzyn chce słuchać FLAC'ów, a te właśnie są w 24 bitach Galaxy S4 ma też Wolfsona ale troche słabszego wm5102 ale też obsługuje 24 bity.Pamiętaj tylko, że Wolfsona mają tylko Samsungi z Exynosami 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 23 Września 2015 Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Chyba jedyne smartfony obecnie oferujace wymaganą jakość dźwieku pochodzą od HTC. I pasowałoby wymusić uaktywnienie Harman Kardon w oprogramowaniu. Niestety do nowego M8 trzeba dorzucić jeszcze parę stowek. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek5035 196 Napisano 23 Września 2015 Udostępnij Napisano 23 Września 2015 no chyba nie tylko, skoro wymieniłem dwa Samsungi Ogólnie od S4 i Alphy wszystkie flagowe Samsungi obsługują 24 bity 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 23 Września 2015 Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Sory. Nie zauważyłem Twojego postu bo swój dość długo pisałem z telefonu wykonując inne czynności. Nie wiedziałem , że Samsung załadował Wolfsona. Masz repa. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 23 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Okej Wszystko zobaczę, dzięki wam. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts