FlexOriginal 0 Napisano 20 Września 2015 Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Witam. Mam następujący problem z komputerem. Jakiś czas temu pojawił sie problem z bluescreenami który mimo że minął to ostatnio nawrócił. Pisałem o tym tutaj : http://forum.benchmark.pl/topic/188150-bluescreen/?hl=bluescreen By nie błądzić powtórze specyfikację Płyta : Asus H85M-G ( sloty na ram na 1 zaczep ) Procesor : IntelCore I3 4170 3.7 GHz Karta Graficzna : MSI R9 270 Gaming 2gb Ram : Kinkgston HyperX Fury 4gb 1600 Zasilacz : Corsair 450 W Dysk : Seagate 1TB Obudowa : Zalman Z3 Monitor : Samsung S22D390 Tak jak juz pisałem problem nawrócił więc postanowiłem zmenić slot na ram. Nacisnąłem zaczep, kostka wyskoczyla i po lekkim rozruszaniu ja wyjąłem. Przetarłem lekko sciereczką styki, otworzyłem zaczep 4. slotu ( wczsniej byla w 3. licząc od procesora ) i włożyłem. Odpaliłem kompa i włączał sie normalnie tylko w jednym momencie był na ekranie wizerunek tak jakbym od biosu zaczynał ale po tym nastapiło uruchomienie windowsa. Komputer chodził 2-3 minuty, zaczął się lekko zacinać po czym totalnie się ściął. Wyłaczyłem go i od tamtej chwili nie da się go właczyc. Klikam przycisk, nastepuje próba włącznia ( tj. wentylaotry zaczynaja sie kręcic i słychac dzwieki innych komponentów ) ale automatycznie sie wyłącza i ten cykl sie powtarza póki nie wyłącze zasilacza. Dodam jeszcze że komputer więcej robił hałasu niz przez przełożeniem kostki. Gdzie popełniłem błąd ? Czym to jest spowodowane ? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 20 Września 2015 Udostępnij Napisano 20 Września 2015 A w pierwszym i drugim sprawdzałeś? Cytuj Link to post Share on other sites
FlexOriginal 0 Napisano 20 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Nie , pierwszy raz robiłem coś przy kompie. Wolę nie ryzykowac. Jutro przyjdzie informatyk i spojrzy swoim okiem. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 20 Września 2015 Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Rozumiem i popieram,daj znać co się dzieje... Cytuj Link to post Share on other sites
FlexOriginal 0 Napisano 23 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Zmieniłem na 1. slot. Różnica taka że nie chodzi tak głośno. Tak czy inaczej nie działa dużej niż 10 minut. Sądzę że kostkę ramu zamontowalem poprawnie. Nie używalem zbytnio siły. Przy przycisnieciu elegancko pstryknelo na dole jak i u góry. Czym to może być spowodowane. Cytuj Link to post Share on other sites
Xeinaemm 115 Napisano 23 Września 2015 Udostępnij Napisano 23 Września 2015 (edytowane) Chcesz kompletnej diagnozy całego sprzętu? 1. Aktualizacja całego osprzętu, pomocny tutaj będzie Driver Booster. 2. MemTest86 (przynajmniej 4h) 3. Użyj Driver Verifier. Nie ma na to skrótów, jeśli nie potrafisz niech wykona to ktoś za ciebie. Edytowane 23 Września 2015 przez Xeinaemm Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts