Skocz do zawartości

Cichy PC do "FIFY 16" [2000 zł]

Recommended Posts

Cześć i czołem, wracam z tematem taniego i cichego kompa na potrzeby haratania gały w "FIFIE 16". Kwota w okolicach 2 tys. zł, ale jak będzie stówa/dwie więcej, nie powinno być tragedii. Z góry serdeczne dzięki.

• Zastosowanie komputera: gry "FIFA 16", "EVE Online"
  • Maksymalna kwota: 2000 zł (z ewentualnym hakiem)
  • Których części potrzebuję: tylko "buda"
  • Czy będę podkręcać sprzęt?: NIE
  • Rozdzielczość mojego monitora i model: 1920x1080, Samsung 2493
  • Specjalne wymagania: zależy mi, żeby komp był cichy, a więc raczej dysk SSD i chłodzenie wodne, jeśli w tym przedziale cenowym to możliwe
  • Części z poprzedniego komputera (konkretne modele): brak
  • Własna propozycja zestawu: brak
  • Inne: fajnie, gdyby grat chodził na wymaganiach rekomendowanych, a nie minimalnych, żeby trochę posłużył (wymagania nowej "FIFY") + jeśli znacie sklep, w którym składają i prowadzą sprzedaż ratalną, będę wdzięczny za polecenie
Edytowane przez Zimny_Marian

chłodzenie wodne jest głośniejsze od chłodzenia powietrznego ( do tego drogie ) 

TU masz poprawiony link  

Razem z dyskiem SSD wyjdzie gdzieś 2200-2300zł 

Intel Core i5-4460 /3.2GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/ 

AsRock H81M-VG4

Zalman Z1 USB3.0 black (b/z)

Seagate 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 Barracuda   

Liteon iHAS122 SATA (black

Crucial 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 Ballistix Single Ranked   

Antec VP-PC 400W 120mm    

Gigabyte GeForce GTX 750 Ti 2GB DDR5 128bit 

razem 2165 zł na dysku HDD 

zamiast HDD dało by się kupić jakiś 120/128GB SSD ale niższej jakości 

Transcend SSD370 128GB SATA3 

coś bardziej przyzwoitego 

Plextor M6S 128GB SATA3

z tego co wiem składają i wysyłają za darmo ( z kodem ) i prowadzą sprzedaż ratalną 
Więcej info patrz po postach 

Jaki może być ten "hak" ? I ile potrzeba ci miejsca na dysku ? 

http://www.morele.net/inventory/info/ZVsOKa/

zestaw bardziej wpasowany w budżet, słabszy choć nadal mocny procesor, ram w jednej kości żeby można było dołożyć, wydajny zasilacz, porządna obudowa z 2 wentylatorami. Do tego znacznie lepszy od tego wyżej gtx 750ti, mocno podkręcony, i tak nie zamierzasz robić OC ;) i bardzo cichy. Nie ma dysku, czekam aż powiesz ile ci potrzeba bo masz opcję  hdd 1tb + 128gb ssd lub 250gb ssd 

http://pclab.pl/art56521-37.html

Edytowane przez lewiis252

Dzięki wielkie, odpowiadam:

@kokosnh

Thx, link poprawiony. Rozumiem, że dyski SSD mają jeszcze dość kiepską pojemność. OK, zostanę przy klasycznym, dobrą opcją będzie port na dysk SSD na płycie głównej, żebym w przyszłości mógł się ewentualnie przerzucić.

@lewiis252
Hak to jakieś 200/300 złotych. Pojemność gdzieś w okolicach 1TB - tyle mi wystarcza w zupełności na obecnym kompie, mniej by mogło być za mało. Na obecnym kompie mam taki dysk, ale on wydawał mi się głośny. Teraz nie wiem, bo całość zagłusza wyjący wentylator ;)

To przy okazji - Windows 8.1 czy 10? I gdzie najtaniej?

Edytowane przez Zimny_Marian