Skocz do zawartości

Dziwna zmiana w temperaturach [Nowy PC]

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez SebiasZ,

Recommended Posts

Witam,

Miesiąc temu dzięki rad i pomocy udzielonych mi na tutejszym forum udało mi się złożyć i zakupić nowy komputer. Wszystko wydawało się śmigać bez zarzutów aż do dnia wczorajszego gdy bezpłatnie zaktualizowałem win 7 na win 10 mianowicie zaobserwowałem dosyć drastyczną zmianę w temperaturach pracy procka i grafiki w spoczynku. Są o wiele wyższe niż przedtem kiedy było to 25-30 stopni dla pocka i 30-40 dla grafy. Teraz przedstawia się to tak:

http://images69.fotosik.pl/1170/d33b83f208ad7d2cmed.png

Czy możliwe że doszło do jakiejś "awarii" czy to może wina jakiegoś wirusa? dodam że używam pełnej wersji Nortona , który nic nie wykrywa. Zastanawia mnie jak to możliwe że jeszcze wczoraj miałem tempy o wiele niższe.

Na wszelki wypadek podam również specyfikacje kompa:

Intel Core i5 4460

AsRock B85m Pro3

Palit Gtx 970 Jestream

Crucial 2x4gb 1600mhz

Corsair 450w Series

Seagate 1Tb

Proszę serdecznie o pomoc! 

Spróbuj przeskanować AdwCleaner i Malwerbyte. Ja też używam płatnego antywirusa ale kiedyś coś mu umknęło i jeden z tych programów to znalazł i zlikwidował...Sprawdź również czy nie ma aktualizacji w sterownikach płyty do win10.

Edytowane przez jarrino
  • Popieram 1

Taki system, można wyczytać w necie że użytkownicy zgłaszają dziwne problemy z komputerami. Nie doszukiwał bym się tutaj problemów ze sprzętem a z oprogramowaniem. Jeżeli rzeczywiście masz obawy co do funkcjonowania swojego komputera pozostaje zainstalować windows 7 i sprawdzić czy wszystko jest na 100% ok. Można próbować instalować windows 10 na czysto, uruchamiać linuxy z pendrive itp itd. Finalnie pewnie się okaże że niedopracowany produkt systemopodobny win 10 jest problemem.

"Dziękujemy za skorzystanie z forum Microsoft Community.

Zapewne w tle trwa konfiguracja aktualizacji lub wykonywana jest konserwacja. Pozostaw komputer włączony na dłuższy czas i pozwól systemowi ukończyć te zadania - jeżeli zrestartujesz komputer, po ponownym uruchomieniu zadania będą wykonywane od nowa.

Jeżeli problem nie zniknie, uruchom komputer w trybie czystego rozruchu i przetestuj:

http://support.microsoft.com/kb/929135/pl

Jeśli zaproponowane przeze mnie rozwiązanie pomogło rozwiązać problem, proszę oznacz odpowiedź jako właściwą.

Jeżeli masz więcej pytań, zadaj je na forum Microsoft Community, z chęcią na nie odpowiemy"

Cytat z microsoft community

Edytowane przez Melman1980
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...