SebiasZ 0 Napisano 11 Września 2015 Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Witam, Miesiąc temu dzięki rad i pomocy udzielonych mi na tutejszym forum udało mi się złożyć i zakupić nowy komputer. Wszystko wydawało się śmigać bez zarzutów aż do dnia wczorajszego gdy bezpłatnie zaktualizowałem win 7 na win 10 mianowicie zaobserwowałem dosyć drastyczną zmianę w temperaturach pracy procka i grafiki w spoczynku. Są o wiele wyższe niż przedtem kiedy było to 25-30 stopni dla pocka i 30-40 dla grafy. Teraz przedstawia się to tak: http://images69.fotosik.pl/1170/d33b83f208ad7d2cmed.png Czy możliwe że doszło do jakiejś "awarii" czy to może wina jakiegoś wirusa? dodam że używam pełnej wersji Nortona , który nic nie wykrywa. Zastanawia mnie jak to możliwe że jeszcze wczoraj miałem tempy o wiele niższe. Na wszelki wypadek podam również specyfikacje kompa: Intel Core i5 4460 AsRock B85m Pro3 Palit Gtx 970 Jestream Crucial 2x4gb 1600mhz Corsair 450w Series Seagate 1Tb Proszę serdecznie o pomoc! Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 11 Września 2015 Udostępnij Napisano 11 Września 2015 (edytowane) Spróbuj przeskanować AdwCleaner i Malwerbyte. Ja też używam płatnego antywirusa ale kiedyś coś mu umknęło i jeden z tych programów to znalazł i zlikwidował...Sprawdź również czy nie ma aktualizacji w sterownikach płyty do win10. Edytowane 11 Września 2015 przez jarrino 1 Link to post Share on other sites
mklabs 59 Napisano 11 Września 2015 Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Taki system, można wyczytać w necie że użytkownicy zgłaszają dziwne problemy z komputerami. Nie doszukiwał bym się tutaj problemów ze sprzętem a z oprogramowaniem. Jeżeli rzeczywiście masz obawy co do funkcjonowania swojego komputera pozostaje zainstalować windows 7 i sprawdzić czy wszystko jest na 100% ok. Można próbować instalować windows 10 na czysto, uruchamiać linuxy z pendrive itp itd. Finalnie pewnie się okaże że niedopracowany produkt systemopodobny win 10 jest problemem. Link to post Share on other sites
Melman1980 363 Napisano 11 Września 2015 Udostępnij Napisano 11 Września 2015 (edytowane) "Dziękujemy za skorzystanie z forum Microsoft Community. Zapewne w tle trwa konfiguracja aktualizacji lub wykonywana jest konserwacja. Pozostaw komputer włączony na dłuższy czas i pozwól systemowi ukończyć te zadania - jeżeli zrestartujesz komputer, po ponownym uruchomieniu zadania będą wykonywane od nowa. Jeżeli problem nie zniknie, uruchom komputer w trybie czystego rozruchu i przetestuj: http://support.microsoft.com/kb/929135/pl Jeśli zaproponowane przeze mnie rozwiązanie pomogło rozwiązać problem, proszę oznacz odpowiedź jako właściwą. Jeżeli masz więcej pytań, zadaj je na forum Microsoft Community, z chęcią na nie odpowiemy" Cytat z microsoft community Edytowane 11 Września 2015 przez Melman1980 Link to post Share on other sites
mklabs 59 Napisano 11 Września 2015 Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Windows to takie tamagotchi, które pozostawione samemu sobie zacznie ewoluować. Poczuje się lepiej, nie będzie grymasić - mulić. Link to post Share on other sites
Rozwiązanie SebiasZ 0 Napisano 11 Września 2015 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 (edytowane) Przeinstalowałem system spowrotem na 7 i problem znikł... temperatury w idle znowu w normie tak czy inaczej dzięki wszystkim za pomoc Edytowane 11 Września 2015 przez SebiasZ Link to post Share on other sites
Recommended Posts