pukang 3 Napisano 6 Września 2015 Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Witam, mam problem z instalacja windowsa ponieważ nie działa mi napęd w laptopie a bios nie obsługuje funkcji instalacji z penrdiva, więc moje pytanie jest następujące czy da się jeszcze jakoś inaczej zainstalowac windowsa na tym laptopie? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 6 Września 2015 Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Napęd nie rusza czy rusza a nie czyta? Cytuj Link to post Share on other sites
pukang 3 Napisano 6 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Napęd nie czyta w ogóle płyt, po włożeniu płyty próbuje ją czytać ale po kliknięciu stację dysków próbuje kręcić płytą a po chwili wywala komunikat o braku płyty w napędzie i wysuwa tackę. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 6 Września 2015 Udostępnij Napisano 6 Września 2015 (edytowane) Proponuję spróbować wyczyścić czytnik.Miałem dokładnie te same objawy a po wyczyszczeniu ruszyło i działa...(on jej po prostu nie widzi) Oczywiście warto jeszcze sprawdzić wewnątrz połączenia. Edytowane 6 Września 2015 przez jarrino Cytuj Link to post Share on other sites
pukang 3 Napisano 6 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2015 (edytowane) @jarrino możesz wyjaśnić w jaki sposób mam wyczyścić ten czytnik, laser i co miałeś namyśli w sprawdzeniu połączeń rozkręcenie laptopa i sprawdzenie czy coś się nie odłączyło? Edytowane 6 Września 2015 przez pukang Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts