kokosnh 4162 Napisano 11 Września 2015 Udostępnij Napisano 11 Września 2015 nie to nie to tego też się używa przy podkręcaniu CPU max jest 1.35V ( lepiej zostawić na auto, powinno się samo zwiększać razem z mnożnikiem ) Daj screen z Biosa ( lub zdjęcia ) z ustawieniami napięć ( ich nazwami ) Nie masz tam "cpu digital i/o voltage" ( lub anolog ) czy czegoś podobnego ^ tak to się chyba w MSI nazywa np to http://www.overclockersclub.com/vimages/overclock_intel_4770k_guide/7.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
senek93 0 Napisano 11 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2015 (edytowane) CPU RING Voltage jest tym samym CPU Cache Voltage i mam je ustawione na 1.050V. Procesor podkręcony do 4,5 Ghz wiec może powinienem ustawic tam 1.200V i ustąpią problemy z tą niestabilnością komputera? Screen bedę mógł podesłać dopiero przed 23 gdyż nie ma mnie teraz w domu. EDIT: Tak własnie wygląda moja zakładka z napięciami. Dodam że przed zrobienie screena dodałem wlasnie 1.200V na CPU RING Voltage. http://i59.tinypic.com/2zfuyhz.jpg Edytowane 11 Września 2015 przez senek93 Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 11 Września 2015 Udostępnij Napisano 11 Września 2015 CPU ring jest do procesora ( przy 4.5GHz można rzeczywiście go zwiększyć, ale nie przekraczaj tego 1.2V )Ale tak jak mówiłem szukaj ustawienia" cpu digital i/o voltage" lub "cpu analog i/o voltage" ( kolejność wyrazów może być różna ) One są do OC pamięci RAM Cytuj Link to post Share on other sites
senek93 0 Napisano 11 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2015 CPU ring jest do procesora ( przy 4.5GHz można rzeczywiście go zwiększyć, ale nie przekraczaj tego 1.2V ) Ale tak jak mówiłem szukaj ustawienia" cpu digital i/o voltage" lub "cpu analog i/o voltage" ( kolejność wyrazów może być różna ) One są do OC pamięci RAM Tak jak mówisz i tez jak widać na screenie te ustawienia mam zwiększone na 0.1V każde. Nie chce zapeszać ale własnie skończyłem grać w Mad Maxa. Przez 2 godziny nieprzerwanej gry nie wystąpił żaden problem. Wszystko chodziło tak jak powinno więc mam nadzieję, że się udało. Z resztą zobaczymy. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts