Synergia 1598 Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Moment, teraz połączyłem wątki (sorry, ale trochę to skomplikowanie napisałeś). Wiek dożycia jest mocny naciągany, ktoś będzie żył 68 lat, inny 30, co nam daje, że 50% nie dożywa do emerytury. To żaden argument. no a teraz sztucznie jeszcze mocniej go naciągnięto w celu by jesze większej liczbie osób nie płacić emerytur albo płacić im częśc tego co by im się normalnie nalerzało a reszty nie pobiora bo kojfną. @ Nowaj jak zwykle w swoim stylu, wpierw walnął babola, a potem z braku argumentów stchórzył i uciekł z dyskusji. Ech co za człowiek. I jeszcze mi posty potajemnie edytuje.... Co za gość... Edytowane 28 Stycznia 2015 przez Synergia Cytuj Link to post Share on other sites
Johny3 3215 Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Tu się zgadzam, ale co zrobisz - podnieśli i nie obniżą, bo to Polska. Też mi się nie widzi robić do 67, podczas gdy zachodni sąsiedzi w tym wieku grzeją pupy we własnych domkach na Majorce... Cytuj Link to post Share on other sites
dadulek 9363 Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 dy zachodni sąsiedzi w tym wieku grzeją pupy we własnych domkach na Majorce... aż tak bardzo nie odstajemy w sumie http://pl.wikipedia.org/wiki/Wiek_emerytalny Cytuj Link to post Share on other sites
Alpi 352 Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 btw. ściągałem i na mojej konfiguracji lata jak marzenie Cytuj Link to post Share on other sites
Johny3 3215 Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 aż tak bardzo nie odstajemy w sumie http://pl.wikipedia....iek_emerytalny W kwestii wieku nie, ale $$$ już tak Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 @ Nowaj jak zwykle w swoim stylu, wpierw walnął babola, a potem z braku argumentów stchórzył i uciekł z dyskusji. Ech co za człowiek. I jeszcze mi posty potajemnie edytuje.... Co za gość... Nie misiu, nie walnąłem babola. Jak zwykle nie masz zbytniego pojęcia, o czym piszesz, a za tekst o edycji postów za moment dostaniesz nagrodę, bo tego typu kłamstw nie mam zamiaru puszczać płazem. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 @Tycha mial szczescie ze nie trafil na ten nieliczny promil spoleczenstwa ktory rozmowe z nim zaczalby od strzalu w dziub w mysl zasady ze podstawa sukcesu to zaskoczenie przeciwnika. Co do gornikow to jest na to poniekad bardzo prosty sposob i rozwiazuje on od razu problem nie tylko gornikow. Zmiana ustawa wszystkich zwiazkow zawodowych na stowarzyszenia zwyczajne i pozbawienie ich wszelkich przywilejow. Koniec ze strajkami i ochronkami dla dzialaczy. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Nie wiem, co lepsze - hobby, czy pan Jurek http://www.expressilustrowany.pl/artykul/3731364,pan-jurek-lodzki-kolekcjoner-penisow-powieksza-zbiory-film,id,t.html?cookie=1 Cytuj Link to post Share on other sites
router6skull9 119 Napisano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Nowaj rozwaliłeś mnie totalnie! Który raz przechodzisz Internet? Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 W tym miesiącu już chyba trzeci Cytuj Link to post Share on other sites
router6skull9 119 Napisano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 A w to grałeś? (jeśli masz "g_mejla" pewnie tak) https://www.youtube.com/watch?v=IoK5juDXCnA Dla mnie trochę za krótkie, ale fabuła "mocna" . Cytuj Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 http://i.imgur.com/fCtfNA3.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Napisano wczoraj, 22:43 btw. ściągałem i na mojej konfiguracji lata jak marzenie Ciekawe kiedy kompy beda w stanie uciagnac taka grafike w grze. Cytuj Link to post Share on other sites
DarkFalcoN 2611 Napisano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 (edytowane) http://i.minus.com/ibfeamUObpbRUi.jpg Trole od AMD Edytowane 29 Stycznia 2015 przez DarkFalcoN 4 Cytuj Link to post Share on other sites
Alpi 352 Napisano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Ciekawe kiedy kompy beda w stanie uciagnac taka grafike w grze. przypuszczam że przy 2 razy większej lokacji już były by problemy, poza tym da się tylko w 720p odpalić Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Poza tym to wszystko bylo statyczne... Cytuj Link to post Share on other sites
A.K Killer ModS 5929 Napisano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 http://gif.wiocha.pl/images/f/6/f68782a42d2d6adfb5234dd03f1be925.gif 4 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Nowaj 61941 Napisano 29 Stycznia 2015 Popularne posty Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 http://www.andrzejrysuje.pl/wp-content/uploads/2015/01/zima-w-miescie.png Krótko i treściwie o frankach, górnictwie i kredytach. Polecam. Jak ciężko spiąć domowy budżet, mając 14 tys. zł na rękę Ostatnie dni wypełnione zostały lekturami historii rodzinnych nierozważnych ludzi, którzy wzięli kredyt, a teraz nie chcą lub nie mogą go spłacić. Odwiedzam portale informacyjne, by poczytać, co wydarzyło się na świecie i w kraju, ale zamiast takich wiadomości otrzymuję histeryczne i emocjonalne sagi rodzinne, które mają mnie przekonać, że znów muszę komuś dołożyć pieniędzy, bo sobie nie poradzi ze swoimi zobowiązaniami. Niedawno dołożyłem górnikom, ponieważ ich żony nie mogą pracować, a sami zainteresowani nie wyobrażają sobie pracy poza kopalnią jak pozostała część społeczeństwa. Być może są oni z innej gliny (węgla?). Tak więc czemu nie miałbym dołożyć teraz frankowiczom? Skoro sobie nie radzą, no to trzeba pomóc!Czytam, jak ciężko spiąć budżet domowy, mając 14 tysięcy netto, jak zamienić mieszkanie warte milion na dom warty milion i mieć jeszcze dwa miliony długu, jak nie wystarcza tym ludziom na wakacje - i myślę sobie, że oni naprawdę oczekują pomocy! Zaczynam sobie myśleć, że chyba jestem frajerem, skoro ja nie oczekuję pomocy od państwa, a też mam kredyt na mieszkanie i zarabiam tylko niewielki procent tego, co ci ludzie. Dlaczego mnie nikt nie pomoże?Razem z żoną wzięliśmy kredyt w 2010 roku. Byliśmy rok po ślubie i dość mieliśmy wydawania pieniędzy na wynajem. Policzyliśmy wszystko bardzo dokładnie i wyszło nam, że taniej będzie zaciągnąć kredyt w banku i kupić mieszkanie, niż wynajmować kawalerkę. Ja pracowałem dopiero trzy lata i miałem jeszcze umowę na czas określony, a żona miała tylko stypendium doktoranckie."Zawsze odmawiałem kredytów walutowych"Cały kredyt musiał więc spocząć na mnie i mojej umowie. Przeanalizowaliśmy wiele ofert kredytowych. Byliśmy u "doradców finansowych" (specjalnie ująłem ich w cudzysłów) i po dokładnym przeliczeniu wszystkiego na chłodno w domu podjęliśmy decyzję o wyborze konkretnego banku. Podczas spotkań z "doradcami finansowymi" pojawiała się kwestia kredytu w obcej walucie, ale zawsze wtedy przypominały mi się słowa wykładu z ekonomii, którą miałem tylko przez rok na studiach, że zadłużać należy się w tej walucie, w której się zarabia, i dlatego zawsze konsekwentnie odmawialiśmy. Poza tym poczytaliśmy sporo na ten temat i chcieliśmy uniknąć gwałtownych różnic w wysokości rat.Dzięki wakacyjnym pracom z czasów studiów mieliśmy odłożone pieniądze na 10 proc. wkładu własnego oraz na wszystkie opłaty związane z kupnem. Kupiliśmy niewielkie, bo dwupokojowe mieszkanie i rata kredytu wraz z opłatami dla wspólnoty jest tej samej wysokości co opłaty za wynajem kawalerki, w której wcześniej mieszkaliśmy.Oboje z żoną zarabiamy raczej mało, ale nie narzekamy. Nasz wspólny budżet to cztery tysiące netto. Mamy małe dziecko, kota, samochód i co roku spędzamy wakacje na południu Europy. Często chodzimy do kina i teatru. W restauracjach pojawiamy się rzadziej, tak raz na miesiąc, czasem dwa razy w miesiącu. Jesteśmy zadowoleni z naszego życia. Mieszkamy w dużym mieście, powyżej 600 tys. mieszkańców. Korzystamy z uroków życia, ale nie szastamy głupio pieniędzmi. Nie żyjemy ponad stan, co nie znaczy, że nie kupujemy chociażby gadżetów elektronicznych czy droższych ubrań. Jeśli mamy ochotę, to kupujemy, ale są to zakupy przemyślane i zawsze mieszczące się w budżecie. Nie możemy zrozumieć, dlaczego my mamy się składać na pomoc dla tych, co zarabiają kilka razy więcej od nas, skoro przy umiejętnym gospodarowaniu zasobami można spokojnie sobie poradzić ze wszystkimi zobowiązaniami przy dużo mniejszym budżecie. Może lepiej w nagrodę to my powinniśmy dostać jakiś bonus? Choć wcale go nie oczekujemy!Powoli będziemy realizować kolejne cele życiowe. Kupimy większe mieszkanie lub dom. I znowu policzymy dokładnie, na ile nas stać bez straty komfortu życia. Kredyt jest dla ludzi, ale trzeba czasem chwilę pomyśleć o nim i umieć go policzyć. Jeśli ktoś jest/był na tyle głupi, że nie zadbał o własny interes, to teraz należy mu się nagroda w postaci pomocy materialnej? Banki udzielają kredytów tylko osobom pełnoletnim! 12 Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Szczerze to rozwala mnie te ogólnopolska debata jak pomóc tym co wzięli kredyt we frankach Sam w 2007 wziąłem prawie 50 tyś franków (100 tyś na mieszkanie po 2,21zł bodajże) i nie oczekuje że ktokolwiek mi pomoże. Przyznam się że jak słyszę teksty że "ktoś tam nie wiedział, nie zdawał sobie sprawy jakie to niosło ryzyko" to mnie krew zalewa i przełączam kanał. Jestem trochę w szoku ze frank tak skoczył ale tak jest właśnie z walutami , sterują tym jak chcą i człowiek z tym się musiał liczyć i ZGODZIŁ się na to ryzyko. Ratę płacę co miesiąc i jak frank będzie 6zł też będę płacił chociaż będzie nam ciężej. 5 Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Kurs franka pokazal ciekawa rzecz. Ze ludzie nie chca (w wiekszosci) panstwa opiekunczego tylko sobie nie zdaja z tego sprawy. Nie pomaganie frankowiczom nie rozni sie niczym od sytuacji w ktorej nie ma przymusu ubezpieczen i jak ktos sie nie ubezpieczy, a nie ma oszczednosci, to traci. Ale za tym drugim jest juz znacznie mniej osob. Zdumiewajacy brak konsekwencji w mysleniu. Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 @Nowaj Trybunał mnie zniszczył Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Biafra tu się nie ma co śmiać toż to proroctwo najwyższej rangi 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 To śmiech przez łzy Nic innego nam nie zostało. Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Dziwne że na rysunku nie ma krzyża obok godła. Swoją drogą, jeden siedzi na tronie a asystuje mu 12 (apostołów?). Przypadek czy celowy zabieg ? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
verul 373 Napisano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Akurat bardziej prawdopodobne jest, ze UE (jak sie nie rozleci) narzuci Polsce prawo szariatu po tym jak wiekszosc w niej (Francja, Niemcy, Anglia) zdobeda muzlumanie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts