Skocz do zawartości

OFFTOPIC - rozmowy na każdy temat

Recommended Posts

Moment, teraz połączyłem wątki (sorry, ale trochę to skomplikowanie napisałeś).

Wiek dożycia jest mocny naciągany, ktoś będzie żył 68 lat, inny 30, co nam daje, że 50% nie dożywa do emerytury.

To żaden argument.

no a teraz sztucznie jeszcze mocniej go naciągnięto w celu by jesze większej liczbie osób nie płacić emerytur albo płacić im częśc tego co by im się normalnie nalerzało a reszty nie pobiora bo kojfną.

@ Nowaj jak zwykle w swoim stylu, wpierw walnął babola, a potem z braku argumentów stchórzył i uciekł z dyskusji.

Ech co za człowiek. I jeszcze mi posty potajemnie edytuje.... Co za gość...

Edytowane przez Synergia

@ Nowaj jak zwykle w swoim stylu, wpierw walnął babola, a potem z braku argumentów stchórzył i uciekł z dyskusji. Ech co za człowiek. I jeszcze mi posty potajemnie edytuje.... Co za gość...

Nie misiu, nie walnąłem babola. Jak zwykle nie masz zbytniego pojęcia, o czym piszesz, a za tekst o edycji postów za moment dostaniesz nagrodę, bo tego typu kłamstw nie mam zamiaru puszczać płazem. 

10906529_837680632955578_810442970235383

• Popieram 1

@Tycha mial szczescie ze nie trafil na ten nieliczny promil spoleczenstwa ktory rozmowe z nim zaczalby od strzalu w dziub w mysl zasady ze podstawa sukcesu to zaskoczenie przeciwnika.

Co do gornikow to jest na to poniekad bardzo prosty sposob i rozwiazuje on od razu problem nie tylko gornikow. Zmiana ustawa wszystkich zwiazkow zawodowych na stowarzyszenia zwyczajne i pozbawienie ich wszelkich przywilejow. Koniec ze strajkami i ochronkami dla dzialaczy.

Szczerze to rozwala mnie te ogólnopolska debata jak pomóc tym co wzięli kredyt we frankach

Sam w 2007 wziąłem prawie 50 tyś franków (100 tyś na mieszkanie po 2,21zł bodajże) i nie oczekuje że ktokolwiek mi pomoże.

Przyznam się że jak słyszę teksty że "ktoś tam nie wiedział, nie zdawał sobie sprawy jakie to niosło ryzyko" to mnie krew zalewa i przełączam kanał. Jestem trochę w szoku ze frank tak skoczył ale tak jest właśnie z walutami , sterują tym jak chcą i człowiek z tym się musiał liczyć i ZGODZIŁ się na to ryzyko. Ratę płacę co miesiąc i jak frank będzie 6zł też będę płacił chociaż będzie nam ciężej.

• Popieram 5

Kurs franka pokazal ciekawa rzecz. Ze ludzie nie chca (w wiekszosci) panstwa opiekunczego tylko sobie nie zdaja z tego sprawy. Nie pomaganie frankowiczom nie rozni sie niczym od sytuacji w ktorej nie ma przymusu ubezpieczen i jak ktos sie nie ubezpieczy, a nie ma oszczednosci, to traci. Ale za tym drugim jest juz znacznie mniej osob. Zdumiewajacy brak konsekwencji w mysleniu.