Skocz do zawartości

Kupno nowej ładowarki do fona

Recommended Posts

Muszę kupić ładowarkę do Note 3, pomoc techniczna samsunga podała mi, że ładowarka do notatnika 3 powinna być 5v 2a. Nie chcę kupować żadnej ładowarki z logo samsunga/sony/LG itd bo na 90% trafię na zwykłą podróbe czego raczej wolę uniknąć więc co mogę zrobić? Pytałem po kolegach i dałem ogłoszenie na forum, że kupię jakąś używaną oryginalną ładowarkę - to by było najprościej ale jak nic się nie uda wychaczyć to czy polecacie jakieś zamienniki albo sklep z oryginalnymi 100% pewnymi ładowarkami? Mogę zamówić ładowarkę Xiaomi 2a od 100% pewnego sklepu ale wołają za nią 18$ wiec to trochę dużo :(

Samsung akurat ma wyjątkowo duży amperaż w swoich telefonach. Możesz kupić też słabszą, ale z doświadczenia wiem, że wtedy bateria trochę krócej trzyma.

Zresztą małe szanse, że ładowarka z pierwszego, lepszego sklepu to podrób (chyba że mówisz o Allegro).

Tak mam na myśli allegro bo w sklepach typu saturn są najtaniej po 80zł takie 2a firmy samsung, sony itd Nokiowe są tanie ale tylko 1.5a. Jak miał bym dać prawie stówkę to już dawno bym zamówił tą od xiaomi. Mam takie wrażenie, że nie do końca prawidłowo łąduje mi się bateria bo "tymczasowo" niestety od 2 msc używam starej ładowarki 0.7-8a :(

To jeszcze spróbuję poszukać ale raczej same drożyzna, tanio można dostać asusa do tabów ale ma wyższe napięcie, a co z zamienników? Sa jakieś ogarnięte zamienniki?

Chyba tańszej żadnej oryginałki nie dostanę (nie szukałem specjalnie samsunga tak wyszło) http://www.redcoon.pl/B582629-Samsung-ET-KG900EBEGWW-black_Akumulatory-i-ładowarki?xtmc=ładowarka+2a&xtcr=1

Edytowane przez bololabich