WPRD700 230 Napisano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Ciof! Mam czytnik pamięci Akasa, który odczytuje mi różne rodzaje kart pamięci. Oczywiście to teoretycznie, bo praktycznie to nie czyta mi żadnej. Porty USB działają w nim wzorowo. Prawdopodobnie karty pamięci przestało mi odczytywać odkąd jestem na Windows 10. Z tego co pamiętam, na Windows 7 wieki temu hulało wszystko bez najmniejszego problemu. Z Windows 8.1 również problemu nie było bo bardzo dobrze pamiętam, jak zgrywałem miesiąc temu swoje rzeczy na komputer właśnie przez SD. W międzyczasie nie dłubałem nic w komputerze. Teraz jak włożę kartę pamięci do czytnika to Windows wysyła sygnał urządzenia podłączonego i za chwile, jakbym go odłączył. I tak w kółko. Moja płyta główna to Z77 Extreme4. Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Najpierw ustal co jest wadliwe. Karta pamieci Czytnik Port USB Czy sterowniki Jak ? Włóż kartę do aparatu czy telefony podłącz przez USB i zobacz czy działa Włóż czytnik do portu z tyłu płyty Włóż inny typ karty do czytnika Włóż to wszystko do innego komputera Włóż to wszystko ( czytnik karta USB ) pod live cd dystrybucji Linuxa np ubuntu Itp. Tak ustaliła co jest przyczyną i wtedy możemy zacząć pomagać Cytuj Link to post Share on other sites
WPRD700 230 Napisano 23 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Karty pamięci są sprawne, testowałem w laptopie. Co do reszty, wkrótce dam znać. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts