Zbysio12 0 Napisano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 Mój komputer chodził doskonale, jednak 4 dni temu nagle zgasł mi monitor, ale mogłem dalej rozmawiać na ts czyli komp się nie wyłączył. Pomyślałem że to moze przez upaly. Nic się nie działo, lecz dzisiaj problem wrócił na nowo, dokładnie ten sam. Dokładnie rzecz opisując jest tak: Nagle wyłącza się monitor, czuwanie. Po czasie wyłącza się przeglądarka oraz wylogowuje mnie ze steam ale na team speaku moge dalej rozmawiać. Dodam, że mogę to wywołać potrzasajac komputerem. Dodatkowo kiedy gaśnie monitor karta graficzna wpada mi w full obroty. Nie mam pojęcia co może być nie tak. Proszę o jakieś porady. Tutaj bebechy: MSI Radeon R9 290 Gaming 4GB DDR5 512bit Cooler Master Cooler Master G550M 550W 80+ Bronze 120mm modular Crucial Crucial 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 Ballistix Intel Intel Core i5-4460 /3.2GHz Gigabyte Gigabyte GA-B85-HD3 /intel B85, LGA1150 Windows 7 Home Premium 64bit Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17833 Napisano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 mogę to wywołać potrzasajac komputerem Karta dobrze siedzi w slocie? Przykręcona? Kabel od monitora poprawnie zamocowany na stałe? Cytuj Link to post Share on other sites
Zbysio12 0 Napisano 12 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 Monitor jest podłączony przez hdmi. Ale teraz wiem że to nie kabel bo telewizor na innym kablu hdmi tez wywaliło. To będzie sprawa karty graficznej z którą miałem już wczesniej problemy. Nie będę się patyczkował. Mam gwarancję więc odeśle i pojadę na zintegrowanej. Cytuj Link to post Share on other sites
silence 1162 Napisano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 Ja na twoim miejscu przeinstalował bym sterownik jeszcze raz. Odinstaluj obecny. Zainstaluj najnowszy. Jeżeli dalej będzie to samo to spróbował bym instalacji starszego sterownika lub nawet tego, którego masz na dołączonej płycie do karty graficznej. (o ile masz taką płytę) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts