Skocz do zawartości

2 rożne ramy

Recommended Posts

Witam chciałbym się dowiedzieć czy ta kość ram będzie współgrała z moja:

To aktualna kość w komputerze:

http://www.morele.net/pamiec-hyperx-4gb-1600mhz-ddr3-non-ecc-cl9-dimm-blu-khx1600c9d3b1-4g-406259/

A ta bym dokupił :

http://www.morele.net/pamiec-corsair-vengeance-4gb-dimm-1600mhz-ddr3-cl9-xmp-non-ecc-with-heatsink-blue-cmz4gx3m1a1600c9b-382279/

Szukam taniej pamieć bo ta z kingstona aktualnie jest droga.Czekam na wasze odpowiedzi :)

"Po świętej Krystynie będzie lało albo i nie" - wybacz autorze ale przy mojej marnej wiedzy to jest jedyna rozsądna odpowiedź.Przy doborze kości innej firmy warto się kierować parametrami co i tak nie daje 100% pewności.Doświadczyło tego już bardzo wielu użytkowników,ja niestety też....

Rozumiem ze kupić ta czerwona z kingstona i będzie pasować ? bo nie fajnie by było jak by coś nie działało bo odsyłanie do sklepów internetowych to cholernie wkurzająca rzecz :P, a w moim mieście życzą sobie 180zł za 1 kość więc fajnie by było wiedzieć na 100% ze będą   współgrały ze sobą .

Edytowane przez ENDRIXU

Nie musi pasować nawet jak od Kingstona.Nawet dwie takie same ale kupione oddzielnie mogą nie działać.Dlatego można kupować parami.Jeżeli ktoś tu da ci 100% pewności to spytaj go czy w razie czego odda ci pieniądze...A jaką masz płytę główną?

Moja płyta główna to Gigabyte B85M-D3H

Nie musi pasować nawet jak od Kingstona.Nawet dwie takie same ale kupione oddzielnie mogą nie działać.Dlatego można kupować parami.Jeżeli ktoś tu da ci 100% pewności to spytaj go czy w razie czego odda ci pieniądze...A jaką masz płytę główną?

Moja płyta główna to Gigabyte B85M-D3H

Loteria, mój szwagier miał kingstony hyperX genesis 2x4 GB dokupił 2x4 GB HyperX o takich samych parametrach tylko nie genesis (różnica była że jedne miały profil XMP drugie nie) i w ogóle komp nie wstawał z tymi pamięciami, oddzielnie dawało rade, razem nijak nie chciały grać, reset cmos nic nie dał, komp nie wstawał i już, wziąłem do siebie te 2x4 GB hyperx podpiąłem razem z moimi Patriot Viper i wszystko wstało, kingstony ładnie sobie zmieniły tajmingi do moich 9 9 9 24 i podkręciły się do 1866, elegancja francja. Także nigdy nic nie wiadomo, osobiście bym sprzedał tą jedną kość co masz, i kupił jakiś set 2x4 GB

Edytowane przez jarnuszkiewiczm
  • Popieram 2

Loteria, mój szwagier miał kingstony hyperX genesis 2x4 GB dokupił 2x4 GB HyperX o takich samych parametrach tylko nie genesis (różnica była że jedne miały profil XMP drugie nie) i w ogóle komp nie wstawał z tymi pamięciami, oddzielnie dawało rade, razem nijak nie chciały grać, reset cmos nic nie dał, komp nie wstawał i już, wziąłem do siebie te 2x4 GB hyperx podpiąłem razem z moimi Patriot Viper i wszystko wstało, kingstony ładnie sobie zmieniły tajmingi do moich 9 9 9 24 i podkręciły się do 1866, elegancja francja. Także nigdy nic nie wiadomo, osobiście bym sprzedał tą jedną kość co masz, i kupił jakiś set 2x4 GB

Własnie zrobiłem tak jak ty mówisz pod koniec swojej wypowiedzi  kupuje zestawik 2x4gb a ten ram co mam 1 sprzedaje dla kupla dzięki wszystkim za odpowiedzi