ENDRIXU 0 Napisano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Witam chciałbym się dowiedzieć czy ta kość ram będzie współgrała z moja: To aktualna kość w komputerze: http://www.morele.net/pamiec-hyperx-4gb-1600mhz-ddr3-non-ecc-cl9-dimm-blu-khx1600c9d3b1-4g-406259/ A ta bym dokupił : http://www.morele.net/pamiec-corsair-vengeance-4gb-dimm-1600mhz-ddr3-cl9-xmp-non-ecc-with-heatsink-blue-cmz4gx3m1a1600c9b-382279/ Szukam taniej pamieć bo ta z kingstona aktualnie jest droga.Czekam na wasze odpowiedzi Cytuj Link to post Share on other sites
koloziom 11 Napisano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 Powinno. Zresztą Kingston ma tanie pamiątki.http://www.morele.net/pamiec-hyperx-savage-4gb-1600mhz-ddr3-cl9-hx316c9sr-4-661433/ Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 "Po świętej Krystynie będzie lało albo i nie" - wybacz autorze ale przy mojej marnej wiedzy to jest jedyna rozsądna odpowiedź.Przy doborze kości innej firmy warto się kierować parametrami co i tak nie daje 100% pewności.Doświadczyło tego już bardzo wielu użytkowników,ja niestety też.... Cytuj Link to post Share on other sites
ENDRIXU 0 Napisano 11 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 (edytowane) Rozumiem ze kupić ta czerwona z kingstona i będzie pasować ? bo nie fajnie by było jak by coś nie działało bo odsyłanie do sklepów internetowych to cholernie wkurzająca rzecz , a w moim mieście życzą sobie 180zł za 1 kość więc fajnie by było wiedzieć na 100% ze będą współgrały ze sobą . Edytowane 11 Sierpnia 2015 przez ENDRIXU Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 Nie musi pasować nawet jak od Kingstona.Nawet dwie takie same ale kupione oddzielnie mogą nie działać.Dlatego można kupować parami.Jeżeli ktoś tu da ci 100% pewności to spytaj go czy w razie czego odda ci pieniądze...A jaką masz płytę główną? Cytuj Link to post Share on other sites
ENDRIXU 0 Napisano 11 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 Moja płyta główna to Gigabyte B85M-D3H Nie musi pasować nawet jak od Kingstona.Nawet dwie takie same ale kupione oddzielnie mogą nie działać.Dlatego można kupować parami.Jeżeli ktoś tu da ci 100% pewności to spytaj go czy w razie czego odda ci pieniądze...A jaką masz płytę główną? Moja płyta główna to Gigabyte B85M-D3H Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 (edytowane) Loteria, mój szwagier miał kingstony hyperX genesis 2x4 GB dokupił 2x4 GB HyperX o takich samych parametrach tylko nie genesis (różnica była że jedne miały profil XMP drugie nie) i w ogóle komp nie wstawał z tymi pamięciami, oddzielnie dawało rade, razem nijak nie chciały grać, reset cmos nic nie dał, komp nie wstawał i już, wziąłem do siebie te 2x4 GB hyperx podpiąłem razem z moimi Patriot Viper i wszystko wstało, kingstony ładnie sobie zmieniły tajmingi do moich 9 9 9 24 i podkręciły się do 1866, elegancja francja. Także nigdy nic nie wiadomo, osobiście bym sprzedał tą jedną kość co masz, i kupił jakiś set 2x4 GB Edytowane 11 Sierpnia 2015 przez jarnuszkiewiczm 2 Cytuj Link to post Share on other sites
ENDRIXU 0 Napisano 11 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 Loteria, mój szwagier miał kingstony hyperX genesis 2x4 GB dokupił 2x4 GB HyperX o takich samych parametrach tylko nie genesis (różnica była że jedne miały profil XMP drugie nie) i w ogóle komp nie wstawał z tymi pamięciami, oddzielnie dawało rade, razem nijak nie chciały grać, reset cmos nic nie dał, komp nie wstawał i już, wziąłem do siebie te 2x4 GB hyperx podpiąłem razem z moimi Patriot Viper i wszystko wstało, kingstony ładnie sobie zmieniły tajmingi do moich 9 9 9 24 i podkręciły się do 1866, elegancja francja. Także nigdy nic nie wiadomo, osobiście bym sprzedał tą jedną kość co masz, i kupił jakiś set 2x4 GB Własnie zrobiłem tak jak ty mówisz pod koniec swojej wypowiedzi kupuje zestawik 2x4gb a ten ram co mam 1 sprzedaje dla kupla dzięki wszystkim za odpowiedzi Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts