tomekz3 0 Napisano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Witam , mam pytanie odnosnie prawidlowego montazu pamieci ram Kingston 8GB (2x4GB) 2400MHz CL11 HyperX Savage na plycie glownej Gigabyte Z87X-OC. Czy kosci powinny byc zamontowane odpowiednio na 1 i 3 slocie lub 2 i 4 czy to bez roznicy? Z gory dziekuje za udzielenie mi wyczerpujacej odpowiedzi. Cytuj Link to post Share on other sites
michaelred 4 Napisano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 (edytowane) Niby powinny byc w 2 i 4 jak masz jedna pare dual channel. W manualu do plyty zapewne jest napisane Jak bedziesz mial mozliwosc to napisz pozniej jak ci sie te kosci kreca Edytowane 6 Sierpnia 2015 przez michaelred Cytuj Link to post Share on other sites
tomekz3 0 Napisano 6 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 No wlasnie w manualu nic na ten temat nie ma, jest tylko info jak zamontowac, ale nic o tym w ktorym slocie. Co masz na mysli odnosnie jak sie kreca? Mam wgrany profil XMP i leca zgodnie z ich specyfikacja. Jesli nie ma nic w instrukcji instalacji od plyty glownej(szukalem tez na stronie Gigabyte) to jak rekomendujecie by je zainstalowac, 2 i 4 slot? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 W manualu mojej płyty (prawie ta sama) jest napisane,że przy dwóch kościach pamięci,optymalna ich pozycja to sloty:1-ten najdalej od procesora a następna to trzecia (licząc pierwszą jako tą,w którą już wpiąłeś).To jest dokładne tłumaczenie.... Cytuj Link to post Share on other sites
tomekz3 0 Napisano 6 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 (edytowane) W manualu mojej płyty (prawie ta sama) jest napisane,że przy dwóch kościach pamięci,optymalna ich pozycja to sloty:1-ten najdalej od procesora a następna to trzecia (licząc pierwszą jako tą,w którą już wpiąłeś).To jest dokładne tłumaczenie.... Tak tez wpialem je u siebie, zadnej roznicy co prawda nie odczuwam, ale wole jak cos jest zrobione porzadnie Edytowane 6 Sierpnia 2015 przez tomekz3 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts