Pocotokomu 7 Napisano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 (edytowane) Hej! Chciałbym kupić Windowsa. Jest już po premierze 10 jednak z racji wykonywanego zawodu (animator, grafik) chyba nie zdecyduję się na zakup 10 - obawa przed bugami, niekompatybilnością itp. Zdecydowałem się na wersję BOX (z racji tego aby w przyszłości móc przenosić licencję dowolnie pomiędzy komputerami (przy kupnie nowego), ewentualnie odsprzedać). W zawiązku z tym mam do Was pytania: 1. Zastanawiam się czy warto inwestować w wersję Windows 10/8.1 PRO czy też wystarczy mi 10/8.1? Różnica w cenie to pierwszy z nich kosztuje 950zł a drugi 400zł Pracuję w programach od Adobe, m.in. takich jak After Effects, Illustrator, trochę 3D. 2. Czy jak kupię teraz Windowsa 8.1 to będę mógł np w roku 2017r zainstalować za free wersję 10? Edytowane 5 Sierpnia 2015 przez Pocotokomu Cytuj Link to post Share on other sites
kalgon 20 Napisano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 2. Czy jak kupię teraz Windowsa 8.1 to będę mógł np w roku 2017r zainstalować za free wersję 10? Masz na to 1 rok od premiery W10. Cytuj Link to post Share on other sites
Pocotokomu 7 Napisano 5 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Masz na to 1 rok od premiery W10. Tak tylko, że słyszałem, że Microsoft udostępnia obraz 10, tak że będzie można zrobić instalację "na czysto" po 2016 roku. Wiadomo Wam coś o tym? Cytuj Link to post Share on other sites
stasimon 4 Napisano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Zeby legalnie zainstalowac na czysto Win 10 musisz najpierw wykonac aktualizacje z Win 8.1 do Win 10 a na to masz rok. Wystarczy raz zaktualizowac i komp zostanie przypisany do bazy MS i potem mozna instalowac na czysto. Bez aktualizacji sie nie da. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Pocotokomu 7 Napisano 5 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Dzięki! Dajcie znać jeszcze proszę odnośnie pytania 1. Zeby legalnie zainstalowac na czysto Win 10 musisz najpierw wykonac aktualizacje z Win 8.1 do Win 10 a na to masz rok. Wystarczy raz zaktualizowac i komp zostanie przypisany do bazy MS i potem mozna instalowac na czysto. Bez aktualizacji sie nie da. Cytuj Link to post Share on other sites
art80 0 Napisano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Osobiście nie mam zamiaru zmieniać systemu na 10. Zdążyłem się już przyzwyczaić do 8.1 i w sumie nie narzekam na niego. Cytuj Link to post Share on other sites
waxell 2 Napisano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Witam. podepnę się do pytanka, zaktualizowałem Win7x64pro do Win10x64pro, czy to oznacza że nawet po formacie dysku i ponownej już czystej instalacji będe miał Win10 za free, a jak tak to na jakiej podstawie? klucza który wpiszę czy może Bill ma mnie już w swojej bazie? a jak tak to gdy zmienie numer ip to czy nie stracę darmowej instalki Win10? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 http://9494.pl/firma/microsoft-polska Cytuj Link to post Share on other sites
Pocotokomu 7 Napisano 5 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 http://9494.pl/firma/microsoft-polska Maniak, dzięki za radę, jestem świadomy możliwości kontaktu z Microsoft ale niekiedy poziom jest niższy niż osób z forum. Z góry dzięki za pomoc odnośnie pytania nr. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts