FejkMan 3 Napisano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Witam. Chciałbym pomalować kilka elementów płyty głównej, tak aby pasowała do reszty moddingu. Głównie zależy mi na malowaniu złącz sata oraz USB (które są niebieskie). Jak się za to zabrać? Czy wystarczy resztę zabezpieczyć, a te 4 gniazda sata przejechać sprayem? Czy po takim zabiegu płyta wstanie / załącza sata będą działać? Czy ktoś już robił coś takiego? Zostawiam jeszcze zdjęcie, żeby każdy wiedział dokładnie o co mi chodzi. http://www.chip.pl/images/testy/podzespoly-pc/plyty-glowne-intel-lga-1155/asrock-p67-pro3/54441_2.jpg/image_preview Cytuj Link to post Share on other sites
Garfieldek 169 Napisano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Porty, możesz pomalować Sprayem, ale licz sie z utrata gwarancji. Lepiej PlastiDip, lecz trochę może być problem ze zdrapaniem "gumy" ze styków. Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Możesz też zakleić to folią samoprzylepną. Miałem tak zrobione u siebie i jeżeli przyłożysz się do przycięcia oraz dobrego doklejenia foli to będzie to bardzo dobrze wyglądać Porty sata, złącze pci-e oraz porty i/o oklejone folią http://abload.de/img/dsc_4994veuj4.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 ze styków Ich nie ruszałbym - wiem, że to guma, ale osobiście do wnętrza gniazd SATA nie pakowałbym niczego. Przy wydłubywaniu gumy jest zwiększone ryzyko uszkodzenia gniazda. u siebie Patryk, u Ciebie porty sata są równoległe względem płyty, tutaj stoją na sztorc. Osobiście spróbowałbym patent z wężykiem silikonowym. Można znaleźć odpowiedni kolor i rozmiar. Jest rozciągliwy, więc dopasuje się do kształtu gniazda. Nie trzeba podgrzewać, jak koszulki termokurczliwe. Można dociąć koszulkę na taką długość, aby zasłoniła same gniazdo albo troszkę dłuższą, żeby zasłoniła gniazdo wraz z wtyczką. W każdej chwili będzie można ją łatwo usunąć (bezinwazyjnie). Cytuj Link to post Share on other sites
FejkMan 3 Napisano 5 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Dzięki za odpowiedzi. Myśle, że na początek spróbuje ze zwykłymi koszulkami termokurczliwymi, wcześniej o nich nie pomyślałem. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts