ariyapl 20 Napisano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 @carromato: Amen I doszliśmy do konsensusu, że dla każdego znajdzie się coś, co spełni jego oczekiwania. Cheers! Cytuj Link to post Share on other sites
t0md3long3 69 Napisano 6 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 a zastanawia mnie to na jakich obrotach hula ten strix w obciazeniu ma ktos jakies info na ten temat? ile obrotow maja wiatraczki w obiazeniu na testach temperaturyy? Cytuj Link to post Share on other sites
bengal 3 Napisano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 To ja dorzucę jeszcze jeden kamyk do ogródka. Dwa tygodnie temu kupiłem 980ti Super Jet Stream Palit'a. Akurat wtedy była najszybciej dostępna na morele.net, a początkowe obawy co do marki rozwiała lektura zagranicznych recenzji i opinii na forach. Z karty jestem zadowolony, bo: jest cicha, nawet przy obecnej temperaturze za oknem utrzymuje 70-73 stopnie w pełnym obciążeniu (obroty wiatraków na około 70%, szumi, ale nie wyje), bez problemu utrzymuje stabilne ~1400-1450/4000 MHz w pełnym obciążeniu na standardowym napięciu; po modyfikacji TDP pewnie pójdzie więcej, cewki delikatnie słychać tylko przy ekstremalnych FPS typu 500 klatek na sekundę i tylko przy otwartej obudowie; przy normalnym użytkowaniu nie wydają żadnego dźwięku. Nie wiem jak obecnie wygląda kwestia gwarancji u Palita, ale mam nadzięję tego nie sprawdzać 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Naksos 103 Napisano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 I super! Niech służy jak najdłużej 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Lewykk 747 Napisano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Trzeba też brać pod uwagę jak szanują klienta, bo EVGA w tym polu króluje i niech tak zostanie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
karem93 1 Napisano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Przy tak cichej obudowie to nie dziwne że hałas g1 wydaje się straszny... Ja mam zwykłą HAF-X budę i karta specjalnie się nie wybija. Gorzej wspominam referenta gtx580. W drugim kompie jest 970tka z msi gaming i jest cichsza trochę na pewno. naprawdę gigabyte g1 980 ti jest tak głośna w stresie? bede ją mial w obudowie zalman r1 Cytuj Link to post Share on other sites
carroarmato 93 Napisano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 To karta graficzna, a nie tokarka, jak ktoś jest uczulony na dźwięk to nawet MSi będzie mu się głośne wydawało.. Mi to kompletnie nie przeszkadza i po referencie 780tce o podobnej głośności nie odczuwam różnicy na minus. Gtx580 referencyjny był głośniejszy np. G1 jest w normie akceptowalnej, w dodatku ładnie się kręci, ostatnio bawiłem się i bez zmian napięć poszła na 1450mhz podczas gry w Wiedźmina3. Przy 1500mhz już były arty, ale to może kwestia podbicia napięcia. Nie bawiłem się w oc za dużo. Powiem wprost, nie żałuję kupna 980ti g1 z Gigabyte, nic nie piszczy u mnie, a temperatura max z 71-73. W mało wymagających grach koło 60+. Cytuj Link to post Share on other sites
karem93 1 Napisano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 To karta graficzna, a nie tokarka, jak ktoś jest uczulony na dźwięk to nawet MSi będzie mu się głośne wydawało.. Mi to kompletnie nie przeszkadza i po referencie 780tce o podobnej głośności nie odczuwam różnicy na minus. Gtx580 referencyjny był głośniejszy np. G1 jest w normie akceptowalnej, w dodatku ładnie się kręci, ostatnio bawiłem się i bez zmian napięć poszła na 1450mhz podczas gry w Wiedźmina3. Przy 1500mhz już były arty, ale to może kwestia podbicia napięcia. Nie bawiłem się w oc za dużo. Powiem wprost, nie żałuję kupna 980ti g1 z Gigabyte, nic nie piszczy u mnie, a temperatura max z 71-73. W mało wymagających grach koło 60+. można sie baweić wiatrakami? by zmniejszyc obroty? Cytuj Link to post Share on other sites
carroarmato 93 Napisano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Ja wgrałem najnowszy bios do karty f4 bodajże, który niby ma poprawiać pracę chłodzenia, oraz programami do oc gpu da się regulować obrotami wentylatorów. Zerknę rano i napiszę dokładniej. Cytuj Link to post Share on other sites
karem93 1 Napisano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Ja wgrałem najnowszy bios do karty f4 bodajże, który niby ma poprawiać pracę chłodzenia, oraz programami do oc gpu da się regulować obrotami wentylatorów. Zerknę rano i napiszę dokładniej. daj znać jakby co Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts