Johny3 3216 Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 (edytowane) Jakiś czas temu pytałem w podobnym temacie, ale budżet był niższy i jednak trochę zmieniły mi się priorytety Ogólnie sprawę ujmując, szukam telefonu na dłużej, raczej nie jestem typem człowieka, który wymienia telefon, bo wyszło coś lepszego, czy następca modelu. Priorytetem jest dobry i wydajny flagowiec żeby jak najdłużej otrzymywał oficjalne wsparcie (wyrosłem z modowania, nie mam na to ani czasu ani ochoty). Czego szukam? -dobrego aparatu -wydajnego CPU i GPU - czasem chciałoby się zagrać w coś bardziej wymagającego -dobrej jakości obudowy, najlepiej szkło i metal -wyświetlacz zawsze był dla mnie priorytetem, musi być duży i dobrej jakości. Chociaż jeśli chodzi o wielkość to trochę zszedłem z wymagań, bo na żywo nawet te 5" daje radę, więc powiedzmy, że ekran musi być większy od 5" -wydajna bateria, nie chciałbym ładować telefonu więcej niż raz dziennie -czytnik linii papilarnych - pozycja obowiązkowa -dobre audio -pamięć min. 32Gb lub slot kart SD Więcej spraw pominę, bo wydaje mi się, że każdy topowy smartfon je spełnia/posiada. Dodam jeszcze, że sam mam na oku głównie Galaxy S6 (pierwszy wybór) i LG G4. Telefonu będę szukał na Allegro/OLX w województwie śląskim żeby sobie móc go odebrać osobiście. Zakup planuję na początek września. Edytowane 2 Sierpnia 2015 przez Johny3 Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 S6 i temat do zamknięcia. 4 Cytuj Link to post Share on other sites
Johny3 3216 Napisano 2 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Aż tak szybka piłka? Zero konkurencji? Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Ewentualnie jeszcze Note 4:) 2 Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Ewentualnie,jeśli wolisz większy ekran i bajery reprezentujące przez Note 4.Rysik itp. Oczywiście mowa o Note 4 z Exynosem. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 (edytowane) Dokładnie. Jak sie dużo korzysta z internetu, notatnikow albo jakiegoś edytora zdjęć to jest to fenomenalna sprawa Edytowane 2 Sierpnia 2015 przez dawid0032 1 Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 miałem s6 - super wykonanie i bardzo szybki bardzo mało minusów (brak sd i niewymienna bateria oraz mocno wystajacy aparat) Mam G4 - Super aparat (lepszy jak w s6 w trybie manualnym) oraz tez bardzo szybki Wiekszy ekran , lepiej gra głośnik w telefonie lecz słuchawki trochę lepiej na s6 Jak masz brac s6 to bierz w białym kolorze gdyż sie najmniej palcuje G4 bierz wersje z skórzanym tyłem 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Johny3 3216 Napisano 2 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Na Note 4 to się napaliłem poprzednim razem jak się przymierzałem do kupna, ale temat umarł przez brak kasy. Rysik zapewne by mi się przydał, ale nie jest konieczny, plus, że ma ekran 5,7". Na minus - plastikowa klapka baterii, stary TouchWiz - nowy nie działa idealne, a stary tym bardziej... S6 chciałbym w kolorze złotym Biały wezmę jeśli nie znajdę złotego, czarnego nawet nie biorę pod uwagę (chociaż też nie skreślam, zobaczę co akurat będzie do kupienia). G4 ze skórą ciężko dostać, bo wszyscy biorący telefony na przedłużenie umów czy coś mają zwykłe klapki plastikowe, a skóra jak patrzyłem na Allegro to koszt ~200 zł... Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 To bierz S6. Tak oglądałem te kolory te kolory w sklepie i troszke byłem przerażony tymi odbitkami palców. W zetkach jest gorzej ale jednak. Tylko wersja biała dawała rade i tak bym zapewne jakieś etui kupił i wybrał ten platynowy kolor 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Johny3 3216 Napisano 2 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 No ok, w takim razie dzięki za pomoc. Myślałem, że jednak jest jakaś konkurencja dla S6, ale niestety Pierwszy raz w życiu muszę uznać wyższość Samsunga Wezmę S6 do tego jakiś S Cover. Plusy za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie -Tommy- 5033 Napisano 2 Sierpnia 2015 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 bierz s6 nie zawiedziesz sie chociaz jak pisałem mam teraz g4 to s6 wspominam bdb jako jednego z najlepszych jaiego miałem 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Note 4 fajnie działa. Aparat super. Wyświetlacz super ale wersja ze snapdragonem grzeje się do niebotycznych temperatur podczas grania czy szybkiego ładowania. Może Ci to nie będzie przeszkadzać. Wersja z oxynosem byłaby lepsza ale ma słabsze gpu, a Tobie zależy na grach więc odpada. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts