Skocz do zawartości

Smartphone <2000 zł

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez -Tommy-,

Recommended Posts

Jakiś czas temu pytałem w podobnym temacie, ale budżet był niższy i jednak trochę zmieniły mi się priorytety :)

Ogólnie sprawę ujmując, szukam telefonu na dłużej, raczej nie jestem typem człowieka, który wymienia telefon, bo wyszło coś lepszego, czy następca modelu. Priorytetem jest dobry i wydajny flagowiec żeby jak najdłużej otrzymywał oficjalne wsparcie (wyrosłem z modowania, nie mam na to ani czasu ani ochoty).

Czego szukam?

-dobrego aparatu

-wydajnego CPU i GPU - czasem chciałoby się zagrać w coś bardziej wymagającego

-dobrej jakości obudowy, najlepiej szkło i metal

-wyświetlacz zawsze był dla mnie priorytetem, musi być duży i dobrej jakości. Chociaż jeśli chodzi o wielkość to trochę zszedłem z wymagań, bo na żywo nawet te 5" daje radę, więc powiedzmy, że ekran musi być większy od 5"

-wydajna bateria, nie chciałbym ładować telefonu więcej niż raz dziennie

-czytnik linii papilarnych - pozycja obowiązkowa

-dobre audio

-pamięć min. 32Gb lub slot kart SD

Więcej spraw pominę, bo wydaje mi się, że każdy topowy smartfon je spełnia/posiada.

Dodam jeszcze, że sam mam na oku głównie Galaxy S6 (pierwszy wybór) i LG G4.

Telefonu będę szukał na Allegro/OLX w województwie śląskim żeby sobie móc go odebrać osobiście. Zakup planuję na początek września.

Edytowane przez Johny3

miałem s6 - super wykonanie i bardzo szybki 

bardzo mało minusów (brak sd i niewymienna bateria oraz mocno wystajacy aparat)

Mam G4 - Super aparat (lepszy jak w s6 w trybie manualnym) oraz tez bardzo szybki

Wiekszy ekran , lepiej gra głośnik w telefonie lecz słuchawki trochę lepiej na s6

Jak masz brac s6 to bierz w białym kolorze gdyż sie najmniej palcuje

G4 bierz wersje z skórzanym tyłem 

• Popieram 1

Na Note 4 to się napaliłem poprzednim razem jak się przymierzałem do kupna, ale temat umarł przez brak kasy. Rysik zapewne by mi się przydał, ale nie jest konieczny, plus, że ma ekran 5,7". Na minus - plastikowa klapka baterii, stary TouchWiz - nowy nie działa idealne, a stary tym bardziej...

S6 chciałbym w kolorze złotym ;) Biały wezmę jeśli nie znajdę złotego, czarnego nawet nie biorę pod uwagę (chociaż też nie skreślam, zobaczę co akurat będzie do kupienia).

G4 ze skórą ciężko dostać, bo wszyscy biorący telefony na przedłużenie umów czy coś mają zwykłe klapki plastikowe, a skóra jak patrzyłem na Allegro to koszt ~200 zł...

Note 4 fajnie działa. Aparat super. Wyświetlacz super ale wersja ze snapdragonem grzeje się do niebotycznych temperatur podczas grania czy szybkiego ładowania. Może Ci to nie będzie przeszkadzać. Wersja z oxynosem byłaby lepsza ale ma słabsze gpu, a Tobie zależy na grach więc odpada.