Skocz do zawartości

gtx 460 czy 6850/6870?

Recommended Posts

Szczerze, prawie taką samą wydajność miał byś na 150zł tańszym Gigabycie, a i możliwości OC też w zupełności by ci wystarczyły, bo z tego co widzę to maniakiem OC nie jesteś. A co do sprzedaży to z reguły jest tak, że najdroższy sprzęt elektroniczny z czasem najwięcej traci na wartości. :menda:

Szczerze, prawie taką samą wydajność miał byś na 150zł tańszym Gigabycie, a i możliwości OC też w zupełności by ci wystarczyły, bo z tego co widzę to maniakiem OC nie jesteś. A co do sprzedaży to z reguły jest tak, że najdroższy sprzęt elektroniczny z czasem najwięcej traci na wartości. :D

Jakieś konkrety może? Za 560zł miał bym prawie taka sama wydajność? I cisze? I temperaturę w obudowie? I gwarancje? I jakość?

Prawie..... prawie robi ogromną różnice. :menda:

Proszę http://www.ram.net.pl/product_info.php? ... s_id=75778 , bardzo dobre chłodzenie WindForce: ciche i wydajne. Nie mogłem nigdzie znaleźć danych o gwarancji, ale zdaje się ,ze Gigabyte daje 3 lata.

Ale nie kłóćmy się już dalej bo nie ma sensu. Kupiłeś to co kupiłeś i na pewno będziesz z tej karty zadowolony :menda:

Moriss, gdyby różnica była 200-250zł. To ta Twoja propozycja była by uzasadniona. Ale 150zł to nie jest wiele, Hawk jest pod każdym względem lepszy.

Alternatywa dla tego Gigabyte, to wersja Cyclone.

Dodatkowo dostaje Assasin's Creed 2 :menda:. Chętnie w to zagram, bo nie miałem okazji.

Ja natomiast nie znalazłem ani 1 testu w którym stwierdzają, że jest głośna :menda: wręcz przeciwnie. Zadziwia chłodem i ciszą. Co znaczy, ze ma nawet zapas dzięki któremu będę mógł jeszcze zredukować obroty wentylatorów zachowując dobrą wentylacje :D. (ale tylko jeśli okaże się słyszalna).

za 700zł ciężko o wydajniejsze, cichsze, chłodniejsze karty :D

GTX460 768, jednak jest troszkę słabszy. A wykręcenie karty pod niebiosa ciszy mi nie zapewni :D.

Każdy ma inne priorytety. Poza tym nie neguje OC, jeśli karta będzie zbyt słaba na pewno ją podkręcę.

Przypadki z piszczącymi cewkami mnie odstraszają, bo takie czasem się zdarzają. No i standardowe takty. Wole fabryczne OC, a własne dopiero jak już karta nie będzie dawała sobie rady.

Ale na początku rzeczywiście chciałem Gigabyte, wersje SOC. Niestety słabo dostępna i ceny jeszcze wyższe. A Hawk nie jest złą alternatywą szczególnie w tej cenie 80zł drożej od Gigabyte 1GB. Przynajmniej według testów.

jak bedzie sie sprawdzal gtx 460 w sli lub HD6870 w cross.. na plycie Asus Sabertooth X58 Socket 1366 lub Gigabyte GA-X58-USB3 X58 LGA 1366 ? mialem kupowac gtx 480 ale troche szkoda kasy wiec pomyslalem o HD6870 ale znowu dodajac 100zl moge miec 2x gtx 460 od gigabyte.... oplaca sie ? nie bedzie problemow w grach ?

Gość usunięty

GTX460 w SLI bardzo się opłaca. wszyscy, którzy mają chwalą sobie, wydajność większa niż w GTX480, a cena dużo niższa. :P

A jeszcze lepiej opłaca się kupić 2xHD6850, zrobić z nich CF i je podkręcić.

Wydajność przekraczająca HD5970 i GTX480 - przy mniejszym poborze, większym chłodzie i ciszy...

http://tpucdn.com/reviews/ATI/Radeon_HD_6850_CrossFire/images/perfrel.gif

Proszę bardzo ---

Data: 10-11-2010, godzina 19:34.

Przedmiot: Radeon HD6850 od HIS, referent.

Sklep: Komputronik.pl

Status: Dostepna, duża ilość.

Cena: 629zł

http://www.komputronik.pl/index.php/pro ... CI_E_.html

pytam tylko dlatego ze wiele osob mowi ze lepiej miec jedna niz dwie karty. Poniewaz moga wystepowac jakies bledy , artefakty czy cos w tym stylu :>

Jak bedzie chodzil crossF czy SLI na w/w plytach glownych ? podobno lepiej jest miec sli niz cross- tak gdzies przeczytalem

Ps.

Z tego co widze lepiej oplaca sie zrobic sli z gtx 470 bo jest niewiele drozszy...i napewno wyjdzie lepiej niz 2 x 460...

Prosze o polecenie dobrego/niedrogiego gtx 460 oraz 470

Lepiej mieć jedną GPU ponieważ jest ona stabilniejsza, w SLI/CF zdarzają się częste spadki FPS'ow i nie wszystkie gry wykorzystują tą technologię. Jak chcesz łączyć karty to najlepiej 2xHD6850 lub GTX460 ew. 2xHD6870/HD5870 (ale to opcja dla bardziej zamożnych). Najbardziej opłacalny GTX460 pochodzi od Gigabyte posiada 768MB pamięci i chłodzenie WindForce tu masz linka http://www.ram.net.pl/product_info.php? ... s_id=75778 :P

Lepiej mieć jedną GPU ponieważ jest ona stabilniejsza, w SLI/CF zdarzają się częste spadki FPS'ow i nie wszystkie gry wykorzystują tą technologię. Jak chcesz łączyć karty to najlepiej 2xHD6850 lub GTX460 ew. 2xHD6870/HD5870 (ale to opcja dla bardziej zamożnych). Najbardziej opłacalny GTX460 pochodzi od Gigabyte posiada 768MB pamięci i chłodzenie WindForce tu masz linka http://www.ram.net.pl/product_info.php? ... s_id=75778 :P

dzieki moriss pewnie kupie te dwie karty podane przez Ciebie, mimo iz troche boje sie tych problemow z niektorymi grami... A co do tych mobo podanych przeze mnie nie powinno byc problemow z SLI ?i jak ze sterownikami do nich ?