moriss 83 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Szczerze, prawie taką samą wydajność miał byś na 150zł tańszym Gigabycie, a i możliwości OC też w zupełności by ci wystarczyły, bo z tego co widzę to maniakiem OC nie jesteś. A co do sprzedaży to z reguły jest tak, że najdroższy sprzęt elektroniczny z czasem najwięcej traci na wartości. Cytuj Link to post Share on other sites
Krakers 0 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Szczerze, prawie taką samą wydajność miał byś na 150zł tańszym Gigabycie, a i możliwości OC też w zupełności by ci wystarczyły, bo z tego co widzę to maniakiem OC nie jesteś. A co do sprzedaży to z reguły jest tak, że najdroższy sprzęt elektroniczny z czasem najwięcej traci na wartości. Jakieś konkrety może? Za 560zł miał bym prawie taka sama wydajność? I cisze? I temperaturę w obudowie? I gwarancje? I jakość? Prawie..... prawie robi ogromną różnice. Cytuj Link to post Share on other sites
Jacek_264 1 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 no ale Hawk swietnie za to wyglada Cytuj Link to post Share on other sites
moriss 83 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Proszę http://www.ram.net.pl/product_info.php? ... s_id=75778 , bardzo dobre chłodzenie WindForce: ciche i wydajne. Nie mogłem nigdzie znaleźć danych o gwarancji, ale zdaje się ,ze Gigabyte daje 3 lata. Ale nie kłóćmy się już dalej bo nie ma sensu. Kupiłeś to co kupiłeś i na pewno będziesz z tej karty zadowolony Cytuj Link to post Share on other sites
Krakers 0 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Moriss, gdyby różnica była 200-250zł. To ta Twoja propozycja była by uzasadniona. Ale 150zł to nie jest wiele, Hawk jest pod każdym względem lepszy. Alternatywa dla tego Gigabyte, to wersja Cyclone. Dodatkowo dostaje Assasin's Creed 2 . Chętnie w to zagram, bo nie miałem okazji. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Krakers GTX 460 HAWK cichy niestety nie jest. Nie wiem co Ci da wydanie sporo wyższej kwoty na niego. Cytuj Link to post Share on other sites
moriss 83 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Ale 150zł to nie jest wieleZależy jak dla kogo. MSI stworzyło GTX460 HAWK dla maniaków OC, ta karta nie ma być cicha czy ładna tylko ma osiągać ten magiczny 1GHz albo przynajmniej wynik zbliżony do tego. Cytuj Link to post Share on other sites
Krakers 0 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Ja natomiast nie znalazłem ani 1 testu w którym stwierdzają, że jest głośna wręcz przeciwnie. Zadziwia chłodem i ciszą. Co znaczy, ze ma nawet zapas dzięki któremu będę mógł jeszcze zredukować obroty wentylatorów zachowując dobrą wentylacje . (ale tylko jeśli okaże się słyszalna). za 700zł ciężko o wydajniejsze, cichsze, chłodniejsze karty GTX460 768, jednak jest troszkę słabszy. A wykręcenie karty pod niebiosa ciszy mi nie zapewni . Każdy ma inne priorytety. Poza tym nie neguje OC, jeśli karta będzie zbyt słaba na pewno ją podkręcę. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 TwinFrozr II nigdy nie był cichy także wiesz. A 2-3*C mniej od Cyclona to nie powód by wydawać kilkadziesiąt złotych więcej na nią (tym bardziej, że nie chcesz robić mocnego OC). Cytuj Link to post Share on other sites
Krakers 0 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Czyli jaka była by lepsza karta? w takiej kwocie? Teoretycznie jeszcze mógłbym zamienić Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Gigabyte OC (z dwoma wentylatorami) lub MSI Cyclone. Na prawdę nie ma sensu dokładać do HAWKa. Cytuj Link to post Share on other sites
Krakers 0 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Przypadki z piszczącymi cewkami mnie odstraszają, bo takie czasem się zdarzają. No i standardowe takty. Wole fabryczne OC, a własne dopiero jak już karta nie będzie dawała sobie rady. Ale na początku rzeczywiście chciałem Gigabyte, wersje SOC. Niestety słabo dostępna i ceny jeszcze wyższe. A Hawk nie jest złą alternatywą szczególnie w tej cenie 80zł drożej od Gigabyte 1GB. Przynajmniej według testów. Cytuj Link to post Share on other sites
b4rt3k 7 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 jesli juz zmieniasz to na cyclone, mialem gigabyte i wiecej jak @850 to raczej ciezko wyciagnac ja czekam az sie pojawi gigabyte SOC to te 50zl w stosunku do cyclone'a moglbyc dac Cytuj Link to post Share on other sites
MartinXFX 0 Napisano 10 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 jak bedzie sie sprawdzal gtx 460 w sli lub HD6870 w cross.. na plycie Asus Sabertooth X58 Socket 1366 lub Gigabyte GA-X58-USB3 X58 LGA 1366 ? mialem kupowac gtx 480 ale troche szkoda kasy wiec pomyslalem o HD6870 ale znowu dodajac 100zl moge miec 2x gtx 460 od gigabyte.... oplaca sie ? nie bedzie problemow w grach ? Cytuj Link to post Share on other sites
moriss 83 Napisano 10 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 GTX460 w SLI bardzo się opłaca. wszyscy, którzy mają chwalą sobie, wydajność większa niż w GTX480, a cena dużo niższa. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 10 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 GTX460 w SLI bardzo się opłaca. wszyscy, którzy mają chwalą sobie, wydajność większa niż w GTX480, a cena dużo niższa. A jeszcze lepiej opłaca się kupić 2xHD6850, zrobić z nich CF i je podkręcić. Wydajność przekraczająca HD5970 i GTX480 - przy mniejszym poborze, większym chłodzie i ciszy... http://tpucdn.com/reviews/ATI/Radeon_HD_6850_CrossFire/images/perfrel.gif Proszę bardzo --- Data: 10-11-2010, godzina 19:34. Przedmiot: Radeon HD6850 od HIS, referent. Sklep: Komputronik.pl Status: Dostepna, duża ilość. Cena: 629zł http://www.komputronik.pl/index.php/pro ... CI_E_.html Cytuj Link to post Share on other sites
MartinXFX 0 Napisano 10 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 pytam tylko dlatego ze wiele osob mowi ze lepiej miec jedna niz dwie karty. Poniewaz moga wystepowac jakies bledy , artefakty czy cos w tym stylu :> Jak bedzie chodzil crossF czy SLI na w/w plytach glownych ? podobno lepiej jest miec sli niz cross- tak gdzies przeczytalem Ps. Z tego co widze lepiej oplaca sie zrobic sli z gtx 470 bo jest niewiele drozszy...i napewno wyjdzie lepiej niz 2 x 460... Prosze o polecenie dobrego/niedrogiego gtx 460 oraz 470 Cytuj Link to post Share on other sites
moriss 83 Napisano 10 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Lepiej mieć jedną GPU ponieważ jest ona stabilniejsza, w SLI/CF zdarzają się częste spadki FPS'ow i nie wszystkie gry wykorzystują tą technologię. Jak chcesz łączyć karty to najlepiej 2xHD6850 lub GTX460 ew. 2xHD6870/HD5870 (ale to opcja dla bardziej zamożnych). Najbardziej opłacalny GTX460 pochodzi od Gigabyte posiada 768MB pamięci i chłodzenie WindForce tu masz linka http://www.ram.net.pl/product_info.php? ... s_id=75778 Cytuj Link to post Share on other sites
MartinXFX 0 Napisano 10 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Lepiej mieć jedną GPU ponieważ jest ona stabilniejsza, w SLI/CF zdarzają się częste spadki FPS'ow i nie wszystkie gry wykorzystują tą technologię. Jak chcesz łączyć karty to najlepiej 2xHD6850 lub GTX460 ew. 2xHD6870/HD5870 (ale to opcja dla bardziej zamożnych). Najbardziej opłacalny GTX460 pochodzi od Gigabyte posiada 768MB pamięci i chłodzenie WindForce tu masz linka http://www.ram.net.pl/product_info.php? ... s_id=75778 dzieki moriss pewnie kupie te dwie karty podane przez Ciebie, mimo iz troche boje sie tych problemow z niektorymi grami... A co do tych mobo podanych przeze mnie nie powinno byc problemow z SLI ?i jak ze sterownikami do nich ? Cytuj Link to post Share on other sites
BongoEater 0 Napisano 17 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Mam pytanie - czy nie lepiej brać tego msi cyclone: http://www.ram.net.pl/product_info.php? ... s_id=80678 niż wersje 768 od gigusia? czy może jeszcze 6850 za tą samą cenę co cyclone: http://allegro.pl/ati-radeon-6850-his-1 ... 32247.html Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts