Invar 86 Napisano 27 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Witam, Stoję przed dylematem. Czas otworzyć swoje pierwsze konto bankowe, ale musi być ono darmowe bo nie wykonuję żadnych przelewów, zakupów czy innych cudów. Ma przechowywać pieniądze, mieć kartę i być darmowe. Pełno jest "darmowych kont", ale oczywiście trzeba mieć co miesiąc wpłaty na 2 tysiące, zrobić zakupy na minimum 300 zł i takie tam. Jakieś pomysły? Cytuj Link to post Share on other sites
buhert 2435 Napisano 27 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 (edytowane) bank smart mam i polecam Edytowane 27 Lipca 2015 przez NieTrafiam Cytuj Link to post Share on other sites
kml700 92 Napisano 27 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Popieram kolegę wyżej - chyba jedyne darmowe bez żadnych wpływów itp Cytuj Link to post Share on other sites
aleksiejs 52 Napisano 27 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Teraz wszystkie banki po kolei wprowadzają opłaty w tym za wypłaty z bankomatów, brak wpływów na konto czy brak opłat kartą. Ja mam aktualnie w tmobile gdzie jedyna opłata to 6zł za kartę jeśli nie robię płatności za 200zł miesięcznie. Cytuj Link to post Share on other sites
BattleCrit 1065 Napisano 27 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Tak samo polecam Bank Smart Cytuj Link to post Share on other sites
Invar 86 Napisano 27 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Jedno mnie zastanawia w tym banku. Opłata 5 euro za wydanie karty płatniczej. Nie będzie to opłata co miesiąc? Bo jeżeli mam płacić 5 euro miesięcznie to jednak nie jest do darmowe konto Jeżeli jest to jednorazowa opłata to wtedy biorę z miejsca to konto. Jak rozumiem jest tam normalny numer rachunku - będą mogły wpływać tam wypłaty i wypływać pieniądze? Cytuj Link to post Share on other sites
DjStar 25 Napisano 27 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Przecież masa jest teraz darmowych kont. Jeżeli to twoje konto, to zakładam, że masz poniżej 26 lat, a wtedy możesz konta studenckie zakładać. Cytuj Link to post Share on other sites
Invar 86 Napisano 27 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Czyli dajmy na to - idę do placówki mBank, zakładam konto studenckie i nic nie płacę za kartę, prowadzenie konta, przelewy i inne rzeczy które normalnie są płatne? Cytuj Link to post Share on other sites
raf77 70 Napisano 27 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 W mBank są konta darmowe przecież, tylko chyba 3zl za kartę kasuja miesięcznie Cytuj Link to post Share on other sites
BattleCrit 1065 Napisano 27 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 (edytowane) Jedno mnie zastanawia w tym banku. Opłata 5 euro za wydanie karty płatniczej. Nie będzie to opłata co miesiąc? Bo jeżeli mam płacić 5 euro miesięcznie to jednak nie jest do darmowe konto Jeżeli jest to jednorazowa opłata to wtedy biorę z miejsca to konto. gdzie widzisz opłatę 5 euro? Prawdopodobnie źle doczytałeś ponieważ taka opłata jest jak zakładasz konto międzynarodowe Używam tego konta już jakiś czas i nie widziałem ukrytych opłat, dodatkowo mogę dodać iż mają fajną i lekką aplikację do smartfona Jak rozumiem jest tam normalny numer rachunku - będą mogły wpływać tam wypłaty i wypływać pieniądze? Tak dodatkowo jest na nim osobne konto procent na które możesz włąsnoręcznie przelewać jakieś środki by na siebie zarabiały Edytowane 27 Lipca 2015 przez BattleCrit Cytuj Link to post Share on other sites
Invar 86 Napisano 27 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 tylko chyba 3zl za kartę kasuja miesięcznie To nie jest w takim razie konto DARMOWE. Ma być darmowe i tyle. Zero a nie haczyki właśnie w takim wydaniu. Cytuj Link to post Share on other sites
DjStar 25 Napisano 27 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 W pełni darmowego konta nie znajdziesz. Musi być za coś opłata. Kartę w każdym banku masz darmową tylko po spełnieniu jakiegoś warunku. I tak, w przypadku BPH na przykład, musisz wykonać 4 dowolne transakcje kartą w mBanku musisz minimum 200 zł nią wydać. W Millenium Banku była to bodajże tylko jedna transakcja. Każdy ma jakieś tam swoje zasady. W większości kont masz darmowe wypłacanie ze wszystkich bankomatów w Polsce, darmowe prowadzenie i potem w zależności od banku dochodzą jeszcze inne rzeczy. Polecam ci zapoznać się z ofertą banku BPH, PKO, Millenium i mBank. Niedawno sam stałem przed wyborem banku i właśnie te cztery miały najkorzystniejszą ofertę (brałem pod uwagę tylko te znane banki, T-Mobile ma podobno ciekawą ofertę, ale jakoś nie wyobrażałem sobie posiadania konta bankowego u operatora sieci komórkowej). Oczywiście mówię o kontach studenckich. Cytuj Link to post Share on other sites
BattleCrit 1065 Napisano 27 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 http://i62.tinypic.com/nchwt5.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
buhert 2435 Napisano 27 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 za "coś" zawsze jest, ale w przypadku Bank'u Smart- wszystkie "normalne" rzeczy typu karta płatnicza, wypłaty, przelewy w kraju itd. są darmowe Cytuj Link to post Share on other sites
marenio 0 Napisano 28 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 jak nic pasuje tutaj bank smart podbijaj do nich. Cytuj Link to post Share on other sites
radam5 215 Napisano 28 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Mam konta w Inteligo i Tmobile. Pierwszy mam długo i często z niego korzystam więc opłat za prowadzenie nie mam. Drugie (w tmobile) założyłem bo było całkowicie za darmo, a teraz wprowadził opłatę za kartę w wysokości 6zł jeżeli nie zapłacimy nią minimum 200zł/miesiąc i też przeglądałem oferty innych banków. Smart niby jest OK, ale ma jedną wadę. Chodzi o wpłaty, które można dokonać tylko z innego konta, lub np przez pocztę po wypełnieniu druku wpłaty. Co zmienia trochę postać rzeczy jeżeli ma to być jedyne konto. Cytuj Link to post Share on other sites
Outlaw666 588 Napisano 28 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 A ja mam konta w mBanku i PKO, gdzie mam darmowe wypłaty ze wszystkich bankomatów i nie płacę za to NIC. Mało tego - w mBanku to oni mi dają pieniądze (ileśtam procent z tego, co mi zostaje na koniec miesiąca). Też nie mam żadnych regularnych wpłat (oprócz PKO, gdzie dostaję comiesięczne transze z tytułu kredytu studenckiego). Na samym początku, jak tylko założyłem konto w mBanku, musiałem płacić za zakupy kartą, min 200zł, żeby nie pobrali mi za nią opłaty (5zł) ale później znieśli ten obowiązek (ponoć jakaś oferta specjalna). Osobiście wolałem się nie pchać w żadne banki typu "Bank Smart" czy inne T-Mobile lub Plus. mBank i PKO są na naszym rynku od dłuższego czasu i jednak jest więcej pewności, że nagle nie znikną razem z naszymi pieniędzmi. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
orbik 1417 Napisano 29 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 (edytowane) mBank i PKO są na naszym rynku od dłuższego czasu i jednak jest więcej pewności, że nagle nie znikną razem z naszymi pieniędzmi. Od tego masz BFG. Jesli ktoregos banku tam nie ma to wtedy sie go nie wybiera. Edytowane 29 Lipca 2015 przez orbik Cytuj Link to post Share on other sites
marenio 0 Napisano 29 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 dokąldnie bfg potwierdza swoimi gwarancjami komu można zaufać. wybierz po ofercie spoósrd banku zrzeszonych i już. TO czy chcesz płacić w innych bankach za coś za co ni emusisz w banku smart jest twoją indywidulną sprawą @radam5 - możesz wpłacać przez erunet - chociaż nie bezpłatnie to jest ich wadą bez dwóch zdań. Cytuj Link to post Share on other sites
orlean 1 Napisano 30 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Osobiście wolałem się nie pchać w żadne banki typu "Bank Smart" czy inne T-Mobile lub Plus. mBank i PKO są na naszym rynku od dłuższego czasu i jednak jest więcej pewności, że nagle nie znikną razem z naszymi pieniędzmi. Od tego jest BFG. Tutaj pełna lista banków objętych ochrona BFG https://www.bfg.pl/banki-objete-gwarancjami I jak widać SMART jest na niej. FM Bank PBP SA (w tym: BIZ Bank, Bank SMART)BFG gwarantuje wypłatę środków do wysokości 100 000 EUR w 100%, tj. 414 520.00 PLN Liczone w/g aktualnego kursu. A taki PlusBank to rebrandowany InvestBank. A co do pytania jak masz minimalnie jedna wpłate (kwota dowolna) z tytułu umowy o prace(niewazny typ) stypendium czy jakieś swiadczenie to opłat w aliore by sie nadało. Jak nie to Smart. Cytuj Link to post Share on other sites
alain 4 Napisano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 A nie wie ktoś, czy można gdzieś założyć darmowe konto walutowe w euro? Przydałoby mi się. Cytuj Link to post Share on other sites
dessiner 24 Napisano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Czy w Banku Smart jest opcja założenia konta jako nieletni ? Cytuj Link to post Share on other sites
karpek 2 Napisano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 A nie wie ktoś, czy można gdzieś założyć darmowe konto walutowe w euro? Przydałoby mi się. Smart Bank. Tu masz szczegóły tej oferty: http://www.tanie-konto.pl/smart-bank/smart-konto-eu-walutowe/ Czy w Banku Smart jest opcja założenia konta jako nieletni ? Z tego co wiem to tak, wymagany będzie jednak jakś dokument potwierdzający tożsamość. Dopytaj jeszcze tam u nich na infolinii. Cytuj Link to post Share on other sites
marenio 0 Napisano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Smart Bank. Tu masz szczegóły tej oferty: http://www.tanie-konto.pl/smart-bank/smart-konto-eu-walutowe/ Z tego co wiem to tak, wymagany będzie jednak jakś dokument potwierdzający tożsamość. Dopytaj jeszcze tam u nich na infolinii. Nie mozna mieć konta, gdy się nie ma 18 lat. niestety. Mój syn ma 16 i żeby było śmieszniej to on mi powiedział o banku smart. ja mam konto a on nie Cytuj Link to post Share on other sites
Klasyk 0 Napisano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Nie ma czegoś takiego jak darmowe konto. Wszędzie trzeba płacić. Kwestia jest tego jak dużo. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts