M4R07 0 Napisano 27 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Witam. Od zawszę byłem użytkownikiem laptopów, bardziej lub mniej wydajnych, ale przyszedł czas na zmontowanie pierwszej gamingowej skrzynki. Przejrzałem ofertę i pierwsze części które chcę zamówić (pomijając już obudowę którą mam "Zalman 3 Plus" to: Płyta główna: MSI Z97 Gaming 3 Procesor: Intel i5-4690K Chłodzenie: Be Quiet! Dark Rock 3 Karta Graficzna: MSI GTX 970 GAMING 4G Resztę sprzętu dokupię wkrótce, gdy zgromadzę odpowiednie środki. Temat piszę, w celu konsultacji, dopuszczam ewentualne zmiany, jednak chciałbym aby komponenty były w podobnym zakresie cenowym co podane przeze mnie i nadawały się do OC. Z góry dzięki za opinie Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 27 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Jeśli nie interesuje Cię w przyszłości wymiana tego haswella na jakiegoś broadwella (a zapewne nie interesuje), to w podobnej cenie jest duuużo lepsza płyta główna, tylko że na chipsecie z87, mianowicie Gigabyte G1.Sniper 5 1 Cytuj Link to post Share on other sites
M4R07 0 Napisano 27 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Nie wykluczam tej opcji w przyszłości, płyta z chipsetem Z97 jest bardziej "przyszłościowa", wolał bym pozostać przy takim rozwiązaniu, może znajdzie się coś podobnego właśnie na Z97 Cytuj Link to post Share on other sites
lukbart 8 Napisano 27 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Nie wykluczam tej opcji w przyszłości, płyta z chipsetem Z97 jest bardziej "przyszłościowa", wolał bym pozostać przy takim rozwiązaniu, może znajdzie się coś podobnego właśnie na Z97 Wszelkie płyty na lga1150 są nieprzyszłościowe. Intel nie wypuści na nią więcej procesorów, a różnica miedzy i5 4690k i i5 5675C jest znikoma. Bierz Z87. Cytuj Link to post Share on other sites
M4R07 0 Napisano 27 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 (edytowane) To na jakie socket musiał bym się zdecydować żeby w przyszłości dawał mi możliwość bezproblemowej modernizacji na nowszy model procesora? Jeżeli faktycznie miałbym brać coś na Z87, to czy model Gigabyte G1.Sniper 5 polecany wyżej, będzie najlepszym wyborem z segmentu do 500zł? Edytowane 27 Lipca 2015 przez M4R07 Cytuj Link to post Share on other sites
stalkerpl 129 Napisano 27 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 na z170 ale zapewne płyty z tym chipsetem pojawia sie dopiero we wrześniu i tu wchodzi skylyke a nie haswel 1 Cytuj Link to post Share on other sites
M4R07 0 Napisano 27 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 na z170 ale zapewne płyty z tym chipsetem pojawia sie dopiero we wrześniu i tu wchodzi skylyke a nie haswel Dzięki, chyba jednak zostanę na Z87 lub Z97, bo zapewne sety na nowej podstawce będą sporo droższe. W segmencie do 500zł. Jakieś sugestie ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts