xCiastekPLx 0 Napisano 17 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 Kupiłem nowy zestaw i wszytko się włącza tylko nie wyskakuje BIOS, black screen, dioda monitora wyczuwa. Moja płyta główna Msi b85 g43 Chciałbym zainstalować z pendrive podobno trzeba trzymać przycisk reset i się robi. Tylko niech ktoś da linka lub napisze jak to zrobić, nowy PC i takie zaskoczenie O.o Cytuj Link to post Share on other sites
Mariusz21_21 305 Napisano 17 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 (edytowane) A system jak zainstalowałeś jak czarny ekran masz??? Chciałbym zainstalować z pendrive podobno trzeba trzymać przycisk reset i się robi. Tylko niech ktoś da linka lub napisze jak to zrobić Sam przecież napisałeś "trzymając przycisk reset" nowy zestaw i wszytko się włącza Co dokładnie się włącza? nie wyskakuje BIOS rozwiń swoją wypowiedź dzięk głośniczka? black screen wtf dioda monitora wyczuwa wyczuwa, mianowicie co, że mruga... to komputera nie trzeba żeby mrógała, pisze że "brak sygnału"? od 5.11 Edytowane 17 Lipca 2015 przez Mariusz21_21 Cytuj Link to post Share on other sites
xCiastekPLx 0 Napisano 18 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 A system jak zainstalowałeś jak czarny ekran masz??? Nie instalowałem systemu bo bios nie odpala. Sam przecież napisałeś "trzymając przycisk reset" Tylko niewiem jak to dokładnie zrobić. Co dokładnie się włącza? Czarny ekran i wszystko chodzi kręci się, wyświetlacz temperatury się świeci, wszystko śmiga. rozwiń swoją wypowiedź dzięk głośniczka? Niczego raczej nie słyszę. wtf wyczuwa, mianowicie co, że mruga... to komputera nie trzeba żeby mrógała, pisze że "brak sygnału"? Czarny cały czas, problem z wyświetlaniem. https://www.youtube.com/watch?v=7MUArsbOwwM od 5.11 Jak dokładnie? Cytuj Link to post Share on other sites
Mariusz21_21 305 Napisano 18 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 Instrukcja aktualizacji BIOS płyty główne MSI http://forum.benchmark.pl/topic/81246-instrukcja-aktualizacji-bios-p%C5%82yty-g%C5%82%C3%B3wne-msi/ Ja proponuje ten sposób: M-Flash: Na pendriva przegrywamy rozpakowane pliki z BISOem WchodzImy do BIOSu (klawisz DEL), nstępnie wybieramy zakładkę utility. Wybieramy M-Flash oraz opcję "select one file to update BIOS" i wybieramy plik BIOSu do załadowania z usb. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
przemusss1990r 233 Napisano 18 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 Tylko ze jemu bios sie nie odpala ;D 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts