lee1818 2 Napisano 17 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 siema zastanawiam się nad kupnem obudowy za ok 250zł. Znalazłem dwie fajne obudowy tylko nie wiem która była by lepsza pod względem technicznym. Zastanawiam się na nad wyborem fractal design core 3000 a zalman z11. Głownie mi chodzi w której obudowie będą niższe temperatury. Posiadam kartę graficzną od gigabyte z chłodzeniem wf3 i jest ono dość długie.Tak więc która obudowa będzie lepsza ? Cytuj Link to post Share on other sites
bumbel123 3110 Napisano 17 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 (edytowane) Core 3000 jest lepiej wykonaną obudową od Z11, ale jest już chyba niedostępna w sklepach. Za to jest nowszy, również dobry model Core 3300. Edytowane 17 Lipca 2015 przez bumbel123 Cytuj Link to post Share on other sites
Ernestynian 3 Napisano 17 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 Zalman Z11 moim zdaniem ma lepiej zorganizowane otwory wentylacyjne i filtry, posiada dosyć unikalne w tej cenie dodatkowe chłodzenie dysków + wizualnie bardziej mi się podoba. Core 3000 ma tą krateczkę na boku bez filtra, czyli ewentualnie można by tam zrobić wyciąg na zewnątrz, tylko po co jeśli są na niego jeszcze 3 miejsca, a jak będzie ona nie używana to będzie tylko wpuszczać kurz do środka. W przeciwieństwie do zalman'a, można wyciągnąć niepotrzebny koszyk na dyski, żeby uzyskać jeszcze więcej miejsca na kartę (chociaż obie prawdopodobnie w każdej konfiguracji mają dosyć miejsca). Ja brałbym Fractala, za prostotę, wymiary i uniwersalność, ale przede wszystkim dlatego, że miałem Z11 w swoich rękach i zawiodłem się na jakości spasowania elementów i tym błyszczącym plastiku na wierzchu, który utrzymać w czystości da się przez max 10 minut od rozpakowania. Cytuj Link to post Share on other sites
lee1818 2 Napisano 17 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 Właśnie chodził mi o core 3300 mój błąd. Czy w tą obudowę wejdzie karta z chłodzeniem WF3 ? Chodzi mi czy jak coś to zmieniści się w tym miejscu co jest dysk. Bo w tej obudowię się pionowo dyski montuje i czy jak zamontuje tam jeden dysk to czy obok niego zmieści się jeszcze karta graficzna. A co myślicie o obudowie Arc Midi r2 nowa kosztuje ok 400zł, ale na olx są dwie używki w cenie 200zł i 250zł. Cytuj Link to post Share on other sites
bumbel123 3110 Napisano 17 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 Arc Midi stoi co najmniej dwie półki wyżej od Core 3300. Jest to obudowa świetnie wykonana, dobrze ofiltrowana, przewiewna i posiada sporo miejsca na kable. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts